Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 3 top pánské účesy na léto

3 top pánské účesy na léto

3 top pánské účesy na léto

26. května 2021 od Lucie Nagyová

26. května 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Lucie Nagyová

Potrpí si váš protějšek na trendy vzhled? Víme, v jakém účesu neudělá chybu. Představujeme vám tři nej pánské vlasové kreace pro letošní léto, které mu budou slušet.

Klíčem k úspěchu jsou dobrý střih a kvalita vlasů. A jaké pánské účesy jsou podle kadeřníka a vlasového experta Libora Smrže v kurzu? „Většina střihů je v poslední době velmi podobná. Vlasy se v horních partiích v konečcích prostříhávají, poté se rozcuchají nebo sčešou do strany. Tyto styly se liší v hloubce vyholení po stranách a v délce horní části,“ říká.

1.   Uhlazený vzhled

Jeden z nejoblíbenějších účesů je pánský střih, kdy jsou vlasy po stranách velmi krátké a nahoře uhlazené dozadu a vytvářejí takzvaný mokrý efekt. Jeho výhodou je, že vám nebudou padat vlasy do obličeje. Účes vypadá skvěle i po vykoupání a smočení hlavy v bazénu.
 

Jak na styling:

„Na bocích jsou vlasy vystříhané strojkem, aby vynikl výrazný rozdíl mezi spodní a horní částí,“ říká Libor Smrž. Do mokrých nebo suchých vlasů aplikujte vosk pro mokrý vzhled, vosk nezanechává zbytky ve vlasech a dodá jim pružnost. Vrchní část můžete také zafixovat matující hlínou nebo tvarovací pastou. Vhodná je got2b Phenomenal Tvarovací pasta (koupit v e-shopu), která dodá vlasům přirozený lesk a zajistí trvalou fixaci, nebo got2b Tvarovací hlína ve spreji Roaring High (koupit v e-shopu), díky níž dosáhnete požadovaného tvaru účesu s matným zakončením.

2.   Sportovně ležérní

Tradiční účes s vlasy sčesanými ke straně vám zaručí uvolněný, ale elegantní vzhled, a navíc dodá vlasům větší objem. Účes vytvoříte z vlasů, které jsou nahoře trochu delší a mají lehce sestříhanou délku po stranách.

 
Jak na styling:

Do vlhkých vlasů naneste menší množství gelu na vlasy, který rovnoměrně aplikujte po celé délce vlasů,“ říká kadeřník. „Vlasy na temeni pak sčešte do strany a špičky nad čelem lehce nadzvedněte směrem vzhůru,“ doporučuje. Energii vašemu účesu dodají Taft Men Gel na vlasy Titane Power Gel (koupit v e-shopu) nebo NIVEA Men Gel na vlasy s matným efektem Craft Stylers (koupit v e-shopu), který neslepuje vlasy, nezanechává zbytky a snadno se vymývá.

3.   Delší vlasy

Muži, kteří se chtějí odlišit, mohou zvolit styl delších vlasů. Tento typ účesu se skvěle hodí pro pány, jimž se vlasy přirozeně vlní.
 

Jak na styling:

„Vlasy jsou sestříhané u obličeje a v zadní části hlavy a nepřesahují délku pod ramena,“ říká kadeřník Libor Smrž. Jako styling se používá suchý šampon a stříká se nejen u hlavy, ale i do délek vlasů. Vlasy pak vytváří nedbalý vzhled a nemastí se. Ideální je například Syoss Suchý šampon Pure Fresh (koupit v e-shopu) nebo Toni&Guy Suchý šampon pro objem Sky High Volumising (koupit v e-shopu), který dodává vlasům objem jako druhý den po umytí.

TIP: Velký výběr dalších stylingových přípravků vhodných pro modelaci všech účesů najdete na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Lucie Nagyová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít