Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co dokáže Savo?

Co dokáže Savo?

Co dokáže Savo?

4. ledna 2021 od Eva Šarfová

4. ledna 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Tradiční česká značka Savo se stala za léta svojí existence doslova synonymem dezinfekce a čištění všeho možného. Kromě toho ale dokáže ještě spoustu dalších věcí.
Důkladně uklidit domácnost znamená zbavit ji všech bakterií a virů, které by mohly ohrozit naše zdraví. Skvělým prostředkem, který funguje, je Savo. Pokud nemáte rádi typický pach dezinfekce, můžete si ho pořídit i v různých voňavých variantách, jako je například Savo Podlahy a povrchy Vůně květin (koupit v e-shopu).

Savo oceníte jako multifunkčního pomocníka a určitě se vyplatí pořídit si ho jako součást vybavení pro úklid. Dokáže ale mnohem víc, máme pro vás 5 chytrých tipů, jak ho využít i tam, kde byste to nečekali.

1. Originálně ozdobí oblečení

Batikování triček, kalhot, sukní a dalších kousků patří k oblíbeným úpravám textilií. Vlastně nejde o nic jiného, než obarvení nebo vybělení určitých částí oblečení. Existuje mnoho metod, jak toho docílit. Jednou z nich je použití Sava: na barevné triko položte šablonu a poté ho přestříkejte koncentrovaným roztokem Sava Original. Nechte působit několik desítek minut a poté triko důkladně vyperte.
Tip redakce:
Bělicí účinky Sava se dají využít i pro údržbu prádla, například záclon. Hodí se k tomu speciální prostředek
Savo Perex Bělení prádla Květinová vůně (koupit v e-shopu). Budete překvapeni, jak jednoduše jim navrátí ztracenou bělost.
řezané květiny

2. Dokáže prodloužit životnost řezaných květů

Až si příště přinesete domů čerstvé květiny, seřízněte šikmo jejich stonky (nejlépe v úhlu 45 stupňů, aby měly větší plochu pro přístup k vodě) a dejte je do vázy s vodou, v níž jste předtím rozpustili Savo v poměru 1:250 (tedy 1 díl Sava na 250 dílů vody). Jejich životnost se díky tomuto dezinfekčnímu roztoku prodlouží o několik dní. Savo můžete ale použít i na dezinfekci vázy, kde se rády usazují různé bakterie, což většině řezaných květin nesvědčí.
Pomůže naklíčit hlízy

3. Pomůže naklíčit hlízy

Pokud milujete mečíky neboli gladioly a pěstujete je na zahrádce, zbystřete. Než budete na jaře sázet do země hlízy, namočte je před tím asi na 20 minut do Sava. Nebojte se, Savo jim neublíží, ale naopak podstatně zvýší jejich klíčivost. Drobné hlízy dejte před výsadbou do plastového kelímku a zalijte Savem Original. Nechte působit, dokud úplně nezbělají. Pak opláchněte hlízy pod tekoucí vodou a vysaďte do země.
Zničí plevel

4. Zničí plevel v dlažbě

Máte-li u domu zámkovou či zahradní dlažbu a bojujete s prorůstáním plevele, spolehněte se opět na Savo. Do kbelíku nalijte 4 litry vody a 2 decilitry Sava Original a dobře rozmíchejte. Pak si vezměte kartáč nebo koště s pevnějšími štětinami a dlažbu tímto roztokem vydrhněte. Mělo by zatéct i do spár, ke kořínkům rostlin.
Vybělí zahradní plastový nábytek

5. Vybělí zahradní nábytek

Máte na balkoně či terase plastový nábytek, který je po pár měsících používání zašlý a nedá se umýt běžným prostředkem? Udělejte si jednoduchou směs – smíchejte ½ hrnku přípravku Savo Orignal se 4 litry vody, nábytek důkladně umyjte a opláchněte čistou vodou.

TIP: Různé varianty přípravku Savo a další produkty pro čištění a dezinfekci domácnosti koupíte v pohodlí domova na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Kromě toho Savo především samozřejmě čistí a dezinfikuje domácnost

Primární úkol všech produktů značky Savo je čistit a dezinfikovat. K tomu si ale můžete vybrat různé varianty přípravku:
  • Pro vytírání se hodí tekuté formy, pro dezinfekci nejrůznějších předmětů zase oceníte sprej, například Savo antibakteriální sprej Dezinfekce bez chloru (koupit v e-shopu), který je vhodný mimo jiné pro dezinfekci dětských hraček.
  • Bez Sava se neobejdete, ani když potřebujete vyčistit vodu. Savo Original je schválený pro dezinfekci vody v bazénech a jako jediný i pro pitnou vodu ve studních.
Tip redakce:
Vždy když pracujete se Savem, chraňte si ruce a používejte
Vileda Rukavice Comfort and Care (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít