Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Užijte si Vánoce a nepřiberte ani deko

Užijte si Vánoce a nepřiberte ani deko

Užijte si Vánoce a nepřiberte ani deko

9. prosince 2019 od Pavla Maříková

9. prosince 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Jde tohle vůbec dohromady? Vánoce a nepřibrat? Podle nás ano! Daly jsme dohromady tipy a rady nás všech z redakce, kterými se o Vánocích řídíme, a poradíme vám, jak to zařídit, abyste letos o Vánocích nejen nepřibrala, ale možná ještě zhubla. Bez odříkání!

Vanda Vízková, redaktorka

„Miluji sladké, a tak se musím přiznat, že jsem ke krabici s vánočním cukrovím přitahována nebezpečným magnetismem. Vím, že neodolám, a tak se ani netrápím odpíráním. Aby ale následky vánočního mlsání nebyly tak dramatické, dodržuji dvě (pro mě) osvědčená pravidla. Prvním z nich je nejíst po 18 hodině. I když do té doby sním téměř všechno, na co přijdu, úderem 18 hodiny pro mě začíná půst. Než jdu spát, příjemně vytrávím, a usínám tak se spokojeným pocitem, že jsem si dopřála dobroty, ale nejsem přejedená.

Dalším pravidlem je na každý den naplánovat nějakou aktivitu. Bruslení, procházku vánoční Prahou, návštěvy přátel a příbuzných, ke kterým ale vyrážíme zásadně pěšky, nebo několikadenní lyžovačku a sáňkovačku. Teď jsem se pro jistotu ještě zapsala na běžecký kurz, který mě taky nenechá zahálet. Díky těmto dvěma jednoduchým a nijak drastickým pravidlům si už několik let i po Vánocích držím svou předvánoční váhu.

Sázím na:

  • nejíst po 18 hod,
  • přes den být hodně aktivní.

Helena Pokorná Hladíková, redaktorka

Před pár lety jsem změnila životosprávu, začala cvičit a jinak jist, což je samozřejmě o Vánocích dost náročné uhlídat. Když se však chce, všechno jde - do salátu tedy dávám bílý jogurt místo majonézy, kapra peču s najemno nastrouhanou zeleninou smíchanou s vajíčkem a sezamem a i v mrazivých dnech se převléknu do sportovního a vyrazím se projít s holemi na nordic walking. Moc mě to totiž baví, což je myslím nejdůležitější - najít si pohyb, který vám přináší radost. To se pak od pohádek a cukroví zvednete hned o něco raději.“

Sázím na:

  • přípravu tradičního jídla v odlehčené verzi,
  • pohyb, který mi přináší radost.

Pavla Maříková, šéfredaktorka

„Váhu a jídlo si hlídám celý rok, takže Vánoce v tomto ohledu nejsou pro mne příliš výjimečným obdobím… Ale to neznamená, že si nedopřeji cukroví nebo si na Štědrý večer nedám bramborový salát a smažený řízek. Spíše sázím na množství a jím relativně malé porce. Cukroví si dám místo snídaně, a i když to není ideální, vím, že jednou za čas se nic nestane a s tělem to nic neudělá. Také se snažím hodně hýbat a sportovat.

Již před lety jsme založili tradici, kdy vyrážíme na Štědroranní běh se skupinkou podobně aktivních rodin, odpoledne se jdeme projít starou Prahou a teprve potom usedáme ke Štědrovečerní večeři. Na Štěpána pak absolvujeme s dětmi tradiční výšlap na horu Říp – kdo tam někdy byl, ví, že při tom spálíme pěkných pár kalorií. Obecně platí, že mi funguje příliš nevybočovat ze svých běžných jídelních zvyků a cukroví a další dobroty do jídelníčku spíše hezky zakomponovat.


Sázím na:

  • malé porce,
  • cukroví místo snídně,
  • Štědroranní běh na Štědrý den.

Eva Suchomelová, korektorka a redaktorka

„Dlouho jsem se držela tradice a pekla klasické vánoční cukroví plné másla a tuku. Posledních pár let jsem ale přišla na chuť zdravějším verzím a každý rok zkouším něco nového. Loni to bylo cukroví ze zdravých surovin, letos se chystám vyzkoušet raw cukroví a proteinové kuličky. Hlavně peču bezlepkové, protože mám už 25 let zjištěnou celiakii. Takže vše bez bílé pšeničné mouky. A kladu důraz na kvalitu surovin místo na kvantitu. Nemám problém s váhou, jsem spíše hubenější postavy, ale dělám to kvůli svému zdraví – navíc mi to i chutná.

Sázím na:

  • cukroví ze zdravých surovin,
  • kvalitu na úkor kvantity.

Lucie Ulmanová, redaktorka

„Miluji Vánoce, cukroví, rodinné návštěvy, kde se prohýbají stoly dobrotami. Těch pár dní se snažím užít si a dopřát si všechno. Ale s mírou. Myslím i lehce na linii. Dávám si vždy menší porce, protože přidat si můžete vždycky. A taky jím pomalu a jídlo si vychutnávám. A každý den chodím s dětmi na hodinovou procházku.

Sázím na:

  • malé porce ode všeho,
  • vychutnávání si jídla a pomalou konzumaci,
  • procházky.


Jaký je váš trik pro to, abyste o Vánocích nepřibrali?

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Gertruda Šimová 18.prosince 2019
Po delším čase jsem náhlédla na stránky tetadrogerie a objevila,že jisté věci jsem přestala používat a nevím proč.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít