Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Odjištěno! Vitaminová bomba pro vaše vlasy

Odjištěno! Vitaminová bomba pro vaše vlasy

Odjištěno! Vitaminová bomba pro vaše vlasy

18. února 2020 od Vanda Vízková

18. února 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Pomocí smoothies z ovoce a zeleniny dopujete své tělo vitaminy. A napadlo vás někdy zkusit podobný postup i u svých vlasů? Seznamte se s úžasnými ovocnými a zeleninovými složkami produktů péče na vlasy, které budou na vaši hřívu působit jako vitaminová bomba.

1. Bílý grep

Není sice sladký, ale o to je zdraví prospěšnější. Kromě toho, že je bohatý na vitaminy C, B1 a K, je také napěchovaný flavonoidy. To jsou velmi účinné antioxidanty, které umí tělo chránit před škodlivými vnějšími vlivy, jako je UV záření, a neutralizovat volné radikály. Pokud byste si ho oloupali a snědli, přispěli byste svému tělu k lepší obranyschopnosti, zlepšili byste si krevní oběh a snížili hladinu cholesterolu v krvi. A jak prospěje vašim vlasům? Díky obsahu antioxidantů je pomáhá opravdu účinně čistit a chránit před každodenní zátěží.
Tip redakce:
Celých 90 % přírodních složek a mezi nimi bílý grep z Královských botanických zahrad najdete například v 
Herbal Essences bio:renew Šamponu pro objem vlasů Bílý grapefruit & máta (koupit v e-shopu).

2. Zelené jablko

Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí. Znáte tohle pravdivé rčení? To „nejobyčejnější“ ovoce, které vám roste na zahradě, je totiž opravdu to nejlepší, co můžete jíst, abyste prospěli svému zdraví. Kromě vitaminů obsahuje jablečnou vlákninu pektin, která snižuje hladinu cholesterolu v krvi a snižuje výskyt srdečních onemocnění. Svou roli hraje i při prevenci a léčbě nádorových onemocnění. Ve spojitosti s vlasy jablka podporují jejich růst, zabraňují jejich padání a díky tomu, že jsou bohatá na antioxidanty, je také chrání a posilují.
Tip redakce:
Antioxidační benefity jablka spolu s dalšími účinnými látkami v
Head & Shoulders Šamponu proti lupům Apple Fresh (koupit v e-shopu) vám zajistí krásně hydratované vlasy a pokožku, která se tolik nemastí, nesvědí a nevyskytují se na ní lupy.

3. Avokádo

Kdo nejí avokádo, jako by nebyl. Tato potravina mezi příznivci zdravé výživy, vegetariány, hipstery a gurmány v posledních letech vystřelila na vrchol oblíbenosti. Kromě její lahodné máslové chuti za to bezpochyby může i vysoký obsah zdravých tuků, železa a hořčíku. Jeho častá konzumace vás může chránit před křečemi. Obsahuje také vitaminy skupiny B, C, E, K a H, zato ale mizivé množství cukru. Všechny tyto účinné látky jako vitaminy, antioxidanty, a hlavně zdravé tuky dodá i vašim vlasům, které intenzivně posiluje a regeneruje.
Tip redakce:
Za studena lisovaný avokádový olej v
 Nature Box Šamponu Avocado Oil (koupit v e-shopu) pomůže hloubkově obnovit vlasová vlákna a ošetřit roztřepené konečky.

4. Goji

Červené diamanty, jak se tyto plody také nazývají, se řadí mezi superpotraviny. Goji nebo také kustovnice čínská je jeden z nejzdravějších druhů ovoce na světě. Seznam zdraví prospěšných látek, které obsahuje, by byl delší než celý tento článek, proto jmenujme aspoň ty nejdůležitější: vitamin A, vitaminy skupiny B, bílkoviny, antioxidanty, jód, hořčík, vápník… Díky nim posiluje imunitu, zpomaluje degeneraci buněk, takže brání vzniku nemocí a stárnutí, podporuje růst svalů a správnou činnost mozku. A to je opravdu jen zlomek jeho léčivých schopností. Stejně účinkuje i na vlasech – těm dopomáhá k lepší kvalitě, rychlejšímu růstu, a naopak pomalejšímu stárnutí
Tip redakce:
Dopřát svým vlasům benefity goji můžete prostřednictvím
Garnier Fructis Masky na vlasy Goji (koupit v e-shopu). Použít ji můžete jako masku, balzám i jako bezoplachovou péči.

5. Acai

Další superpotravinou je acai. I tyto bobulky podobné borůvkám a chutnající po čokoládě jsou nabité vitaminy, vlákninou, flavonoidy, omega kyselinami a antioxidanty. Toto ovoce je skvělé jako okamžitý zdroj energie, proto se doporučuje jíst zvláště tehdy, když máte psychicky nebo fyzicky náročné období. Jako doušek živé vody bude působit i na vaše vlasy.  Silně je vyživí, dodá jim vitalitu a vrátí ztracený lesk.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít