Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Zdravé a krásné nehty? Nechte si poradit od odborníků

Zdravé a krásné nehty? Nechte si poradit od odborníků

Zdravé a krásné nehty? Nechte si poradit od odborníků

2. července 2017 od Lucie Kubíková

2. července 2017 5 minut čtení
Připravil/a Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Kamila Šimková

Každá žena by si přála mít zdravé, silné, pevné nehty. Takové nehty se totiž nelámou, netřepí, nevysušují, dají se krásně upravit a lak na nich drží jako přišitý. Jak můžete pomoci svým nehtům, když volají SOS?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
V reklamách je člověk vidí pořád. Dlouhé, dokonale upravené, lesklé a zdravé nehty, kterými by člověk snad mohl rýt do skla. Jen málokomu ale příroda takové dopřála. Jedna špatná zpráva: kdo chce mít ruce, jakými se může chlubit, musí se trochu snažit. Dobrá zpráva: kosmetický průmysl vyvinul celou řadu produktů, které vám pomůžou.


Poraďte se s odborníky

„Pokud se vašim nehtům nedaří podle vašich představ, zajděte se ukázat odborníkům do kvalitního nehtového salonu,“ radí Kamila Šimková, salon manažerka nehtových studií. „Správná cesta k pěkným nehtům rozhodně nevede přes pofiderní levná studia, kde pracuje personál bez potřebných znalostí a zkušeností. Odnesete si odtamtud propilované nehty, a leckdy i plíseň. Nakonec pak stejně skončíte u profesionálů, ale záchrana vašich rukou bude dražší, zdlouhavější a složitější.“

Profesionál by měl udělat diagnostiku vašeho nehtu. Určit, zda je suchý, mastný, třepivý, lámavý. Existuje mnoho druhů přípravků na konkrétní postižení a odborník vám může pomoci se zorientovat v nabídce a doporučit to nejlepší právě pro vás. Existují regenerační řady přípravků, které jsou určeny na měkké a slabé nehty, suché a třepivé, citlivé a loupající se. Stačí si jen správně vybrat.

Zdravé a krásné nehty? Nechte si poradit od odborníků


Správná péče je základ

„Obecně platí, že pokud se nejedná o poškození nehtů vlivem například nějakého onemocnění nebo oslabení organizmu jako takového, můžeme jejich vzhled a kvalitu do velké míry ovlivnit. Je nutné se vyvarovat máčení rukou v saponátech a čisticích prostředcích, na úklid by si každý měl brát rukavice,“ zdůrazňuje Kamila Šimková. Kůži na rukou je třeba hydratovat a zvláčňovat. Prospějete tak nejen pleti na rukách, ale i nehtům.

„Stejně důležitá je i technika pilování nehtu. Ženy často jezdí pilníkem po nehtech ze strany na stranu. To je ale špatně, protože nehty se sklonem k třepení se tím jen víc roztřepí. Lepší je pilovat nehet vždy od stran směrem doprostřed,“ vysvětluje Kamila Šimková. Důležitý je i výběr pilníku. Příliš hrubý pilník nehty více roztřepí. Na zakrácení délky nehtu je možné hrubší pilník použít, ale pak nehet ještě doupravte jemným pilníkem.


Péče navíc

Vápník je skvělým pomocníkem při zpevňování slabých a roztřepených nehtů. Kromě toho, že ho budete jíst, je dobré ho nanášet přímo na nehty. Existují bezbarvé laky na nehty, které vápník přímo obsahují, vápníková mléka nebo gely. Díky němu budou nehty pevnější, rychleji porostou a přestanou se třepit. Nečekejte ale účinek ihned, je to běh na dlouhou trať a první výsledky budou vidět zhruba po měsíci až dvou. Stejně důležité jako mazání těla nebo pokožky na rukou je i promazávání nehtů. Nestačí ale běžný krém na ruce. Ve chvíli, kdy jsou vaše nehty poničené, hodí se speciální výživné krémy na nehty. Jeden kvalitní hydratační krém si také nechte u postele a naneste ho každý večer před spaním, uvidíte, jak to vašim nehtům prospěje.

Zdravé a krásné nehty? Nechte si poradit od odborníků


Nezbytnosti pro všechny nehty

Každá žena by měla mít v domácí výbavě základní produkty jako: pilník na zkracování nehtů, jemnější pilník na konečnou úpravu, krém, výživný olej na nehty a kutikulu (kůžičku) a výživný přípravek na nehty. Nezbytnou součástí výbavy každé ženy je i výživný olej na nehty a kutikulu. Olejů existuje mnoho druhů, nicméně jejich cílem je vždy výživa nehtového lůžka a hlavně kůžičky kolem nehtu.

Zdravá kůžička je základem růstu zdravého nehtu. Její funkcí je ochrana nehtového lůžka. Pokud si někdo pravidelně dělá záděry, trhá kůžičku kolem nehtu do krve nebo podléhá dalším podobným zlozvykům, zbytňují a narušují se mu kožní valy kolem nehtového lůžka. Tím následně proniká infekce ke kořeni nehtu a dochází k jeho poškození. V budoucnu potom nehet mění tvar, je hrbolatý, nedorůstá správné délky a rozhodně nedělá žádnou parádu!

Používejte olejíček na noc, tzn. před spaním vmasírujte do každého nehtu a kolem něj kapku oleje nebo si kupte olejíček v tužce se štětečkem, který je ideální do kabelky na cesty. Jednoduše kdykoliv během dne aplikujte stejným způsobem.

Zdravé a krásné nehty? Nechte si poradit od odborníků


Lakujete si nehty? Dělejte to správně!

„Kdo si lakuje nehty, nemusí jim nutně škodit,“ vysvětluje Kamila Šimková. „Naopak, pokud jsou nehty slabé a třepivé, můžete je lakem vhodně zpevnit. Je ale potřeba myslet na to, že kromě samotného barevného laku byste měly mít ve výbavě i podkladový lak, zabraňující zabarvení přírodního nehtu a zajišťující maximální sílu přilnutí barevného laku na nehet, a vrchní lak, chránící barvu a dodávající lesk.“

A jak si správně nalakovat nehty? Základem je vždy kvalitní podkladový lak a nadlak. Podkladový lak chrání nehet, zabraňuje žloutnutí nehtu a napomáhá přilnutí barevného laku. Na něj se aplikují dvě vrstvy barevného laku. Po zaschnutí pak následuje finální vrstva a tou je nadlak - lesk, který chrání barvu. Nalakované nehty tak déle vydrží a vyhnete se i obávanému lámání nehtů.


Profesionální manikúra? Ne tak často!

Co odborník, to názor. Jednoznačně ale poslední studie ukazují, že ženy, které velmi často navštěvují manikérské salony, mají mnohem častěji problém s křehkými nehty. Jedním z důvodů může být časté vystavování nehtů chemickým přísadám v lepidlech na nehty apod. Mnohem častěji se také u žen objevují chronické infekce, které se projevují začervenáním a otokem nehtové kůžičky. Řešením je domácí manikúra, při které budete používat jen vlastní nástroje.

 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Kamila Šimková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Kamila Šimková
Odbornice na péči o nehty
248
"K dokonalým šatům, make-upu a krásným vlasům patří bezesporu i perfektně upravené ruce."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít