Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 7 tipů, jak chránit vlasy aneb Nezapomínejte na UV faktor

7 tipů, jak chránit vlasy aneb Nezapomínejte na UV faktor

7 tipů, jak chránit vlasy aneb Nezapomínejte na UV faktor

31. května 2017 od Lucie Kubíková

31. května 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Petra Brtnická

Sluneční záření, pot, chlorovaná nebo slaná voda. To všechno samozřejmě patří k létu – ovšem pro vaše vlasy je tahle kombinace skutečnou pohromou. Jak neskončit na podzim s matnými, polámanými, vysušenými vlasy? Připravte se na léto podle našich tipů.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1.    UV faktor nepatří jen na kůži

Mazat se krémy s UV faktorem je dnes už samozřejmost. Jenže UV záření škodí nejen pleti, ale také našim vlasům. Dnes už všechny hlavní kosmetické značky vyrábějí aspoň jednu řadu letní péče, která právě UV faktor obsahuje. Do této kosmetiky neváhejte investovat, vynaložené peníze se vám vyplatí.
 „Pokud jedete třeba k moři, pořiďte si šampon, kondicionér i masku s UV filtrem a skutečně je používejte. Vaše vlasy se tak snadno nepřesuší a nezničí,“ radí kadeřnice Petra Brtnická. 

Například sada kosmetiky Elseve Solar obsahuje šampon, výživnou masku a také ochranný sprej. Ten si na vlasy nastříkejte hned ráno a znovu pokaždé, když si namočíte hlavu. Vytvoří na vašich vlasech ochranný film. UV filtr obsažený v šamponech a kondicionérech je nezbytný, ale sám o sobě při péči nestačí. Dobré je nasytit vlasy ještě ochranným mlékem, sprejem nebo olejem s vysokým UV faktorem. Tyto přípravky se aplikují během dne a kdykoli je potřeba.

Péče o vlasy před létem


2.    Pokrývka hlavy nejen pro miminka

Malé děti jejich maminky celé dny pronásledují s různými čepičkami a kloboučky. Samozřejmě, dětem v zápalu hry snadno hrozí úpal nebo úžeh. Ani vašim vlasům ale nedělá dobře, když do nich celý den praží sluníčko. Pořiďte si třeba kšiltovku, klobouček nebo nějaký krásný šátek na hlavu. Vašim vlasům se uleví a tak snadno se nevyšisují a nepolámou.

Péče o vlasy před létem


3.    Dostatek vitaminů a minerálů je základ

Pokud jde o zdravé vlasy, první věc, kterou doporučují odborníci, je dobře vyvážená strava. Ta by měla obsahovat potřebné vitaminy, bílkoviny, železo, zinek a tuky. Vyvážená strava pro zdraví vašich vlasů zkrátka může udělat mnohé. Co si tedy naložit na talíř? Ryby, tvaroh, zeleninu… A pokud to nestačí, sáhněte klidně i po různých doplňcích stravy.


4.    Objednejte se ke kadeřnici

„Ještě než naplno vypukne léto se všemi radovánkami, určitě by si měl každý zajít ke kadeřníkovi. Když si necháte předem zastřihnout vlasy, nebudou se vám pak tolik třepit,“ radí kadeřnice Petra Brtnická. Pokud jste zvyklé si vlasy barvit, bezprostředně před dovolenou byste měly tuto proceduru raději vynechat. Objednejte se raději nejpozději týden až dva před odjezdem. 


5.    Chlor i slaná voda musejí pryč

Když strávíte den na pláži nebo na koupališti, vaše vlasy dostanou zabrat. To nejhorší, co pro ně můžete udělat, je, když je ještě mokré stáhnete do culíku a necháte je tak uschnout. Každý večer si vlasy umyjte jemným šamponem, ideálně z letní řady, lehce promačkejte ručníkem a nechte uschnout nebo je vyfoukejte na nízkou teplotu. Předejdete tak jejich polámání a poškození.

Péče o vlasy před létem


6.    Hydratovat, hydratovat, hydratovat

Léto je léto, čas volna a svobody, takže slunci, horku a vodě se nejspíš úplně nevyhnete. Jak napravit škody, které na vaší kštici napáchají? „V létě je ještě víc než jindy nezbytně nutné vlasy hydratovat. Zábaly, kůry, ampule – na trhu je nespočet výrobků v různých cenových kategoriích určených pro všechny typy vlasů, stačí si jen vybrat, co právě těm vašim nejlépe sedí,“ radí Petra Brtnická. „Pokud vyrážíte na dovolenou, rozhodně si je přibalte. Kondicionér po každém mytí, masku aspoň jednou týdně, ampuli nebo sérum třeba jednou za 14 dnů a vaše vlasy budou výrazně spokojenější.“

I pokud si běžně kupujete vlasovou kosmetiku pro normální vlasy, po dovolené budou potřebovat větší vzpruhu. Například sada Repair Miracle od Aussie se třemi druhy pečujících olejů jim poskytne všechnu něhu a péči, jakou nutně potřebují. Podobně je rozmazlí i produkty od Toni&Guy z řady Damage Repair. Ta slibuje hladší a hebčí povrch vlasových vláken už po jedné aplikaci!

Péče o vlasy před létem


7.    Vyrobte si masku doma

Máte hodinku času a chcete svoje vlasy trochu rozmazlit? Sáhněte po nějakém dobrém oleji – arganovém, kokosovém nebo kvalitním olivovém – naneste ho na mokré vlasy a nechte půl až tři čtvrtě hodiny pod ručníkem působit. Pak umyjte jemným šamponem. Uvidíte, jak se vaše vysušené a krepaté vlasy krásně zatáhnou, ožijí a vrátí se jim ztracený lesk. Za tuhle extra dávku výživy vám bude vaše hříva vděčná!

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Petra Brtnická

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Brtnická
vlasová expertka
211
"Je jedno, s čím přijdeš. Důležité je, s čím odcházíš!"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít