Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jak stáhnout barvu z vlasů? Zn.: Doma

Jak stáhnout barvu z vlasů? Zn.: Doma

Jak stáhnout barvu z vlasů? Zn.: Doma

4. září 2019 od Anna Adlerová

4. září 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Stalo se vám někdy, že jste sáhli po špatném odstínu a teď jsou vaše vlasy mnohem tmavší, než jste plánovali? Co teď? Podomácku vytvořený „stahovač“ barvy z vitaminu C vás okamžitě zachrání. Nevěříte? Tak to vyzkoušejte.

Vitamin C

Vitamin C je zázrak, který se používá i v pleťové kosmetice. Stahování barvy pomocí vitaminu C představuje šetrný způsob, jak se zbavit nežádoucího tmavého odstínu barvených vlasů. Céčko totiž umí vlas otevřít a dostat z něj uměle dodaný pigment.


Co budete potřebovat na přípravu směsi  

  • vitamin C (ideálně v prášku)
  • šampon
  • vodu
  • štětec na nanášení, popřípadě igelitovou čepici na vlasy
ingredience na stáhnutí barvy na vlasy

Jaký šampon vybrat?

Na přípravu směsi můžete použít jakýkoliv šampon, který zrovna máte doma. Pokud chcete ale výsledek stahování barvy co nejvýraznější, sáhněte po šamponu proti lupům. Obsahuje silnější složení, takže barvu z vlasů vymyje účinněji. Oblíbeným pomocníkem je při tomto postupu stahování barvy například jakýkoliv Head & Shoulders Šampon proti lupům.


Záleží na druhu vitaminu C?

Na výsledek nemá velký vliv, v jaké formě vitamin C koupíte. Pokud se ale chcete vyhnout zdlouhavému drcení tablet, pořiďte si vitamin C v prášku. Omezíte tak i nepříjemnosti s většími kusy špatně nadrcených tablet ve vlasech, protože, ruku na srdce, se vám pravděpodobně pouhým manuálním drcením čistý prášek vytvořit nepodaří.
stahování barvy

Jak na domácí stahovač barvy

Příprava směsi je jednoduchá. Stačí smíchat šampon s vitaminem C. Snažte se dodržet poměr 1:1. Množství zvolte v závislosti na délce vlasů. Před aplikací vlasy nezapomeňte navlhčit, aby do nich vitamin C mohl lépe proniknout. Potom začněte pastu rovnoměrně aplikovat štětcem, jako byste si vlasy barvili. Nasaďte si igelitovou čepici, která efekt uspíší, a nechte směs na vlasech působit alespoň po dobu 40 minut. Poté důkladně opláchněte vodou a použijte hydratační kondicionér, který můžete ještě podpořit následnou maskou na vlasy.

Tip redakce:
Nejste s výsledným odstínem spokojeni? Postup lze opakovat klidně několikrát dokola, protože oproti jiným stahovacím metodám patří vitamin C mezi ty šetrnější.

Levnější varianta

Stahování barvy pomocí vitaminu C se může trochu prodražit, zvlášť pokud proces opakujete několikrát po sobě. Vitamin C lze ale nahradit i jedlou sodou, která stojí pár korun a na vlasy má podobný účinek. Síle vitaminu C se ale nevyrovná. Směs s jedlou sodou nechte na vlasech působit alespoň 15 minut.


Rychle, účinně, ale méně šetrně

Barvu pomůže z vlasů vymýt i ocet. Nařeďte ho s teplou vodou a důkladně si s ním propláchněte vlasy. Potom je zabalte na 15 minut do ručníku a následně si vlasy umyjte šamponem.
aplikace do vlasů

Co ovlivňuje výsledek?

Úspěch všech domácích procedur na stahování barvy závisí na tom, jaká barva byla použita při barvení a jak dlouhá doba uplynula. Lepší výsledky vás čekají, pokud se jednalo pouze o přeliv nebo v případě, že od barvení vlasů uplynula jen krátká doba. Po domácím stahování barvy nezapomeňte použít hydratační kondicionér či hloubkovou hydratační masku na vlasy, jelikož po aplikaci můžete mít vlasy sušší. Nejedná se ale o nic, co by jednorázová mimořádná péče nezvládla napravit.

Tip redakce:
Do konečků vlasů, které jsou vždy v nejhorší kondici, můžete po vysušení fénem pro hezčí vzhled vetřít i pečující olejíček. Zkuste sáhnout třeba po Gliss Kur Denním olejovém elixíru s arganovým olejem a vitaminem E, který vlasy krásně vyživí.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Pavlína Večerková 13.února 2020
Tento článek jsem tedy pochválit rozhodně nechtěla. Píše v úvodu "podomácku vyrobený" . Když ale článek rozkliknu žádný návod nebo alespoň doplňující text, ve kterém by byla "výroba, postup" jako je u jiných, zde zveřejněných článků není!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít