Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Chcete omládnout? Zkuste jinou barvu vlasů!

Chcete omládnout? Zkuste jinou barvu vlasů!

Chcete omládnout? Zkuste jinou barvu vlasů!

10. května 2019 od Helena Hladíková

10. května 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Eva Znamenáčková

Stárnutí nejde zastavit úplně, vhodnou barvou vlasů se však dobrých pár let klidně ubrat dá. Je to ale opravdu tak jednoduché? A skutečně platí, že čím blonďatější, tím mladší? Zeptali jsme se kadeřnice Evy Znamenáčkové.
Barva vlasů by každé ženě měla lichotit a vypadat na ní přirozeně, což platí stejně ve dvaceti i ve čtyřiceti a více letech. „Vždy záleží hlavně na tom, jak žena vypadá celkově, jak se obléká, líčí, jak se ve své aktuální barvě cítí… Faktorů, které jsou při výběru barvy důležité, je spousta a nelze se řídit jen módními trendy nebo vzhledem kamarádky či oblíbené celebrity,“ vysvětluje odbornice. To samé platí při volbě barvy, kterou byste si ráda ubrala pár roků v občance.

Blond záchrana pro všechny?

O blond barvě se často mluví jako o spáse, díky níž zaručeně omládneme. „Ano, světlejší vlasy sice mohou zjemnit rysy v obličeji, ale pokud blond není váš přírodní odstín, budete vypadat bledě, nevýrazně a spíše jako nemocná či nevyspalá než jako mladá,“ upozorňuje expertka a dodává, že pěknou řádku let mohou ubrat spíše jen prosvětlené vlasy kolem obličeje či v horních partiích hlavy, ne jednolitá světlá barva po celé hlavě. Stát se blondýnou tedy rozhodně není univerzální recept pro všechny, kdo chtějí vypadat mladší. Jedno řešení však přece jen existuje…
změna barvy vlasů

Dejte na svůj typ

„Vedle určitě nešlápnete, když se budete řídit svým barevným typem. To znamená, že zjistíte, zda jste jarní, letní, podzimní, nebo zimní typ, a podle toho zvolíte barvu na vlasy,“ radí kadeřnice. V takové přirozené barvě vám rovněž lépe zaniknou první šediny, které by jinak ve výrazně kontrastní barvě oproti vašemu typu „svítily“ na všechny kolem. Nezapomínejte ani na to, že věk přidává i ubírá nejen samotná barva, ale také její odstín a intenzita. „Nejlepší proto bude, když se poradíte s profesionály, proberete s nimi svoje představy a necháte si namíchat barvu, která sedne právě k barvě vaší pleti a vaší osobnosti celkově,“ dodává odbornice.
výběr barevného odstínu

Co vám při výběru barvy pomůže?

Ačkoli omlazení barvou vlasů znamená u každé ženy něco jiného, lze vysledovat určité obecné skutečnosti, které by vám mohly poskytnout vodítko při rozhodování. Které to jsou?
  • černá barva vlasů způsobuje bledší pleť, ostře rámuje obličej, a tak zvýrazňuje vrásky i další detaily ve tváři,
  • červené odstíny zvýrazňují bledost, ale i narůžovělost pleti, popraskané žilky či různé skvrny; pigment těchto barev navíc špatně chytá na šedivé či světlé vlasy, proto je potřeba, aby byl hodně intenzivní, což může vytvořit barvu, se kterou nebudete úplně spokojená,
  • barevné vlasy, které jsou momentálně tak trendy, ani křiklavé melíry neomlazují, spíše vaše okolí jen upozorní na to, že se všemožně snažíte vypadat mladší,
  • vhodnější než ostré, nepřirozené kontrasty je jemné prosvětlení konečků nebo pramínků, zejména kolem obličeje,
  • při rozhodování mezi dvěma barevnými odstíny volte vždy raději ten světlejší
  • mladistvěji budete působit zejména tehdy, když barva vlasů bude ladit s barvou vaší pleti.
Pakliže chcete s barvou vlasů zaexperimentovat raději sama doma, pořiďte si nejprve tónovací barvu, ne permanentní. Spoustu krásných odstínů nabízí například Schwarzkopf Palette Color Shampoo. Barvy vydrží až 24 umytí, neobsahují amoniak, ale naopak v nich najdete pečující arganový olej. Ještě kratší výdrž barvy (8-10 umytí), přitom však zářivé, hydratované a ošetřené vlasy získáte se Schwarzkopf Pure Color Washout.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Eva Znamenáčková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Eva Znamenáčková
Kadeřnice
1387
"Každá žena je krásná, ošklivé ženy neexistují!"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít