Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jak stylově přiznat odrosty

Jak stylově přiznat odrosty

Jak stylově přiznat odrosty

2. prosince 2017 od Anna Adlerová

2. prosince 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Kateřina Janouchová

Máte zesvětlené vlasy a trápíte se s každoměsíčním dobarvováním, které vás stojí spoustu času i peněz? Zkuste změnit svůj úhel pohledu. Odrosty u kořínků totiž nemusí být vždycky na obtíž. Ani známé hvězdy se s nimi netají, ba naopak je celkem okatě přiznávají. A když mohou ony, tak proč ne vy? Přesvědčte se samy, že někdy odrosty celkovému dojmu vyloženě prospějí.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Komu sluší?

„Hodí se hlavně na blondýnky,“ říká kadeřnice Kateřina Janouchová. „Tuto techniku mohou zvolit ženy bez rozdílu věku. Nemusí se jí tedy bát ani starší dámy, protože naopak dodává mladistvý vzhled.“ Nad odrosty můžete vážně pouvažovat, pokud máte obočí viditelně tmavší, než je barva, kterou si na hlavě necháváte vytvořit. Pokud bude obočí totiž ladit s odrosty, dosáhnete přirozenějšího a vyváženějšího vzhledu, než pokud bude světlejší barva začínat precizně těšně u kořínků. Přesně takový vzhled si vybrala například česká modelka Petra Němcová. Výsledek je krásně jemný a decentní. Pokud ale sázíte spíš na extravaganci, zajímavě mohou působit i odrosty pastelových barev, jako je světle modrá a růžová. A jestli odrostům vůbec nefandíte, zatočte s nimi i mezi barvením.

Jak stylově přiznat odrosty


Jak je získat?

„Odrosty vznikají dvěma způsoby,“ vysvětluje Kateřina. Prvního typu odrostů dosáhnete přirozenou cestou, když necháte odrůst barvu. Druhý typ vznikne účelově barvením, když použijete minimálně o dva odstíny tmavší barvu, než je celková barva vlasů. Barva se nanáší od kořínků a postupným stínováním do světlejších konců vzniká přirozený a estetický barevný přechod. Módním výstřelkem jsou odrosty pastelově nabarvených vlasů v barvách, jako je růžová, modrá nebo zelená.


Stylové odrosty za pár tahů

Někdy mohou odrostlé vlasy vypadat opravdu skvěle. Jen se příroda musí trochu popostrčit. Poproste svého kadeřníka, aby vám delší odrosty neodbarvoval, ale aby se jen pokusil zmírnit přechod tmavé a světlé barvy. Tím, že některé pramínky zesvětlí trochu nad hranicí přechodu, kde začíná jiná barva, se obě barvy krásně napojí a výsledek vypadá velmi přirozeně. Nebo naopak můžete u blond vlasů zvolit tzv. „tvrdý“ přechod, který je sice extravagantní, ale vypadá stylově.

Jak stylově přiznat odrosty


Stylingová výhoda

Všimli jste si, že například zaplétané účesy a copy jsou mnohem zajímavější z promelírovaných vlasů? I odrosty mohou být faktorem, který dodá vašemu účesu na zajímavosti. „Tato technika je vhodná pro polodlouhé nebo delší vlasy,“ doporučuje Kateřina. „Na velmi krátké vlasy se moc nehodí, protože často působí jako nepovedená barva,“ dodává. Odrosty vypadají dobře převážně v rozpuštěných vlasech a podtrhnout je můžeme většími vlnami s pěšinkou uprostřed nebo na straně,“ doporučuje kadeřnice. Každý typ vlasů si však žádá jiný způsob vlnění„Účes tak dostane nový šmrnc a určitě se potkáte s nejedním obdivným pohledem,“ dodává. Jemné vlny s pěšinkou na straně si vybrala ke svým odrostům i britská hvězda Rita Ora. Vypadá skvěle, co říkáte?
 

Zdroj foto: Profimedia a Fotolia

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Kateřina Janouchová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Kateřina Janouchová
Hair Stylist
6110
"Kadeřnická práce je tvořivým posláním. Mým cílem je, aby každá klientka odcházela krásná a sebevědomá."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít