Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Vyrobte si adventní věnec: 3x rychle a levně

Vyrobte si adventní věnec: 3x rychle a levně

Vyrobte si adventní věnec: 3x rychle a levně

11. listopadu 2022 od Věra Exnerová

11. listopadu 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Věra Exnerová

Milujete kouzelnou atmosféru adventu, vůni cukroví a horký čaj, ale máte pocit, že nic nestíháte? Máme pro vás tři tipy, jak si doma vyrobit adventní věnec za pár minut a hlavně za málo peněz.
Do tvoření adventního věnce můžete zapojit děti, nebo se na něj vrhnout ve chvílích klidu, kdy malí raubíři spí. Uvidíte, že jde o relaxační činnost, při které dokonale vypnete.  Před samotným tvořením si rozmyslete, kam chcete adventní věnec dát, zda bude třeba součástí svátečního stoluI taková drobnost, jako je adventní věnec, by měla ladit ke zbytku vánočních dekorací. Stejná barva by pak neměla chybět ani na vánočním stromečku. Tradiční barvy jsou červená, zlatá, zelená, ale v poslední době se na výsluní dostávají i černá, bílá, růžová nebo mentolová. Tak vzhůru do tvořivého procesu! Adventem začínají Vánoce a výroba adventního věnce je jednou z příjemných tradic.

1. Z formy na pečení

Potřebovat budete:

  • formu na bábovku nebo jelení hřbet
  • tavnou pistoli
  • aranžovací hmotu
  • držáky svíček pro bezpečné umístění do aranžovací hmoty
  • chvojí
  • ozdoby
  • 4 svíčky Svíčky adventní 4ks (koupit v e-shopu)

Jak na to?

Začněte tím, že si hmotu přes noc naložíte do vody. „Aranžovací hmota udrží chvojí dlouho čerstvé, nezapomeňte ji průběžně zalít vodou, aby nevyschla. Na závěr vždy věnec přestříkejte lakem na vlasy, jehličí tak bude držet na svém místě ještě o něco déle,“ radí květinářka Jana Pokorná. Druhý den hmotu vyskládejte do formy a začněte tvořit. Do hmoty zapichujte chvojí, klidně může přečnívat. Nezapomeňte, rozmístit svíčky,  které vydrží hořet až pět hodin. Na závěr přidejte ozdoby, jež můžete přilepit tavnou pistolí, a stuhu kolem formy, která netradiční věnec ještě pozvedne o něco výš.

Tip: Místo formy lze použít hlubší obdélníkový podnos, který před vkládáním hmoty vystelte igelitem, aby jej vlhkost neponičila.

2. Když máte málo místa

Potřebovat budete:

Jak na to?

Pokud máte málo místa na velký adventní věnec zkuste naší variantu na okno nebo parapet. Určitě doma máte skleničky od marmelády nebo dětských přesnídávek. Nevyhazujte je! Použijte je na rychlý a jednoduchý adventní věnec. Na provázek navlékněte papírovou hvězdičku s číslem a udělejte na skleničce mašličku. Barevnost můžete ladit podle  zařízení obývaího pokoje nebo vaší vánoční výzdoby. Do skleničky dejte čajovou svíčku, skleničky vyrovnejte na podlouhlý tác a je hotovo!

3. Když máte velký stůl

Co budete potřebovat:

Jak na to?

Doslova minutový adventní „věnec“ stihnete vyrobit i v první adventní den. Stačí jen ozdobný podnos, 4 různě velké zavařovací sklenice, ozdoby, ořechy nebo šišky. Stačí vložit svíčky do sklenic, kolem nich rozmístěte ozdoby a drobné dekorace. Nakonec zavažte provázek na mašličku. Fantazii se meze nekladou. Během adventu je pak můžete snadno a rychle měnit podle nálady.

5 tipů na domácí výrobů adventního věnce

  • věnec zkuste sladit s vánoční výzdobou celého bytu nebo jídelního stolu, bude tak působit více kompaktně
  • vyberte si styl, do kterého budete adventní věnec zdobit, může být třeba přírodní - z šišek, kůry, moderní - v klasických barvách, skandinávský - minimalistický
  • adventní věnec nemusí být nutně na kulatém korpusu, využijte třeba tác, podnos na dort, nebo třeba do květináče
  • ozdoby na adventní věnec nemusíte za každou cenu kupovat, použijte třeba šišky, kůru, mech, cokoliv co potkáte při předvánoční procházce v lese
  • nebojte se barev, trendy barvy letošních vánoc jsou růžovábílá, šedá, zelenásvětle modrá a červená 

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Věra Exnerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Georg Paulinc 22.listopadu 2021
Adventní věnec ve svetru? Jako návod, jak na vánoce způsobit požár, je to fakt skvělé! Tleskám tomu, kdo má u vás tyhle nápady. Fakt by mel dostat od hasičů ocenění roku.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít