Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Úklidem ke zdraví: Jak nedat virům u vás doma šanci!

Úklidem ke zdraví: Jak nedat virům u vás doma šanci!

Úklidem ke zdraví: Jak nedat virům u vás doma šanci!

17. února 2021 od Eva Šarfová

17. února 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Překonali jste vy nebo vaši blízcí nemoc? Abyste zůstali zdraví a nepředávali si viry a bakterie doma dál, je potřeba zaměřit se při úklidu na důležité detaily.
Infekční nemoci si často předáváme v rodině. K ochraně před nimi mohou do velké míry přispět zvýšená hygiena a úklid. Abychom zůstali zdraví nebo se nám překonaná nemoc nevrátila, zaměřte se při úklidu domácnosti na důležité detaily.

 

Pozor na kapesníčky

Rýma patří mezi časté projevy infekčních nemocí. Neustálé smrkání a kýchání nás nutí obklopit se krabicemi kapesníčků. Jenže ruku na srdce, běžíte pokaždé s posmrkaným kapesníkem do koše? Měli byste. Nebo je alespoň dávejte do igelitového sáčku v místnosti, kde právě jste. Rozhodně by se neměly válet různě po bytě.
Tip redakce:
Pokud chcete ještě více snížit množství mikrobů ve svém okolí, mějte při sobě kromě kapesníčků na smrkání také lahvičku s dezinfekčním gelem na ruce
BactoSTOP Dezinfekční sprej na ruce (koupit v e-shopu). Ruce dezinfikujte po každém smrkání. 
žena stele postel

Ložní prádlo

Když je nám špatně, obvykle se naším útočištěm stane na pár dní postel. Jakmile se ale uzdravíme, ihned bychom měli vyměnit povlečení. Vyperte je pak univerzálním pracím prostředkem na nejvyšší možnou teplotu, kterou výrobce doporučuje. Pro „vyvářku“ použijte například prací prášek Savo Bez chlóru Universal na barevné a bílé prádlo (koupit v e-shopu). Pro praní a dezinfekci prádla při nízkých teplotách se hodí například Sanytol Dezinfekce prací gel (koupit v e-shopu).
Dezinfekce elektroniky

Dezinfekce elektroniky

Televizní ovladače, mobil, tablet nebo klávesnice počítače jsou doslova semeništěm bakterií. Když jsme nemocní, množství mikrobů na nich se ještě zvyšuje. Abyste se jich zbavili, otřete je důkladně čisticími ubrousky. Hodí se například Green Shield Vlhčené ubrousky na LCD obrazovky, laptopy, mobilní telefony (koupit v e-shopu).
dezinfekce kliky u dveří

Kliky u dveří

Při úklidu se na ně často zapomíná. Je ale třeba si uvědomit, že na kliky u dveří sahají v průběhu dne zpravidla všichni členové rodiny a jednoduše si tak mohou bakterie či viry předat. V rámci úklidu se na ně zaměřte a vyčistěte je například přípravkem Savo antibakteriální sprej Dezinfekce bez chloru (koupit v e-shopu). Když budete u čištění klik, otřete rovnou také vypínače.  
Hračky

Hračky

Snad každé dítě má oblíbeného plyšáčka, který s ním v posteli „stůně“. Podobně jako ložní prádlo je potřeba po nemoci vyprat i jeho. Bez bakterií a virů a zároveň se svěží vůní budou plyšáci po použití Sanytol Dezodoračního a dezinfekčního přípravku (koupit v e-shopu).  Důkladně umýt je nutné také všechny další hračky, které zejména malé děti strkají do pusy. Vhodný je například Frosch Baby Mycí prostředek na dětské potřeby (koupit v e-shopu) nebo NUK Mycí prostředek na láhve a savičky (koupit v e-shopu).

TIP: Velký výběr nejrůznějších dezinfekčních prostředků najdete také na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít