Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Taneční či plesy - voňavé boty i nohy

Taneční či plesy - voňavé boty i nohy

Taneční či plesy - voňavé boty i nohy

5. října 2016 od MNo

5. října 2016 5 minut čtení
Připravil/a MNo ve spolupráci s expertem Ing. Petra Kliková

S každým dalším ochlazením si na sebe bereme nejen vrstvu oblečení navíc, ale pomalu uzavíráme nohy do stále méně prodyšných a co nejteplejších bot. A příležitostně je vystřídají samozřejmě lodičky – to hlavně se začátkem plesové sezóny a tanečních. Ani v těch ale nemusí naše nohy trpět a hlavně mohou i ve vysněných jehlách na největší akci roku vypadat svěže a neustále vonět.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Péče je základ

Než se pustíme do stříkání sprejů, ať už na nohy, nebo do bot, nejdřív chodidlům dopřejme obyčejnou a hlavně pravidelnou péči. Ta jim pomůže nejvíc. Podle podoložky Petry Klikové je důležité minimálně jednou měsíčně nohy pořádně obrousit pemzou a ostříhat nehty dorovna. „Co se chodidel týče, záleží to na stavu kůže. Někdo tuto péči potřebuje i jednou týdně. Je to velice individuální," říká specialistka a dodává, že na péči doma je nejlepší použít kleštičky, a jak na kůži, tak na nehty pilník.


Střevíce pro Popelky

Právě v zimě je pak ale důležité i to, do jakých bot své nohy uvelebíme. Tudíž i střevíce, ve kterých hodláme protančit celou plesovou sezónu, by měly být dostatečně prodyšné. „Na denní nošení doporučuji boty z materiálů, které "dýchají" a bavlněné ponožky, které dobře sají,“ dodává odbornice. Na plesech rozhoduje kvalita silonových punčocháčů.

Vůně na nohy

Protančit celou noc ale také znamená mít dlouho nohy zavřené v lodičkách. Předejít nepříjemnostem ve chvíli, kdy už je opravdu chceme sundat, jde docela snadno. Deodorantů na nohy existuje hned několik druhů, a to ve spreji nebo jako pudr. Koupit ale můžeme i balzámy, které svým složením pocení omezují. Navíc balzám na nohy bychom měly používat i tak, aby byly hebké, a tím současně zabráníme částečně i pocení.


„Já za sebe doporučuji používat pudrové zásypy nebo deodoranty na nohy s obsahem čajovníku australského a s mentolem. Ty velice pomáhají,“ radí Petra Kliková z Kliniky Esthesia. Důležité je si před stříkáním spreje nohy poctivě vysušit a až pak přípravky aplikovat, samozřejmě na čisté chodidlo. Vůní je na trhu mnoho, stačí si jen vybrat tu, která nám nejvíce sedí.
Podle Petry Klikové ale v některých případech už musí zasáhnout přímo odborníci. „Záleží, o jaké míře potivosti se bavíme. Při jistých indikacích je lepší konzultace s lékařem a případná aplikace botulotoxinu, ale je potřeba to dělat v analgosedaci, a to z důvodu bolestivosti,“ říká podoložka.  Analgosedace je slabší forma anestezie, při které lékař kombinuje látky tlumící bolest se sedativy.


Dvojí ochrana

Kromě sprejů na nohy ale najdeme i další přípravky pro případ, že nechceme při sundávání bot nic riskovat. Koupit se dají například deodoranty, které jsou určeny pro obuv. Vůně se má nastříkat přímo do bot, a to jak před použitím, tak i po něm. Vše záleží jen na tom, jak moc chceme nepříjemným zápachům předcházet. Nejlepší jsou takové spreje, které současně působí i jako antibakteriální.

Někteří výrobci pak nabízejí i jednorázové vložky do bot. Ty fungují hlavně tak, že nadbytečné vlhko ve střevíci pohltí, a tím zabrání zápachu. Třeba při páté polce, kterou vytáčíme v řadě.
Pokud by se z nás tak na plese nakonec měla opravdová Popelka stát, je dobré si být jistá, že před zkoušením střevíčku jstme nic nepodcenily.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás MNo ve spolupráci s expertem Ing. Petra Kliková

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Ing. Petra Kliková
Podoložka, manažerka kliniky Esthesia
8
"S úsměvem jde všechno lépe."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít