Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 8 kroků, jak vrátit vlasům ztracený lesk

8 kroků, jak vrátit vlasům ztracený lesk

8 kroků, jak vrátit vlasům ztracený lesk

2. září 2019 od Anna Adlerová

2. září 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Kateřina Janouchová

Právě teď se možná trápíte vysušenými a lámavými vlasy. Léto jim dalo zabrat a nyní je čas vrátit jim ztracenou krásu. Jak? Poradili jsme se s kadeřnicí Kateřinou Janouchovou.

1. Zásah povolaného

I když jste se během dovolené i po ní snažily vlasy chránit, a stejně vám šustí pod rukama, nebo jste na jejich ochranu úplně zapomněli, je na řadě návštěva kadeřníka. Odborník má k dispozici profesionální nástroje, díky kterým vám vlasy vrátí rychle do formy. Zvláště pro hodně vysušené vlasy se hodí speciální regenerační masky nebo hydratační zábaly.


2. Zastřihnout

Vlasy by se měly zastřihovat pravidelně. A kdy je lepší se na to vrhnout než právě teď? Zatněte zuby a nechte si vlasy zkrátit alespoň o 2–3 cm. Vlasy získají zpět svůj život a vy se můžete zbavit vzpomínky na vysušené konečky dřív, než vám nevzhledný účes stihne zkazit náladu. 
zastřižení vlasů

3. Bez ochranných přípravků ani ránu

Vybavte se kvalitními přípravky speciálně určenými na vlasy vystavené slunci. „Základem je používat hydratační šampon, kondicionér a ochranný sprej,“ říká vlasová expertka a pokračuje: „Ochranný sprej se dá používat několikrát denně, na mokré i suché vlasy. Má hydratační účinky, vlasy nezatěžuje a chrání je pomocí UV filtrů.
 
Tip redakce:
K péči o vlasy po létě vyzkoušejte třeba
Schauma Nature Moments Hydratační a regenerační šampon s indonéskou kokosovou vodou a lotosovým květem bez silikonů.

4. Speciální procedury

Masku, která dodá vlasům potřebné živiny, si můžete zkusit připravit i doma. „Zároveň doporučuji dopřát vlasům přeliv, který vždy vlas dokáže vylepšit tím, že ho vyhladí a vyživí,“ uvádí Kateřina Janouchová.

Tip redakce:
Potřebují vaše vlasy nutně speciální péči? Vyzkoušejte Pantene Hair Biology Masku na vlasy Full & Vibrant, která hydratuje vlasy, rekonstruuje poškozené prameny a bojuje proti stárnutí poškozených vlasů.


5. Zavolejte na pomoc olejíček

Potřebujete-li suché vlasy vyladit co možná nejrychleji, vezměte si k ruce olejíček na konečky vlasů. Dodá jim krásný lesk a na pohled je spraví téměř okamžitě. Sáhněte třeba po Toni&Guy Rozjasňujícím oleji na vlasy Radiant Tropical.
ochranné přípravky na vlasy

6. Omezte fénování

Na nějaký čas se vyhněte vysušování vlasů fénem nebo používání kulmy či žehličky na vlasy. Raději je nechte volně proschnout. Pokud někam spěcháte a jinou možnost nemáte, fénujte se pouze studeným vzduchem. Držte ale fén v dostatečné vzdálenosti od vlasů, aby nedošlo k dalšímu zbytečnému vysušování.


7. Správná péče i po umytí

Pozor si dávejte také při rozčesávání mokrých vlasů. Vysušené vlasy mají sklon se při rozčesávání za mokra ještě více lámat a ničit. Proto raději vysušte vlasy ručníkem a nechte proschnout. Až poté vlasy rozčesávejte, a to ještě ideálně za pomoci spreje na rozčesávání vlasů. Dokud jsou vlasy mokré, nesplétejte je do copu a rozhodně s nimi nechoďte spát.
maska na vlasy

8. Změňte jídelníček 

Na kvalitu vlasů má nemalý vliv také váš jídelníček. V létě bylo vaše stravování možná všelijaké, a proto je babí léto vhodným obdobím, kdy začít nad jídlem více přemýšlet, aby se vysušené vlasy vyživily zevnitř. Pro krásné a zdravé vlasy do něj zařaďte aminokyseliny, které jsou obsaženy v rybách, semenech nebo oříšcích. Vlasům také prospěje vitamin B, C a E. Dopřát si můžete speciální doplňky stravy, které právě zaručují zdravé vlasy.

Jaká je vaše rutina, co se týče péče o vysušené vlasy po létě? Objednáte se po dovolené hned ke kadeřníkovi, nebo bojujete domácími metodami?

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Kateřina Janouchová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Kateřina Janouchová
Hair Stylist
6110
"Kadeřnická práce je tvořivým posláním. Mým cílem je, aby každá klientka odcházela krásná a sebevědomá."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít