Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jak zastavit šedivění vlasů?

Jak zastavit šedivění vlasů?

Jak zastavit šedivění vlasů?

4. srpna 2020 od Lucie Ulmanová

4. srpna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Šedivé vlasy jsou přirozenou známkou stárnutí. Dříve či později dostihnou každého z nás. Ale proč má někdo šediny už ve třiceti a jiný až po padesátce? Může za to genetika nebo životní styl? A dá se šedivění vlasů nějak zpomalit? Víme to!
Určitě jste se už někdy setkali s pověrou, která tvrdí, že na místě jednoho vytrhnutého šedivého vlasu narostou rovnou dva další. Nebojte se, nic takového naštěstí neplatí. Ale co s šedivými vlasy? Dá se šedivění přibrzdit?

Co může za šedivění vlasů?

„Šedivění vlasů způsobují především genetika a hormony, pak také špatný životní styl nebo náhlé a silné psychické trauma,“ říká vlasový expert a kadeřník Libor Smrž. Kromě těchto faktorů ovlivňuje barvu vlasů především přirozený proces stárnutí. Za barvu kštice jsou zodpovědné pigmentové buňky obsahující melanin. A s tím, jak stárneme, ho produkují méně.
žena a šedivé odrosty

Dá se šedivění zpomalit?

Předcházet šedivění vlasů se můžete pokusit dodržováním dobré životosprávy a omezováním stresu. „Jedná se ale o přirozený proces lidského těla a v případě predispozic mu nelze nijak zabránit,“ míní Libor Smrž. Pokud chcete dopřát vlasům to nejlepší, zařaďte do jídelníčku potraviny, jako jsou:
 
  • ryby nebo vejce – obsahují hodně bílkovin a mají vliv na barvu vlasů,
  • potraviny s obsahem železa, vápníku, zinku nebo vitaminu B (česnek, rajčata, brokolice, maso).
 
Také vinou kouření může dojít ke změně šedivých vlasů, které žloutnou stejně jako nehty.

TIP: Široký výběr různých barev na vlasy najdete také v sortimentu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Aby byly méně vidět

Šedivé vlasy zakryjte barvou, nebo je nechte vyniknout nějakým střihem, tónováním či melírem a udělejte z nich svou přednost. „Nedá se říci, že by určitý střih více slušel nějaké barvě vlasů včetně šedin, záleží spíše na typu člověka. Vlasy se mohou zvýraznit například šedým nebo bílým melírem nebo přelivem. Přednost z šedých vlasů můžete udělat tím, že se jejich nošením pokusíte změnit představu lidí o tom, že je nutné si vlasy barvit. Stále více žen v současné době bere šediny jako něco přirozeného, za co není nutné se stydět,“ uzavírá kadeřník.
šampony na šedivé vlasy

SOS pomocníci

Na trhu jsou k dostání také nejrůznější spreje na zakrytí odrostů. Barevné pigmenty k vlasům perfektně přilnou a vydrží až do dalšího umytí šamponem. Aplikace je snadná a vaše kštice bude vypadat upraveně. Pěkně a v několika vteřinách zakryje šediny L'Oréal Sprej pro okamžité zakrytí odrostů pro světle hnědé odstíny Magic Retouch (koupit v e-shopu). Nebo zkuste vlasové řasenky a vlasové korektory, které fungují jako SOS pomůcka pro rychlé zakrytí šedivých pramenů. Na zakrytí šedin na pramenech a koříncích vlasů je skvělá smývatelná Syoss Řasenka na vlasy Tmavá Blond (koupit v e-shopu). Šedé vlasové kořínky zakryje Syoss Korektor odrostlých vlasů Tmavě Plavý Root Retoucher (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Ludmila Jindrová 15.srpna 2020
Vždycky jsem byla blondýnka, ale s věkem, kolem 40, jsem začala tmavnout . A tak jsem začala používat zesvetlovac, tehdy moderni. Dnes v 70 letech nemám jediný šedivý vlas a zesvetluji stále i když jen coby melir.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít