Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Vyčarujte si s dětmi kouzelný advent u vás doma!

Vyčarujte si s dětmi kouzelný advent u vás doma!

Vyčarujte si s dětmi kouzelný advent u vás doma!

17. listopadu 2018 od Lucie Kubíková

17. listopadu 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Kubíková

Možná vás v práci štvou, doma je nepořádek, děti neposlouchají a cukroví letos budete muset koupit, protože upéct ho nestíháte? Nevadí. I tak si můžete užít krásný advent - a ty malé zlobivce určitě zapojte. V měkkém světle svíček není prach vidět!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Děti se většinou na Vánoce těší. Přemýšlejí, co jim asi Ježíšek přinese, ve škole a v kroužcích probíhají besídky, každý den ráno si můžou otevřít adventní kalendář. Zkuste se těšit s nimi! Udělejte si jedno odpoledne čas. Uvařte si čaj, dejte si něco dobrého na nervy - a vyzdobte s dětmi svůj domov.
 

vyzdobený dům

Slaďte byt do jednoho stylu

Vánoční výzdoba se dá pojmout různě. Ideální ale je si předem promyslet, co vám je příjemné a ladí k vašemu životnímu stylu.
  • Máte rádi atmosféru staročeských Vánoc v tmavě červené, zelené a slaměných odstínech?
  • Nebo vám je příjemný spíš skandinávský styl, který sází na bílou, šedou a přírodní dřevo?
  • Někteří lidé zase věří, že speciálně o Vánocích si jejich domov zaslouží trochu lesku, a sahají po dekoracích stříbrných nebo zlatých.
Každému se líbí něco jiného. Je ale vhodné držet se jednoho stylu a barevné palety - i když, vykládejte to dětem! Nevím, jak ty vaše, ale ty moje na nějaký minimalismus rozhodně neslyší.
 
ozdobené vetvičky

Jmelí a větvičky ve váze udělají divy

Už na začátku adventu přineste domů jmelí a větvičky jehličnanů. Ideální je jedle, protože neopadává a dobře se zdobí. Ať vyznáváte jakýkoliv styl, drogerie Teta nabízí vánoční sortiment, z něhož si určitě vyberete:
  • kárované a jutové stromečky nebo hvězdičky k zavěšení,
  • různé zápichy a slaměné řetězy vám pomůžou vykouzlit atmosféru ladovských Vánoc,
  • pro minimalisty se nabízejí ozdoby k zavěšení v bílé a světle šedé - andělé a sněhové vločky vás naladí na zimu, i když venku třeba není po sněhu ani památky,
  • pokud zvolíte blýskavé metalické odstíny, můžete sáhnout po řetězech rolniček nebo třpytivých stříbrných hvězdách.
Postavte vázu s větvičkami na stůl a doplňte prostíráním s vánočním dekorem.
 
netradiční adventní věnec

Adventní věnec trochu jinak

Všichni určitě známe klasický adventní věnec z větví jehličnanů, šišek a sušeného ovoce. Vyrobit si ale můžete i tak trochu neklasický „věnec“, který bude odpočítávat čas do Vánoc. Věnec můžete vytvořit z toho, co zrovna najdete doma: z plechovek, formiček na pečení, hrnečků nebo z větší mísy. Budete k tomu potřebovat svíčky, mech, jehličí, větvičky, brusinky, sušené ovoce a barevné mašle. Inspiraci hledejte všude kolem sebe.
 
stolní lucernička

Rozsviťte předvánoční čas

Advent je období, kdy sluneční světlo často během dne ani nezahlédnete. Proto je důležité rozzářit svůj domov. Navíc světlo vytváří atmosféru, takže může být vaším nejlepším předvánočním pomocníkem.
  1. Sázkou na jistotu jsou nejrůznější LED řetězy s vánočními koulemi nebo sněhovými vločkami. Kromě klasických míst na ozdobení vyzdobte s dětmi i postýlky, které tak budou vypadat mnohem kouzelněji. 
  2. Samozřejmě nezapomeňte ani na čajové svíčky. Když je postavíte do svícnu s perforací, budou vám malovat svými odlesky obrazce na stěny a stůl.
  3. Pokud chcete svůj domov navíc i provonět, použijte aromalampu a do ní kápněte třeba trochu esenciálního oleje s vůní borovice nebo skořice. vánoční ozdoby

Domácí ozdobičky

Dalším extra tipem, který se vám při adventu s dětmi může hodit, je výroba domácích ozdob. Jak na stromeček, okno, tak i do pokojíčků na poličky. I když by se to mohlo zdát složité, zvládnou to i malé děti.

Nasbírejte víčka od lahví (např. od tatínkova piva), omyjte je a můžete se pustit do vyrábění sněhuláků. Tři víčka nalepte pod sebe. Na vrchní víčko nalepte červenou stužku a vytvořte na ní očko, aby se dala ozdoba pověsit. Fixami nechte děti namalovat sněhulákovi obličej a knoflíky. Nezapomeňte ani na šálu, kterou můžete nalepit či zavázat mezi první a druhé víčko.

Z dřevěných tyček od nanuků nebo jim podobných můžete vytvořit velké dřevěné vločky na zeď.

Papírové stromečky můžete s dětmi i vystříhat.
papírové stromečky

Nechte děti řádit

Děti se chtějí na výzdobě podílet a většinou u nich platí - čím víc, tím líp! Zatněte zuby, kupte jim samolepky a fólie na sklo s vánočními motivy a nechte je, ať se vyřádí na oknech a balkonových dveřích. Vločky, sněhuláci, Santa Clausové i se stádem sobů - můžete si vybrat z mnoha motivů. Fólie i samolepky zvládnou sami i ti nejmenší a jejich radost z toho, co dokázali, za to prostě stojí. Po Novém roce ozdoby snadno sloupnete a až do Velikonoc můžete na zdobení zapomenout.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lucie Kubíková

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít