Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Trendy svatební účesy pro krátké vlasy

Trendy svatební účesy pro krátké vlasy

Trendy svatební účesy pro krátké vlasy

5. května 2019 od Helena Hladíková

5. května 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Mgr. Hana Čihánková

Čekají vás letos vdavky, a tak hledáte pro svoje krátké vlasy ten nejvhodnější účes na svatbu? Inspirujte se našimi tipy, s nimiž vám poradí hair stylistka Mgr. Hana Čihánková.

1. Vlasy zdobené čelenkou

Look à la třicátá léta s krásnou a zajímavě řešenou čelenkou je pro váš svatební den jako stvořený. A jak konkrétně si vlasy pod čelenku upravit? Tento účes je vhodný pro vlasy střižené na mikádo. Vlasy nejprve umyjte, aplikujte na ně tužidlo a vyfénujte přes kulatý kartáč pro dosažení objemu. Pro ještě bohatší verzi můžete vlasy jemně natupírovat. Vlasy natočte na kulmu nebo žehličku a vlny jen lehce prohrábněte prsty. Nakonec účes zafixujte jemným lakem na vlasy,“ radí expertka. Pak už zbývá jen opatrně nasadit čelenku a můžete vykročit k oltáři!

2. S romantickou ozdobou

I další účes sází především na ozdobu ve vlasech, a není divu. Vždyť kdy jindy než ve svatební den nastává ideální příležitost učinit ze sebe romantickou princeznu? Jak na to, radí naše odbornice: Příprava tohoto účesu je v podstatě stejná jako v prvním případě – umýt vlasy, nanést tužidlo, vyfénovat přes kulatý kartáč a natočit přes kulmu či žehličku. Pro lehčí a vzdušnější vzhled jen pročešte vlasy zlehka kartáčem, na konci opět přelakujte jemným lakem a připevněte vybranou ozdobu.“

Tip redakce:
Aby vám zvlněné vlasy krásně držely, ale přitom nikde nepoletovaly, neslepovaly se a nebyly vysušené, použijte
NIVEA Tvarovací sprej na vlasy CURL. Inovativní složení s pečujícím suchým olejem se postará o vzdušný a lehký účes a posílené vlasy.

3. Uhlazená krása

Ani v případě, že máte hodně krátké vlasy a nechcete si je na den D nechat narůst, nemusíte zoufat. I pro vás existuje spousta řešení, jak být tou nejkrásnější nevěstou. Navíc díky snadné a rychlé úpravě krátkých vlasů můžete alespoň pěkně po svém využít času, který byste jinak strávila zdlouhavým česáním. „Pro tento účes vyfoukejte vlasy přes kartáč a naneste na ně trochu gelu nebo vosku na uhlazení. Dobrým tipem, jak ozvláštnit krátké vlasy pro tyto speciální příležitosti, jsou aplikace z živých květin, fascinátory neboli různé ozdoby do vlasů, francouzské závoje či kloboučky,“ doporučuje odbornice.

Tip redakce:
Uhlazení vlasů zvládnete snadno a rychle pomocí Taft Gelu na vlasy Pure Styler, který neobsahuje alkohol, silikony ani parabeny. Vybrat si můžete z varianty lehké a střední fixace.

4. Se staženým drdůlkem

Pokud délka vašich vlasů dovolí vzadu stažení do drdolu, určitě toho využijte. Takový účes působí velmi něžně a romanticky, což je ve svatební den jistě žádoucí. „Vytvořte ve vlasech pěšinku trochu na straně a vlasy zhruba od poloviny hlavy lehce natupírujte, aby získaly na objemu. Pak je uhlaďte do culíku a ten vzadu jemně stočte do drdolu. Nebojte se ho pořádně zasponkovat, aby účes vydržel po celý den. Pokud máte vlasy příliš krátké, pro zkrocení trčících konců použijte síťku na vlasy, případně můžete využít příčes v barvě svých vlasů. Účes můžete dozdobit čelenkou, broží nebo živou květinou,“ radí hair stylistka.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Mgr. Hana Čihánková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mgr. Hana Čihánková
Make-up Artist & Hair Stylist
198
"Nadšení je rozdíl mezi prací a zábavou."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít