Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jak vybrat pokrývku hlavy podle účesu?

Jak vybrat pokrývku hlavy podle účesu?

Jak vybrat pokrývku hlavy podle účesu?

25. listopadu 2018 od Karolína Hornová

25. listopadu 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Iva Borovská

Čepice či klobouk může být doplňkem, který prozáří váš outfit. Často ale schová účes, který byste také ráda ukázala. Jak vybrat pokrývku hlavy tak, aby společně s vašimi vlasy vytvořila skvěle se doplňující dvojici?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Hřejivá čepice, klobouk, kulich. Elegantní doplněk, funkční kousek, barevný detail nebo doplněk na zimní sporty. Pokrývky hlavy mohou zastávat spoustu úloh, ale rozhodně by neměly kazit dojem z vašeho účesu, zbytečně přidávat roky nebo vlasům ubírat objem. Na druhou stranu – čepice k ochraně vlasů před zimou patří. Máme pro vás tipy, jak sladit čepici nebo klobouk právě s vaším účesem – koneckonců, proč přizpůsobovat účes čepici, když to může jít i obráceně?


Rozpuštěné dlouhé vlasy

Pokud ráda nosíte rozpuštěné vlasy, na ramena nebo delší, můžete si klidně dovolit se i více „zakuklit“ – měkký, hřejivý kulich klidně stáhněte až těsně nad obočí a vlasy nechte vykukovat kolem obličeje. Můžete je i ledabyle rozdělit na dvě části a obě přehodit dopředu, třeba i před uši.

Čepice vlasy zajistí na svém místě, zakryje pěšinku na zátylku a účes bude působit bohatě. Zároveň vám ale vlasy nebudou létat do obličeje. „Navíc, když vlasy přehodíte dopředu, budete je mít pod kontrolou a nebude hrozit, že se vám vzadu zacuchají o svetr, šálu nebo třeba kožešinový límec,“ doplňuje kadeřnice Iva Borovská.

dlouhé vlasy s čepicíDlouhým vlasům sluší mladistvé pokrývky hlavy, které se ale nemusí stydět nosit ani dámy – může to být elegantní vlněný kulich s ohrnutým lemem ale klidně i baret, kterému vytočíte okraj a takzvaně si ho „narazíte“ na hlavu.

Tip redakce:
Pro větší efekt objemu můžete konečky vlasů navlnit pomocí kulmy nebo žehličky. Pro dlouhotrvající efekt bez nutnosti fénování použijte Syoss Pěnové tužidlo Air Dry Curl, které podporuje vlnění vlasů, ale zabraňuje krepatění.


Upravený drdol

Pokud v zimě (nebo obecně) raději nosíte ohon nebo drdol, může to být s pokrývkou hlavy trošku problém. Pamatujte na to a účes posaďte nízko – podle toho, kterou čepici nebo klobouk si budete chtít vzít. „Není od věci si ve volné chvíli vyzkoušet oblíbené klobouky nanečisto a najít k nim před zrcadlem vhodný účes,“ doplňuje kadeřnice. Dobrou volbou jsou také pletené „městské“ čelenky, které zahřejí hlavu (a především uši), ale nebudou překážet ani vysokému culíku„K jednoduchému ohonu nebo nízkému drdolu se výborně hodí klobouky v pánském stylu, naražené nízko do čela. Dobře vypadá také baret nebo placatý klobouček, posazený hodně na stranu – inspiraci najdete třeba na obrázcích ze čtyřicátých a padesátých let,“ přidává tipy Iva a dodává: „Jen dejte pozor, aby se vám drdol nesetkával s límcem kabátu – mohl by se tak velmi brzy rozcuchat.“

účes s čelenkouTip redakce:
Hotový ohon nebo drdol napřed upravte stylingovým lakem, který zamezí poletování vlasů a účes krásně uhladí. Zkuste třeba nový Taft Lak na vlasy Glam Ponytail Styles, který je určen přímo pro hladké účesy.


Mikádo

Mikádo si přímo říká o hravý retro styl. Volte spíše menší pokrývky hlavy, které nezakryjí účes celý, ale nechají vykukovat alespoň vlasy kolem obličeje. Skvěle bude vypadat jednoduchý klobouk ve stylu dvacátých let, který se bude hodit především k elegantnímu outfitu. „Před nasazením klobouku zkuste vlasy nedávat za uši, aby byly pod pokrývkou lépe vidět,“ radí Iva Borovská. Ke každodennímu oblečení můžete zvolit třeba baret a ke sportovnějšímu outfitu zkuste nízkou pletenou čepici, kterou nasadíte tak, aby účes zcela nezakrývala.

mikádoTip redakce:
Mikádo často vyžaduje úhledný vzhled a objem, což čepice trošku ohrožuje. Zkuste po umytí použít Objemový sprej Toni&Guy 3D Volume Spray, který zachová objem a tvar účesu i pod čepicí.


Účes z krátkých vlasů

Pokud máte vlasy střižené tzv. na kluka, musíte počítat s tím, že pod čepicí příliš vidět nebudou. Záleží také na typu obličeje – každému sluší něco jiného a každý se také dobře cítí v něčem jiném. Můžete si rebelsky nasadit velkou pletenou čepici, kterou trošku stáhnete dozadu. „Pokud chcete vlasy aspoň trošku přiznat, nechte vykukovat třeba celou ofinu nebo patku. Dobře to vypadá především v případě, má-li čepice vzhledem k vlasům kontrastní barvu,“ doporučuje kadeřnice.

krátké vlasyK účesu „na kluka“ se bude hodit i pánský styl, a tedy i pánské klobouky, které můžete buď narazit do čela, nebo naopak stáhnout dozadu a nechat vykukovat patku či ofinu – opět záleží jak na stylu klobouku, tak na vašem stylu a na tom, zda jste ochotna trošku experimentovat.

Tip redakce:
Pokud nosíte „rozcuchaný“ účes, čepice ho může nepříjemně „splácnout“. Zkuste sáhnout po stylingovém produktu, díky němuž účes snese i drsnější zacházení: dobrý je třeba Toni&Guy stylingový vosk ve spreji High Definition Spray Wax.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Iva Borovská

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Iva Borovská
Kadeřnice a hair stylistka
2498
"Účes je zrcadlem stylu a osobnosti."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít