Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Testujeme: Které gelové laky opravdu vydrží?

Testujeme: Které gelové laky opravdu vydrží?

Testujeme: Které gelové laky opravdu vydrží?

3. října 2018 od Jana Kantorová

3. října 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Dokonalou manikúru, která má navíc výdrž, chce snad každá žena. Jenže běžné laky mnohdy nevydrží mytí nádobí nebo úklid domácnosti. Nepatříte-li mezi ženy, které chtějí nehty umělé, zoufat si nemusíte. Našly jsme pro vás gel laky, se kterými budete spokojené.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Gabriella Salvete Gelový lak na nehty Gel Enamel a Gel Top Coat

Karolína Hornová, redaktorka

Gelový lak na nehty Gabriella Salvete Gel Enamel dodává nehtům vzhled a pevnost nehtů gelových. Stačí aplikovat dvě vrstvy laku a získáte dokonale upravené nehty s hladkým a lesklým povrchem. Dlouhotrvající lak zajistí moderní look nehtů jako od profesionální manikérky.
gelový lak na nehty Gel Enamel a Gel Top Coat (Gabriella Salvete)

Můj názor:

Jako první mě u laku Gabriella Salvete Gel Enamel mile překvapila textura – není ani příliš vodový, ale ani nepříjemně hutný, což by mohlo znesnadňovat nanášení. Plochý štěteček je měkký a poměrně úzký, což vyžaduje více tahů na větších nehtech, ale zase se lak skvěle a precizně nanáší i na menší nehty a do jejich krajů. Výrobce doporučuje nanesení dvou vrstev, nicméně už při jedné vrstvě je pigmetace dostatečná a barva kryje zhruba na 90 %. Aplikace dvou vrstev ale prodlouží výdrž manikúry (testovala jsem obě možnosti – na levé ruce jednu vrstvu, na pravé dvě). Při nanesení ve dvou vrstvách se také lépe vyhladí povrch nehtu a výsledný efekt je dokonalejší a více plastický. S výdrží jsem byla spokojená: manikúra vydržela neporušená 5 dnů, další den se lak mírně odštípl na dvou místech – v obou případech šlo ale o nehty, které byly mírně poškozené a rozštěpené už před aplikací. Záleží tedy i na stavu nehtů, na které lak aplikujete.

Aplikace: 100 %  - snadná.
Výdrž: 90 %  - 5-7 dní.
Intenzita barvy: 100 %  - výrobce slibuje silnou pigmentaci laku a dvě vrstvy – při nanesení dvou vrstev barva splňuje toto očekávání.
Finální vzhled: 100 %  - lesklý povrch, pocit pevnějších a odolnějších nehtů, vyrovnání nerovností.

Tip redakce:
Gelové laky tohoto typu je vždy nutné používat s Top Coat lakem k tomu určeným, aby byla zaručena výdrž a kvalita.

 
Rimmel London Gelový lak Super gel Kate a Top Coat Super Gel

Markéta Karvaiová, redaktorka

Lak a Top Coat s gelovým efektem od Rimmelu jsou skvělou alternativou k umělým, např. gelovým nehtům pro ty, kdo mají rádi přírodní, ale skvěle upravené nehty. Dodá vašim nehtům okouzlující lesk, a umocní tak jejich krásu, aniž byste museli použít UV lampu! Vydrží na nehtech až 14 dní a rychle schne. 
gelovy lak Super gel Kate a Top Coat Super Gel (Rimmel London)

Můj názor:

Aplikuje se díky širokému štětečku a dobré tekuté konzistenci velmi snadno. Na nehtech štěteček nezanechává viditelné stopy po aplikaci, ale barva se krásně rozprostře po celém nehtu. Barva je výrazná a krásně intenzivní, takže stačí nanést jednu vrstvu. Nanesením druhé vrstvy se barevný odstín prohloubí a nehet působí ještě plastičtějším dojmem. Celkový efekt pevných lesklých nehtů ještě umocní průhledný a lesklý Top Coat. Avizovaná výdrž je 14 dní, kterou lak sice nevydrží, ale i zhruba 5 -7 dnů, které lak zvládne, je z hlediska nezapékacího přípravku velký úspěch. Nehty působí velmi upraveně a výsledný efekt vypadá jako ze salonu. 
 
Aplikace: 100 %  - snadná.
Výdrž: 50 % - avizovaných 14 dnů lak nevydrží - v neporušeném stavu cca 5 dnů.
Intenzita barvy: 70 % - velmi intenzivní, stačí jedna vrstva, ale pro dramaticky tmavě rudé nehty doporučuji 2 aplikace laku. 
Finální vzhled: 100 % - lesklý povrch nehtu po nanesení laku – intenzita lesku se ještě zvýší nanesením Top Coat laku. 

 
Astor Gelový lak Perfect Stay Gel Color

Helena Hladíková, redaktorka

Astor představuje gelovou manikúru, kterou aplikujete ve dvou krocích a bez použití LED/UV lampy. Laky obsahují vitaminy, které nehty posilují a vyživují. Vaše nehty tak budou krásné a pěstěné snadno a rychle
gelový lak Perfect Stay Gel Color (Astor)

Můj názor:

Asi budu v drtivé menšině, ale mě celé šílenství ohledně gelových nehtů, zapékání apod. poněkud minulo. K použití tohoto laku však není potřeba žádná UV/LED lampa, stačí jen nanést samotný lak a přelakovat Top Coat lakem, stejně jako u obyčejných laků na nehty. To mi přišlo skvělé, tak proč to nevyzkoušet, že? Příjemně mě překvapila už samotná aplikace, stačilo opravdu pár tahů v jedné vrstvě a nehty vypadaly moc hezky. Se štětečkem se pracovalo velice dobře a lak i Top Coat byly po pár vteřinách suché. Výborná byla rovněž intenzita barvy. Příliš nadšení ve mně však nevyvolala výdrž laku. Ačkoli jsem si dala s lakováním maximálně záležet, stejně jsem hned další den objevila drobné oděrky na špičkách. I tak ale dám laku určitě ještě druhou šanci, protože jeho barva mě doslova nadchla.

Aplikace: 100 % - zcela snadná, navíc lak i Top Coat velmi rychle schnou.
Výdrž: 40 % - avizovaných 14 dnů lak rozhodně nevydržel, naopak první oděrky se objevily již druhý den.
Intenzita barvy: 100 % - vyzkoušela jsem odstín Fashionably Red a byl velice intenzivní už po první aplikované vrstvě, takže jsem druhou ani nenanášela a rovnou použila Top Coat.
Finální vzhled: 80 % - nevím, do jaké míry to způsobil daný odstín, ale nehty vypadaly hned po aplikaci samotného laku pěkně a Top Coat jim ještě dodal na zářivosti, doslova se blýskaly; kromě toho jsem však žádnou razantní změnu oproti běžným lakům na nehty, které používám, nezaznamenala.

 
Sally Hansen Gelový lak a Top Coat Miracle Gel Duo

Jana Kantorová, šéfeditorka

Dokonalé nehty jsou vizitkou každé ženy. Pokud se trápíte s běžnými laky, které na nehtech nevydrží ani jediný den, objevte řadu Miracle Gel. Sen o dokonalém dlouhotrvajícím laku, který vydrží až 14 dní, máte na dosah ruky. Je odolnější než běžné laky na nehty a nabízí širokou škálu barev. 
gelovy lak Miracle Gel (Sally Hansen)

Můj názor:

Výrobce doporučuje nanášet jednu vrstvu laku. Lak mi sice přišel dost pigmentovaný, ale vyzkoušela jsem raději obě varianty. Při nanesení jedné vrstvy barva skvěle kryje. Navíc díky Top Coat laku je během chvíle suchý a lesklý. Každopádně při této variantě vydrží lak na nehtech zhruba čtyři dny, než se začne olupovat. Dvě vrstvy laku schnou už delší dobu, ale bez poškození vydrží až deset dní. Některé recenze říkají, že lak praská nebo je finální manikúra měkká. Já jsem tento pocit neměla. Mohla jsem dělat běžné domácí práce, koupat děti a lak vydržel. Nehty by měly být před nanášením suché a čisté. Díky širokému štětečku se lak nanáší velmi snadno. Výhodu také vidím v tom, že gelový lak od Sally Hansen je možné odstranit běžným odlakovačem.

Aplikace: 100 %  - velmi snadná.
Výdrž: 50 % - s jednou vrstvou lak vydrží zhruba 4-5 dní, se dvěma 7-10 dní, avizovaných 14 ale nikoli.
Intenzita barvy: 80 % - při nanesení jedné vrstvy lak dobře kryje, ale není to stoprocentní, pro lepší krytí i výdrž jsou proto lepší vrstvy dvě.
Finální vzhled: 100 % - lesklý povrch nehtů, silnější a pevnější nehty.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

6 komentářů k článku
Milada Drášilová 11.října 2018
Kromě posledního testovaného laku chybí informace o způsobu odlakování. Stačí ve všech případech běžný odlakovač?
Teta drogerie 11.října 2018
Dobrý den,

ano, Top Coat lak se aplikuje vždy jako poslední krok, tedy po nanesení barevné vrstvy. Fixuje barvu a dodává lesk.

Hezký den.
Miluše Simonová 9.října 2018
Běžně si nehty nelakuji a asi proto jsem nepochopila, jestli se při použití gelového laku aplikuje Top Coat na nehet pod nátěř barevnou vrstvou nebo naopak, po zaschnutí laku, teprve přetřít jako ochrannou vrstvu. Odpoví mi prosím někdo. Děkuji Míla
Sylvie Horká 9.října 2018
ano, chybí cenové srovnání
Milada Voštová 9.října 2018
Ještě k lakům na nehty - koupila jsem v Tetě náš Dermacol lak na nehty 5day stay červený odstín a ještě stejnou značku Fast dry base coat a dala jsem 1 nátěr základního, na to 2 vrstvy červeného a opět průhledný základní.Každou vrstvu důkladně nechat uschnout. Výsledek dokonalý ale hlavní byla neporušenost celých 10 dní u moře. Můj muž nevěřil, že to lak přežije :-) no a kdyby neodrůstaly nehty ,po návratu domů bych ani nemusela lakovat znovu.
Milena Kopičková 9.října 2018
Chybí zde cenové srovnání.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít