Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Stiletto nails: Co to je a pro koho se hodí?

Stiletto nails: Co to je a pro koho se hodí?

Stiletto nails: Co to je a pro koho se hodí?

19. února 2020 od Eva Suchomelová

19. února 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Zuzana Klímová

Znáte stiletto nails? Uchvátily vás a možná uvažujete o tom, že byste si je pořídily? Podívaly jsme se na tento výrazný styl designu nehtů a víme, s čím počítat, když se pro ně rozhodnete.

Co je to stiletto nails

Netypičtějším znakem stiletto nails je specifický tvar a délka nehtůnehty jsou zapilované do velmi ostré špičky a jejich délka se pohybuje od 1,5 do cca 5 cm. Připomínají tak ostrý, tenký a špičatý nůž (stiletto = dýka), v jehož tvaru mají tyto nehty inspiraci, a ve své nejdelší podobě patří do kategorie extravagantního nail artu.
„Udělat opravdu krásné stiletto nails je velmi náročné a vyžaduje dost času,“ říká manikérka Zuzana Klímová. „Proto je třeba svěřit ho zkušenému profesionálovi. Na druhou stranu je to skvělý tvar pro velmi složité a krásné zdobení.“ 

Uplatnit na nich můžete vše, co na gelových nehtech jiného tvaru:
 
  • zdobení kamínky
  • malování na nehty
  • zdobení razítky na nehty
  • techniku ombré nehtů


Jedině v salonu

Bohužel, doma si takové nehty nevytvoříte, neboť přírodní nehet do takové délky nikdy nedoroste bez deformace. Od určité délky se totiž začne kroutit. „Tento typ nehtů se vytváří pomocí gelu nebo akrylu, případně pro zvláštní příležitosti pomocí nalepovacích umělých nehtů,“ upřesňuje expertka. Podle ní je nejlepší akryl, protože nejlépe drží tvar i vrstvené 3D zdobení pomocí kamínků nebo třeba květů.

Kdy a pro koho se hodí?

Zaujaly vás stiletto nehty a chtěly byste si je pořídit? Nejprve se podívejte na tvar svých nehtů a zvažte nebo zkonzultujte se svojí manikérkou nebo nail artistkou, jestli se tento tvar hodí k vašim nehtům.


Můžete je nosit:
  • dlouhodobě – pak zvolte kratší délku, tedy 1,5 cm,
  • pro zvláštní příležitosti, třeba na ples nebo pro cosplay outfit, si můžete dovolit i velmi dlouhé nehty, ovšem za předpokladu, že je zas brzy sundáte.
Tento typ nehtů je totiž poněkud nepraktický. Připravte se na to, že mu budete muset přizpůsobit běžné denní činnosti. Nehet delší než 2 cm může skutečně vadit. Takové psaní na klávesnici, uchopení příboru nebo jiných předmětů denní potřeby se možná budete muset naučit dělat jinak.

Nezapomínejte na celé ruce

Taková výrazná manikúra nevyhnutelně přitahuje pozornost k rukám. „Není nic horšího než krásné nehty a dehydrované, vysušené ruce,“ konstatuje Zuzana Klímová. Proto je nepostradatelné o ruce opravdu důkladně pečovat. Každý den je mažte hydratačním nebo výživným krémem na ruce. Vyzkoušejte například Dove Krém na ruce pro sametově jemnou sjednocenou a zářící pokožku Derma Spa Goodness³ (koupit v e-shopu) nebo Nature Box Krém na ruce Macadamia Oil (koupit v e-shopu) s makadamiovým olejem. Vhodné je také masírování nehtových lůžek výživnými olejíčky, např. Gabriella Salvete Olejem na nehty & nehtovou kůžičku s arganovým olejem (koupit v e-shopu) nebo Eveline Cosmetics Regeneračním elixírem na kůžičku a nehty Nail Therapy Professional  (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Zuzana Klímová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Zuzana Klímová
Certifikovaná pedikérka a manikérka, salon Blue Bell, Praha
76
"Co pro ženu do pohody? Krásné ruce, zdravé nohy!"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít