Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Zdravé potraviny, jak je neznáte: Epsomská sůl

Zdravé potraviny, jak je neznáte: Epsomská sůl

Zdravé potraviny, jak je neznáte: Epsomská sůl

2. října 2020 od Pavla Maříková

2. října 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Epsomská sůl je tak trochu zázrak. Funguje na namožené svaly, urychluje růst rostlin, pomáhá regenerovat vysušenou pokožku, takže ji využijete i při péči o tělo. Co dalšího dokáže a proč by neměla chybět právě u vás doma?

Epsomská sůl byla poprvé destilována v Anglii kousek od města Epsom, po kterém získala také svůj název. Její výjimečnost spočívá v tom, že na rozdíl od běžné soli obsahuje hořčík a síru, které se v ní koncentrují ve formě síranu hořečnatého. Proto je perfektní v případě, že máte problémy s nízkou hladinou hořčíku v těle. To může být zapříčiněné například nesprávnou výživou, průjmem, nadužíváním alkoholu a mnohým dalším. Už jen obyčejnou koupelí v epsomské soli můžete zvýšit hladinu hořčíku v těle, a to bez toho, že byste museli užívat doplňky stravy nebo se zaměřovat na potraviny s jeho vysokým obsahem. Síra, která tvoří druhou složku této neobyčejné soli, je zase nezbytná pro řadu procesů, jež v těle probíhají, včetně detoxikace, tvorby bílkovin atd.

Bezpečnost Epsomské soli

Přestože je Epsomská sůl při správném používání a za normálních okolností bezpečnou látkou, může mít i některé nežádoucí účinky především při vnitřním užívání, které úplně nedoporučujeme. Je navíc velmi hořká a nepoživatelná, takže ji do jídla určitě nepřidávejte.  Allnature Epsomská sůl (koupit v e-shopu) se naopak perfektně hodí pro zevní použití a je prospěšná i v domácnosti.

solná lázeň

Epsomská sůl jako relaxace pro svaly

Jak již bylo zmíněno v úvodu, Epsomská sůl v koupeli je perfektní způsob, jak uvolnit svaly po namáhavém tréninku. Stačí se naložit do horké koupele, do které přidáte pár lžic této soli, a uvidíte, že se budete cítit mnohem lépe.

Epsomská sůl pro krásu

Sůl můžete využít k peelingu pokožky, ale také při problémech s mastnými vlasy. Pokud přidáte trochu Epsomské soli do vlasových produktů, odstraníte přebytečný maz, a naopak zvýšíte objem. Pokud si chcete doma vytvořit jemný peeling na pokožku, smíchejte trochu soli s krémem na obličej nebo na tělo a před opláchnutím vodou naneste na pokožku.


TIP: Další řadu potravin najdete na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Epsomská sůl místo aviváže

Chcete vyzkoušet alternativu běžné aviváže? A navíc takovou, která pračku vyčistí od zbytků pracího prášku? Smíchejte 2 šálky Epsomské soli a cca 10 kapek Floré esenciálního oleje s vůní levandule (koupit v e-shopu).


Epsomská sůl na zahradě

Tato sůl se používá i v zahradnictví jako prostředek na hnojení trávníku a rostlin nebo jako pomocník proti různým škůdcům, které ničí listy rostlin. Smíchejte 1 díl soli na 8 dílů vody a rozprašovačem postříkejte listy.

Epsomská sůl při úklidu

Skvěle se hodí i při čištění spár mezi dlaždicemi nebo jakýchkoliv míst, kde se drží špína. Stačí jen smíchat stejné množství čisticího prostředku a Epsomské soli a uvidíte, jak domácnost zazáří.

Tak co, už je vám jasné, že Epsomská sůl u vás doma nemůže chybět?

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít