Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Trendy v péči o tělo: Japonská inspirace a kryoterapie

Trendy v péči o tělo: Japonská inspirace a kryoterapie

Trendy v péči o tělo: Japonská inspirace a kryoterapie

16. září 2017 od Jana Kantorová

16. září 2017 2 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Podzim se tradičně nese v rytmu inspirace na následující půl rok. Kromě trendů v módě či líčení se ale objevují také novinky v oblasti péče o tělo. Víte, které to jsou letos?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Inspirace Japonskem

Japonské ženy i ve starším věku vypadají mladě. Čím to může být? Jejich tajemstvím je podle posledních trendů „Onsen“, což jsou tradiční rituály v horkých minerálních pramenech. Tyto horké prameny se v japonské kultuře využívají už velmi dlouho. Jsou primárně určeny ke koupeli, regeneraci těla a relaxaci. Obsahují minerály, které jsou blahodárné pro pokožku celého těla. Budete-li mít cestu do Japonska, určitě navštivte tzv. ryokany, které kombinují tyto koupele s prvotřídním hotelovým servisem, skvělým jídlem, masážemi celého těla a speciálním kosmetickým ošetřením. Japonské onseny sice v Česku nenajdete, ale kosmetiku, ve které jsou minerály a další vyživující a hydratační složky právě z nich, už určitě ano. Alespoň trochu vám mohou přírodní koupele nahradit micelární vody obohacené o minerální složky, jako např. Garnier Pure Skin nebo Exclusive Q10 od Bione.

Trendy v péči o tělo: Hýčkání intimních partií, japonská inspirace a kryoterapie


Doplňte si kolagen zn.: Zevnitř

Kolagen je pro všechny ženy tajemstvím krásy. Když je ho dostatek, má pozitivní vliv na pokožku, vlasy, nehty i zdravé trávení. Většina těla je tvořena kolagenem – naše kůže i naše kosti. Ale po dosažení určitého věku (u každé ženy je to jinak, ale obecně se udává kolem 25 let) se zásoba kolagenu a jeho tvorba zmenšuje. Bohužel. V současné sobě jsou tak na trhu kosmetické výrobky, které tělu kolagen dodávají. Avšak mnoho odborníků se shoduje, že dodávat kolagen tělu zvenčí úplně nestačí. Letošním trendem tak jsou různé práškové výtažky z kostí, aminokyselinové výživné balíčky a doplňky bohaté právě na kolagen. Pravidelně tak takové doplňky stravy konzumuje třeba Jennifer Aniston.

Trendy v péči o tělo: Hýčkání intimních partií, japonská inspirace a kryoterapie


Všichni šílí z kryoterapie

Tento typ terapie není úplnou novinkou, ale google nelže, když tvrdí, že v roce 2017 se z kryoterapie stal doslova hit. Jednoduše v rámci této terapie krátkodobě (zhruba kolem 1 až 3 minut) vystavujete tělo extrémně nízkým teplotám v kontrolovaném prostředí. Tato činnost tak stimuluje receptory těla, centrální nervový systém, a světe div se, způsobuje také uvolnění endorfinů. Zároveň také dochází k rozproudění krevního oběhu, regeneraci buněk a snižuje se riziko zánětu.

Trendy v péči o tělo: Hýčkání intimních partií, japonská inspirace a kryoterapie


Hýčkejte svůj klín

Stále jde o téma, které je spíše tabuizované. Když vás nabádáme k tomu, abyste hýčkaly svůj klín, nemáme tím na mysli klasický a všem ženám známý intimní gel. Trendem pro rok 2017 a také následující rok je mnohem rafinovanější a účinnější péče o intimní partie a jejich citlivou pokožku. Ať totiž chcete, nebo ne, nestárne pouze vaše pleť, ale také zbytek vašeho těla. Podle odborníků si stejný rituál – tedy očistu, výživu a hydrataci, jako dopřáváte pleti obličeje, zaslouží i intimní partie. Na výběr tak máte hydratační krémy a gely (podle statistik trápí „suchost“ celých 58 % žen, které se blíží menopauze nebo jí už prošly), např. Hydratační krém s olivovým olejem a léčivou aloe vera od Tip line, přípravky, které vyživují pokožku, dodávají jí extra svěžest, vyrovnávají pH nebo chrání před třením (např. při cvičení). Dalšími výrobky, jimiž se můžete hýčkat, jsou krémy proti zarůstání chloupků, zklidňující séra nebo také osvěžující mlha na intimní partie. Nezbytnou součástí pak určitě zůstávají intimní ubrousky, třeba ty od Ellie.

Trendy v péči o tělo: Hýčkání intimních partií, japonská inspirace a kryoterapie


Tip redakce:

V USA už můžete svým intimním partiím dopřát různé procedury, včetně speciální masky nebo vaginálního napařování, jehož zastánkyní je třeba herečka Gwyneth Paltrow. Vaginální lifting jako vrchol dané péče se stane normou brzy i za hranicemi Spojených států amerických.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít