Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Testujeme: Který sprej proti pocení nohou funguje?

Testujeme: Který sprej proti pocení nohou funguje?

Testujeme: Který sprej proti pocení nohou funguje?

22. března 2019 od Eva Suchomelová

22. března 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

S teplými dny si asi začnete klást otázku, co s pocením nohou? Otevřené boty, stoupající teplota a častější pohyb venku si žádají účinný sprej proti pocení nohou. Otestovaly jsme za vás čtyři a zde se můžete inspirovat.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Sprej na nohy by měl dlouho vydržet a taky pěkně vonět. A proto jsme se podívaly blíž na čtyři přípravky známých značek a vyzkoušely je přímo v akci. Podívejte se, jak obstály.

 
ALPA Pedik Antiperspirant sprej na nohy

Viola Hojstričová, koordinátorka redakce

Rychleschnoucí sprej od Alpy je určen k dennímu ošetření nohou. Jde o antiperspirant, který se aplikuje přímo na nohy po jejich umytí, nejlépe ráno a večer. Výrobce doporučuje kombinovat jej s dalším produktem řady Pedik, sprejem do bot. Funkčností mě příjemně překvapil, skutečně omezil pocení nohou a udržel je svěží po celý den v kanceláři. Musím se však přiznat, že mi až tak nevoní, je v něm velmi patrný alkoholový odér, který nemusí vyhovovat každému.
 
Sprej na nohy Pedik antiperspirant (ALPA)Praktičnost při použití: 80 % Antiperspirant se v ruce drží standardně jako každý jemu podobný produkt. Velikost 90 ml je optimální do ruky, při aplikaci produkt neklouže a bezproblémově jej můžete nastříkat i „hlavou dolů“. Rychlost vstřebání byla klasická, cca 45 sekund.
 
Vůně: 60 % Vůně pro mě moc vábivá není, na obalu zmiňovaný extrakt ze šalvěje jsem cítila jen minimálně a spíš mi překážel intenzivní alkoholový opar, který nad veškerou vůní převažoval.
 
Splní, co slibuje? 80 % Produkt obsahuje antiperspirační přísadu, která slibuje výrazné omezení pocení a zápach nohou. Po vstřebání produktu nohy zůstaly svěží a hebké na dotyk. Z tohoto hlediska produkt svůj slib splnil nadprůměrně, příjemný pocit čistých nohou jsem měla po celý pracovní den v kanceláři.
 
Celkové hodnocení: 3/5 bodů 

 
Scholl Antiperspirant sprej na nohy

Eva Suchomelová, redaktorka

Jde o rychleschnoucí pudrový sprej proti pocení nohou a zápachu s Tri-Active formulí, díky níž má mít účinnost 24 hodin. Znám produkty této značky a s oblibou je používám, ale tenhle antiperspirant jsem ještě nikdy předtím nezkusila. Musím podotknout, že účinnost moje očekávání naplnila, z vůně jsem byla trochu rozpačitá.
 
Antiperspirant sprej na nohy Fresh Step (Scholl)Praktičnost při použití: 95 % Velmi dobře se při aplikaci drží a snadno se ovládá stiskem. Můžete dobře regulovat množství, které nastříkáte na chodidla, stejně jako směr, protože má relativně úzký rozptyl. To může ale někdo brát jako nevýhodu, protože je potřeba chodidlo přestříknout trochu pečlivěji, aby se antiperspirant dostal všude, kde ho chcete mít.
 
Vůně: 80 % Vůně je lehká, jakoby pudrová, ale svěží. Nicméně mi úplně neseděla, stále jsem z ní měla jakýsi „lékárenský“ dojem.
 
Splní, co slibuje? 100 % Účinnost antiperspirantu mě naprosto přesvědčila. Testovala jsem ho v den, kdy jsem strávila 15 hodin v silonkách, na cestě vlakem, při chození městem – tedy nohy dostaly zabrat. Každopádně večer byly stále suché a kupodivu i slabě voněly. I přes tu vůni je to stále můj favorit.
 
Celkové hodnocení: 4/5

 
Astrid PEO Deodorant sprej na nohy

Jana Kantorová, šéfeditorka

Tento deodorant na nohy má osvěžit unavené nohy a poskytnout jim 24hodinovou ochranu a příjemný chladivý pocit. Obsahuje chlorofylin, který pomáhá regenerovat drobné prasklinky na kůži. Obsah Tee Tree oleje, kafru a mentolu dodává tomuto rychleschnoucímu spreji příjemně svěží vůni.
 
Deodorant sprej na nohy PEO (Astrid)Praktičnost při použití: 95 % Klasické balení 150 ml se snadno ovladatelným ventilem pro nastříkání na chodidla funguje bez problémů, i když sprej obrátíte dnem vzhůru. Snad jen velký uzávěr mi občas činil obtíže při sundávání, ale zas se aspoň samovolně v tašce neuvolňoval.
 
Vůně: 100 % Mám ráda svěží, až studené vůně a tato mi plně vyhovuje. Máta dominuje, Tea Tree se naštěstí drží v pozadí. Takhle by mi nohy mohly vonět stále.
 
Splní to, co slibuje? 90 % Jako maminka dvou dětí jsem stále v běhu, takže jsem testovala během jednoho obvyklého pracovního dne. K tomu jsem si vpodvečer šla zacvičit. Nohy vydržely svěží až do večera a zdály se mi i hebké, i když jsem se při cvičení zpotila a ponožky jsem měla mokré. Pocení úplně nezabrání, ale zápachu ano.
 
Celkové hodnocení: 4/5 

 
Tip Line Antiperspirační deo spray na nohy

Eliška Pechová, content manažerka

Antiperspirant deo spray na nohy od značky TIP LINE je určen k dennímu užití a při pravidelném používání slibuje díky vysoce účinné antitranspirantní látce ochranu před pocením a zápachem nohou. Mohu potvrdit, že při mírném pocení sprej určitě funguje a během dne udržuje pocit svěžesti i v zimním období, kdy jsou nohy celý den v uzavřené obuvi. Vůně mi je osobně velmi příjemná.
 
Antiperspirant deo spray na nohy (Tip Line)Praktičnost při použití: 90 % Práce s TIP LINE deo sprejem není oproti jiným klasickým sprejům proti pocení nijak neobvyklá, praktický rozprašovač při aplikaci tvoří jemnou „mlhu“ a funguje i v obrácené poloze. Rychle zasychá a povrch chodidla je bezprostředně po použití hladký. 
 
Vůně: 90 % Antiperspirant má silnější, lehce nasládlou, přesto příjemnou svěží vůni, která ale rozhodně není pro každého. Přirovnala bych ji k čerstvě vypranému prádlu.

Splní to, co slibuje: 100 % Sprej obsahuje vysoce účinnou antitranspirantní látku, která zamezuje tvorbě potu a neutralizuje pach nohou, kromě toho slibuje dlouhodobě svěží pocit. To mohu potvrdit, příjemný pocit jsem měla zejména ráno po aplikaci, a ještě i večer jsem zaznamenala známky vůně.
 
Celkové hodnocení: 4/5 bodů

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít