Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Vyzkoušejte svěží letní vůně

Vyzkoušejte svěží letní vůně

Vyzkoušejte svěží letní vůně

12. června 2019 od Eva Suchomelová

12. června 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Léto chce svěží parfém, něco lehkého, čerstvého… Poradíme vám, po jakých vůních se poohlédnout, abyste voněla jako zosobněné léto. Zveme vás na malou čichací procházku!

Jak voní svěží vůně?

Pro každého znamená „svěží letní vůně“ něco trochu jiného: někdo má představu rozkvetlé letní louky se spoustou květin, jiný si vybaví zahrádku se zrajícími plody, ještě jiný si představí koktejl z exotického ovoce a pro dalšího je to stinný zelený les, kterým profukuje svěží větřík… A právě proto jsme zkusili najít vůně, které by vyhověly každé z těchto představ letní svěžesti.


Podle čeho vybírat?

Nezapomeňte, že letní vůně by měla mít i lehčí intenzitu. Proto je vhodnější sahat spíš po toaletních vodách. Pokud však vůni charakterizují výrazně svěží složky, můžete si dovolit i parfémovanou vodu. Těžké a intenzivní parfémy však schovejte na chladné období roku.


Pořiďte si svoji letní vůni

Udělejte si někdy trochu víc času a zajděte do své drogerie nebo parfumerie. Očichejte si různé vůně, můžete si z toho udělat takovou svoji vonnou degustaci, a třeba narazíte právě na takovou, které řeknete své ano. Aspoň pro letní dny.

A které vůně jsme pro vás vybrali?



Letní jiskření

Optimistická, svěží květinově ovocná toaletní vody C-THRU Lime Magic má v názvu limetku a tenhle „kyselý“ vonný směr neztrácí ze zřetele: citrusy, bergamot, zelený čaj jí propůjčují svěžest, letní květiny – růže a jasmín dodávají potřebnou ženskost. Hodí se pro aktivní dívky a ženy, na volný čas a zábavu. Ocení ji všechny „pohodářky“, ale do práce je možná trochu moc uvolněná.



Energizující pohyb

I vyhlášená „sportovní“ značka má v nabídce ovocně květinovou vůni adidas Fizzy Energy vhodnou na léto. Jiskřivá, energizující, pulzující… Tato slova ji skvěle vystihují. Svěží kyselost citrusů vyvažuje sladkost červeného jablka a ananasu, exotickou dovolenou připomíná zelená papája, jasmín a kamélie. Ženská a zároveň „fresh“ prázdninová vůně dodá potřebnou energii a sebevědomí, kdekoli se v létě vyskytnete.



Nádech svobody  

Jiskrně chvějivákvětinově ovocná toaletní voda B.U. Hippy Soul připomene skutečně éru hippies. Pivoňky, černý rybíz a broskev možná v někom probudí vzpomínky na babiččinu zahradu, kam jezdil na prázdniny, vůně dálek se objevuje ve svěžesti mandarinky, pomerančového květu, jasmínu a hladivé vanilky. Je to také vysloveně „chutná“ vůně pro svobodymilovné milovnice ovoce.



Zářivá chvíle 

Osvěžující a vitalizující květinově ovocná vůně DKNY Be Delicious dodává energii prostřednictvím tónů okurky, grapefruitu a zeleného jablka. Letní exotiku do ní vnáší tuberóza, magnólie a růže. Je to elegantně svěží vůně na léto do města i pro odpočinek.



Exotická pohoda

Nemusíte „kytičkové“ vůně ani hromady sladkého ovoce, ale přece jen byste rády něco letního? Pro vás jsme vybrali citrusově aromatickou kombinaci ozonické a rostlinné svěžesti s dřevitými tóny v toaletní vodě Elizabeth Arden Green Tea Bamboo. Osvěžující vlna tří citrusů (citron, bergamot a grapefruit) a čerstvých bambusových tónů doplňuje šťavnatou okurku, klasický zelený čaj a nakyslé aroma exotických tamarindů.


Už jste si vybraly svou letní vůni?

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Ivana Horová 18.června 2019
Pro mě je TOP 1. na léto určitě DKNY Be Delicious.Je úžasná,svěží lehká vůně.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít