Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Tužidla na vlasy: Používáte je správně?

Tužidla na vlasy: Používáte je správně?

Tužidla na vlasy: Používáte je správně?

16. května 2018 od Helena Hladíková

16. května 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Spolu s lakem na vlasy by tužidla měla patřit do základního „arzenálu“ pro dokonalý vlasový styling. Že vám vysušují nebo nadměrně mastí vlasy? V tom případě je možná nepoužíváte správným způsobem. Jak na to, aby se tužidla stala nejlepšími pomocníky?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
To hlavní, co se od tužidel na vlasy očekává, je dodání objemu vlasům a fixace účesu, žádné slepování ani zatěžování vlasů. Mezi základní druhy tužidel patří pěnová a tekutá ve formě spreje, vybrat si ale můžete i z dalších stylingových přípravků s tužicím efektem, zejména krémových či gelových. Některé přípravky kromě fixace a objemu však nabízejí další benefity – vaše vlasy vyživí, dodají jim lesk nebo poskytnou ochranu před UV zářením, což se zejména v nastávajícím letním období bude hodit. Existují také tužidla s barvicí schopností, která oživí tón vašich přirozených či barvených vlasů.
 
Tip redakce:
K dostání jsou rovněž tužidla určená speciálně pro šedivé vlasy. Obsahují totiž speciální pigmenty, které eliminují nebo alespoň snižují případný nažloutlý nádech ve vlasech. 


Síla fixace hraje prim

Spíše než na konkrétním druhu tužidla záleží na tom, jak silné zpevnění účesu potřebujete. Síla tužicího efektu je stejně jako síla fixace u laků na vlasy různá a najdete ji pod číselným nebo slovním označením na obalu produktu. Jen dejte pozor na to, že tato škála není zcela jednotná pro všechny výrobce. Snadno se tak může stát, že dva přípravky se stejným označením nemusejí mít zcela totožný efekt. Příliš slabé natužení pak nesplní vaše představy o dokonale vytvarovaném účesu, příliš silné zase může způsobit zplihlé a mastné vlasy. Svou roli hraje samozřejmě i typ vašich vlasů. Zatímco suché a husté vlasy snesou silné tužení, na jemné a řídké použijte raději co nejslabší.

včesávání tužidla do vlasů

Jak na správnou aplikaci 

Když už máte v ruce vhodně zvolené tužidlo, je potřeba ho také správně použít. Tužidla ve spreji se aplikují na suché vlasy buď rovnoměrně, nebo do částí, které chcete více nadzvednout. Jejich výhodou je především jednoduché použití, a to i opakovaně během dne. Pěnová tužidla naopak vždy nanášejte na vlhké vlasy po umytí a před fénováním. Právě pěnová tužidla se používají nejčastěji a také se v jejich aplikaci dost často chybuje, proto se na ně podíváme trochu podrobněji:

1. Tužidlo nanášejte do umytých, lehce vysušených vlasů.

2. Nádobku řádně protřepte a držte ji dnem vzhůru.

3. Do dlaně naneste adekvátní množství tužidla. Množství volte tak, aby vám vystačilo na celou délku vlasů, ale na druhou stranu ho nebylo příliš, protože byste místo krásného účesu dosáhli zplihlých, ztěžklých vlasů bez života.

4. Tužidlo neroztírejte do vlasů rukou, ale naneste ho nejlépe hřebenem se širokými zuby, případně kartáčem.

5. Vlasy pročešte hřebenem pěkně od kořínků po konečky (snažte se vyhnout pokožce hlavy) a postup několikrát zopakujte, abyste tužidlo aplikovali skutečně rovnoměrně, což je důležité především při použití barvicích tužidel.

fénování vlasů s tužidlem6. Teprve pak vlasy vyfénujte dosucha. Případné žehlení a kulmování provádějte až na zcela suchých vlasech, jinak by došlo k hloubkovému poškození vlasů.

7. Večer nezapomeňte vlasy důkladně pročesat, abyste se zbavili zbytků tužidla.

Tip redakce:
Přehnaly jste to s naneseným množstvím tužidla? Raději si vlasy znovu umyjte. Přidáváním dalších vrstev už to nenapravíte a vlasy akorát tak ještě více zatížíte. Pokud nejste spokojené s výsledkem, příště zkuste raději slabší/silnější tužidlo.  
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít