Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jak oživit barvu vlasů? Pomůže domácí toner!

Jak oživit barvu vlasů? Pomůže domácí toner!

Jak oživit barvu vlasů? Pomůže domácí toner!

12. března 2019 od Helena Hladíková

12. března 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Pokud toužíte po krásné barvě vlasů, ale do chemického ani jiného barvení se vám nechce, máme pro vás ještě jedno řešení - DIY vlasový toner. Co všechno dokáže?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Neznám ve svém okolí snad jedinou ženu, která by alespoň jednou v životě se svou přirozenou barvou vlasů neexperimentovala. Člověk prostě většinou chce přesně to, co nemá. Někdy ale není potřeba dělat až tak radikální změny, aby se člověk cítil spokojeně. V případě barvení vlasů může bohatě postačit vlasový toner, který umocní a oživí stávající barvu vašich vlasů, případně jemně zesvětlí či ztmaví váš odstín. Neocenitelnou službu vám ale prokáže i tehdy, když se pustíte do odbarvování.
 
blond barva vlasů

Když odbarvení tak úplně nevyjde

Pokud totiž máte tmavé vlasy a chcete být najednou blond, musíte se uchýlit k odbarvení svých přirozených vlasů. To s sebou nese riziko vzniku nažloutlých nebo naoranžovělých tónů. „Přinést“ si je můžete už rovnou od kadeřnice, způsobit si je můžete špatně provedeným domácím barvením nebo vám možná vzniknou během dalšího běžného mytí. Jak? Tím, že do své narušené struktury nachytají usazeniny z chlorované vody, látky z šamponů apod. Výsledkem je v každém případě barva, kterou na své hlavě rozhodně nosit nechcete. Jenže jak se jí teď zbavit?
 

Zatočte se žlutými tóny svých vlasů

Nabízí se řešení v podobě trpělivého vymývání nové barvy, a tedy i žlutých tónů. Zaprvé se však jedná o poměrně zdlouhavý proces a zadruhé jeho výsledek vůbec nemusí být uspokojující. Ke slovu tedy mohou přijít právě vlasové tonery na odstranění žlutých či oranžových tónů. Takové tonery fungují na principu neutralizace barvy pomocí odstínu na druhém konci barevného spektra. Na teplé barvy, jakými jsou právě žlutá a oranžová, platí chladnější odstíny, například fialová či modrá. Neznamená to však, že honem poběžíte do drogerie pro fialovou permanentní barvu! Použít musíte buď hotové tonery, které tyto pigmenty v sobě už mají, nebo se pustit do jejich domácí přípravy. Tady je naše inspirace:

domácí toner

Genciánový toner

Jak už jsme si vysvětlili výše, žluté tóny potlačí barvy z opačného konce barevného spektra. Zkuste proto použít fialovou „genciánku“. Při manipulaci s ní však buďte velmi opatrní, je to velice silné barvivo.
 
vlasový kondicionér
genciánová violeť
 

Do kondicionéru určeného ideálně přímo na péči o světlé vlasy kápněte 1-2 kapičky violeti. Dobře rozmíchejte a nanášejte na vlasy po každém mytí.
 
ibišek

Ibiškový toner

Ibišek je velmi dobrý pomocník při barvení vlasů henou, protože jeho pH dokáže lépe uvolnit molekuly henového barviva. Sám o sobě však také dovede vlasy tónovat a hlavně potlačit případný vznik žlutých tónů. V takovém případě ale musíte použít velmi silnou koncentraci, kterou získáte dlouhým macerováním.
 
2 hrsti ibišku nebo množství podle potřeby
odpovídající množství studené vody na zalití
 

Zalijte ibišek vodou a nechte min. 12 hodin louhovat. Pak směs rozmixujte na jemnou kaši, propasírujte ještě přes jemné sítko a naneste na místa, která potřebujete zneutralizovat. Nechte působit min. 20 minut, interval můžete prodloužit podle potřebného výsledku.
 
Tip redakce:
Nechce se vám doma nic vyrábět? Tak vyzkoušejte účinek
stříbrných neboli silver šamponů. Obsahují tmavě fialový pigment, který nažloutlé vlasy krásně zneutralizuje.
 
použití silver šamponů

Tmavé vlasy? Žádný problém!

Některé ženy by však barvu svých vlasů raději ztmavily. Dobrá zpráva - i s tím vlasové tonery pomohou. A stejně jako u nepovedeného odbarvení, také v tomto případě můžete sáhnout po přírodních ingrediencích. Které rostliny vám vykouzlí tmavou kštici?

 
Kopřivové oplachy

hrst kopřiv
horká voda na zalití
 

Hrst kopřiv (množství si uzpůsobte podle toho, jak dlouhé máte vlasy a jak dlouho chcete toner používat) přelijte horkou vodou a nechte 30 minut louhovat. Nechte zchladnout a používejte jako závěrečný oplach po každém mytí vlasů.

 
Bezinkový toner

4 hrsti bezinkových plodů
vroucí voda na zalití
 

Bezinky zalijte vroucí vodou, nechte chvilku odstát a pak rozmixujte. Vzniklou směs naneste na vlasy a nechte 2 hodiny působit. Pak důkladně omyjte.

 
Šípkový toner pro načervenalé tóny

1 lžíce šípků
voda
mletá paprika
 

Šípky povařte ve vroucí vodě a pak sceďte. Přidejte špetku mleté papriky a rozmixujte na kašičku. Tu naneste na vlasy, nechte 30 minut působit a pak důkladně smyjte.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít