Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Správný účes umí zakrýt odstávající uši

Správný účes umí zakrýt odstávající uši

Správný účes umí zakrýt odstávající uši

11. listopadu 2016 od Martina Hühneová

11. listopadu 2016 5 minut čtení
Připravil/a Martina Hühneová ve spolupráci s expertem Tereza Šárová

Máte velké nebo odstávající uši? Nestyďte se a noste je hrdě! Budete tak jedinečné, jiné a výjimečné. Koneckonců umí to celá řada celebrit: Uma Thurman, Kate Hudson, o ušatém Jamesi Bondovi v podání Daniela Craiga ani nemluvě. Pokud ale zatím stále ještě nemáte sebevědomí na rozdávání a chcete stůj co stůj schovat své odstáté uši před celým světem, máme pro vás pár tipů, jak na to.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Letošní trendy v účesech vám totiž báječně nahrávají. Nosí se všechny délky účesů, jen musí být zajímavě sestříhané a prostříhané. Vracejí se zvlněné kadeře – jak na delších, tak na kratších střizích – rozcuchy, zvlněná mikáda, a dokonce i trvalá. „Základem je vždy správný sestřih a na tom jediném záleží,“ říká Tereza Šárová, senior stylistka salonu  DéOR Hair Design, a doplňuje: „O sestřihu, který pomůže zakrýt nedostatky, se určitě poraďte se svým kadeřníkem. U každého klienta je potřeba vybírat střih individuálně. Nerozhodují o něm totiž pouze vaše představy, ale především kvalita vlasů, jejich hustota, délka, struktura a samozřejmě v neposlední řadě i tvar obličeje.“ 


U kratších vlasů vsaďte na objem

Co se týče krátkých sestřihů, nedoporučuje se vlasy vystříhávat nad uši tak, aby byly obnažené. Tyto účesy nedostatek ještě více zdůrazní. I vlasy nakrátko by měly uši alespoň lehce zakrývat. Nejdůležitější u nich je objem. A to nejen nad ušima, ale i pod nimi. Nebojte se nechat si sestříhat vrchní partie i délky a pak dopřát vlasům právě v okolí uší mírný rozcuch. 


Mikádo volte raději delší

S hustou kšticí vyzkoušejte mikádo. Je nejen aktuálním hitem, je přímo nadčasové. A také ideálním kompromisem pro ty, kdo se nemohou rozhodnout, zda nosit vlasy krátké, nebo dlouhé. Letos frčí zvlněné mikádo ve stylu Jennifer Lawrence. „U tohoto účesu velmi záleží na kvalitě střihu. Měl by být opravdu precizní a také přizpůsobený obličeji. Kadeřník by si měl pohrát s délkami, aby střih opravdu sedl danému tvaru obličeje,“ objasňuje stylistka. Krátká délka vlasů u mikáda totiž rozhodně nepomůže kulatému obličeji ani odstávajícím uším. Zato velmi úzký obličej dokáže skvěle vytvarovat. Mikádo má spoustu variant. Může být střiženo přísně rovně, nebo být lehce zkosené směrem dopředu. Záleží na typu člověka, co se přesně k němu hodí. Například mikádo s přísně zastřiženou ofinou vyzdvihne rysy obličeje.


Hravé vlny skryjí kdejaký nedostatek

Hodně jemné vlasy jsou často kamenem úrazu. Současné trendy pro ně ale mají řešení. Nosí se vlny ve všech podobách, od malých kudrlinek po velké elegantní vlny. A dokonce se vrací i trvalá ondulace. „U jemných vlasů určitě není žádoucí nechat je dlouhé plihnout podél obličeje. Většinou si ouška najdou skulinku a vykukují. Vlnky těmto vlasům hodně pomohou. Kratším i delším. Díky nim dostaneme objem jak nad boltce, tak i pod ně. Schová se v nich jakýkoliv nedostatek spojený s ušima,“ radí Tereza Šárová.

Vlny jsou návratem k ženskosti a klasické eleganci. Stejně tak můžete svému účesu dopřát divokost v podobě rozcuchaných pramenů. Doma je vytvoříte snadno pomocí fénu a kvalitního kulatého kartáče, natáček, kulmy či žehličky. Pakliže vsadíte na trvalou ondulaci, usnadní vám práci s tvarováním účesu v domácím prostředí po dobu i několika měsíců.


Cop neutahujte, ale zaplétejte přes uši

Možná máte občas chuť vlasy vyčesat do drdolu nebo jen tak stáhnout gumičkou. Ale říkáte si: co ty uši? I pro vás má stylistka řešení: „Společenské účesy nebo výčesy do drdolu volte ležérnější a volnější. Ostatně i to je současný směr – nic vyhlazeného a utaženého kolem hlavy. Naopak. Vlasy je třeba navlnit a celý účes posadit do spodní části hlavy. U uší pak nechte spuštěné pramínky.“ Stále aktuální jsou i francouzské a rybí copy. Neutahujte je, ale zaplétejte přes uši. Dejte jim určitou volnost a nedbale elegantní vzhled.

Stejně tak důležité jako správný střih jsou i přípravky, které bychom měly mít doma, abychom dokázaly s vlasy v domácím prostředí pracovat a upravit je. Především, jak již bylo zmíněno, je potřeba dodat vlasům v problematických partiích objem. Jaké podpůrné prostředky zvolit, ovšem závisí také na kvalitě vlasů. Není proto od věci nechat si poradit od kadeřníka, který přesně odhadne  typ vašich vlasů.

„Záleží nejen na tom, zda vlasy máme suché, nebo se nám více mastí. Volba přípravků závisí i na jejich struktuře. Na tom, zda jsou barvené či jinak narušené. Podle toho volíme zejména na jemné vlasy pěnová tužidla, spreje na objem, pudrové spreje apod. Třeba mléka s pudrovým efektem vytvoří dokonalý objem a texturu po celé délce vlasu,“ uzavírá Tereza Šárová.

Zdroj foto: Fotolia, foto účesů Nikola Šrajerová, archiv vlasového studia DeOR Hair Design

Připravil/a pro vás Martina Hühneová ve spolupráci s expertem Tereza Šárová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Tereza Šárová
senior stylistka salonu DéOR Hair Design
3
"Mojí největší odměnou je zákazník, který se s důvěrou vrací."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít