Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Třpytící se vlasy

Třpytící se vlasy

Třpytící se vlasy

30. října 2016 od PoM

30. října 2016 10 minut čtení
Připravil/a PoM

Vcházíte do místnosti, dramaticky se ohlédnete a vaše vlasy pohyb následují jako zářivý vodopád. Sen všech žen a také moment, na který často sázejí marketéři v reklamách. Taková krása, lesklé, splývající vlasy. Jenže realita bývá často jinde. Navzdory tomu, že máte správný střih i barvu, vaše hříva ne a ne se blýsknout. Co s tím?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Může za to řada věcí. Největší problém je to, že ženy velmi často namáhají vlasy příliš častým barvením, fénováním a žehlením nebo kulmováním. “Téměř všechny přístroje na úpravu vlasů mají už dnes možnost nastavení teploty. Ale pozor, co perfektně funguje na tvarování účesu u jedné ženy, zdaleka nemusí pracovat pro jinou. Nižší teplota je pro suché a poškozené vlasy nebo pro vlasy jemné. Nerozpalujte žehličku na vyšší stupně jen proto, že chcete, aby vám styling déle vydržel,“ varuje vizážistka a expertka na krásné vlasy Helena Tomanová. 

Na vlasech se podepíše i slunce a chlorovaná a slaná voda – takže teď po létě je nejvyšší čas na nápravu. „Velkou paseku mohou způsobit i nevhodně zvolené stylingové přípravky. Vysušit vlasy může lak, dvousečné mohou být i různé oleje. Někdy je v nich spousta silikonu, což působí sice krátkodobě pocit uhlazených a lesklých vlasů, ale při delším používání vlasy naopak velmi trpí. Největším prohřeškem je pak tepelná úprava vlasů, na kterých už tužidlo, gel nebo lak byl. To znamená, když si ráno neumyjete vlasy, protože nejsou mastné, ale jen dotvarujete žehličkou anebo fénem včerejší „formu“. Všechny přípravky se mohou na vlas doslova připálit,“ upozorňuje Helena Tomanová.

 Jediným kosmetickým přípravkem, který na vlasy smíte dát před působením tepla, jsou právě „antiheat“ produkty, které vlas obalí a ochrání ho před působením kadeřnických pomůcek. Nikdy ale nemohou vlas ochránit stoprocentně, pokud je s ním zacházeno neurvale. 

Lesklé vlasy rovná se zdravé vlasy. Může se to zdát samozřejmé, ale dodržovat zásady správné péče je klíčové. Bez té vás nespasí ani ten nejzázračnější přípravek. Prvním krokem je výběr kvalitního šamponu, jehož úkolem je vlasy šetrně vyčistit a dodat jim hydrataci. S ním jde ruku v ruce kondicionér, který vlas obalí, uzavře v něm vláhu a ochrání ho před vnějšími vlivy. Ideální je také používat oba produkty od stejné značky, zpravidla se totiž doplňují a péče je vyvážená. 

Nezapomínejte ani na pečlivé oplachování - nedostatečné vymytí šamponu může být jednou z příčin matných vlasů. A v neposlední řadě – dejte vlasům „najíst“. Vlasy potřebují kromě standardní svědomité péče také rozmazlovat. Na trhu je nepřeberné množství masek a zábalů, hitem u kadeřníků je pak brazilský keratin nebo olaplex. 

Brazilský keratin je nechemický přípravek obsahující keratin, určený k regeneraci a tvarování vlasů, primárně pak k dlouhodobému narovnání vlasů. Molekuly keratinu pronikají zažehlováním do vnitřní složky vlasu a opravují jeho poškození. Výsledky jsou zjevné ihned po aplikaci. Systém Olaplex obnovuje rozbité disulfidové vazby ve vlasech, které jsou poškozovány při tepelné, mechanické a chemické vlasové úpravě. Vlasy jsou po jeho aplikaci silnější, zdravější a barva na nich vydrží déle. Neobsahuje silikony, sulfáty, ftaláty, DEA, aldehydy a není testován na zvířatech. 

Na své vlasy myslete i při sušení ručníkem. V tu chvíli jsou totiž nejzranitelnější, tak pozor na nešetrné drhnutí či jiné metody násilného sušení. Mokré vlasy zabalte nejlépe na deset minut do ručníku a nechte přebytečnou vlhkost vstřebat. V případě, že se vám zdají ještě hodně mokré, jemným tisknutím ručníku z nich vodu odsajte. Pak ručník sundejte a vlasy velmi opatrně pročešte hřebenem s řídkými zuby. V žádném případě za ně netahejte, zaknotané kadeře trpělivě rozčesávejte. Zvlášť v chladném období se bez fénu neobejdete, i když nejlepší je nechat vlasy uschnout přirozeně na vzduchu. Pak před fénováním nastříkejte do kštice přípravek na ochranu při tepelné úpravě vlasů a vysušte je na nejnižší teplotu, kterou fén umožňuje. Ideální je foukat je po směru růstu vlasů, tedy od kořínků ke koncům.

Připravil/a pro vás PoM

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít