Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Skvělé vychytávky a rady na letní výlety

Skvělé vychytávky a rady na letní výlety

Skvělé vychytávky a rady na letní výlety

28. června 2020 od Eva Suchomelová

28. června 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Chcete zažít léto plné skvělých výletů? Pak se na to připravte! S našimi tipy už nikdy neuslyšíte: „Kdy už tam budem?“ nebo „Mě bolí nožičky.“ Jak na to?

Správná trasa

Pěší výlety jsou výborným způsobem, jak si zlepšit fyzickou kondici a zároveň mít spoustu zážitků a historek, na které budete dlouho vzpomínat. Nejdůležitější při tom je vybrat správně trasu. U nás máme velmi dobře značené turistické trasy, kde je barevně odlišena i jejich náročnost:
  • červená – dálkové nebo hřebenové trasy

  • modrá – významnější trasy

  • zelená – místní trasy

  • žlutá – krátké trasy, spojovací cesty, zkratky


Kdy už tam budem

Jak ale správně vybrat vhodnou trasu pro pěší výlet, když se chystáte vyrazit společně s dětmi? Tady je několik osvědčených rodičovských tipů a triků:

1. Cíl a délka trasy

Cíl vybírejte tak, aby byl atraktivní především pro děti. Měl by navazovat na to, co už děti znají. Trasa nemá být o mnoho delší než úsek, který už děti někdy ušly. Na to se hodí delší nedělní vycházky do okolí vašeho bydliště. Doporučujeme si vzdálenost změřit alespoň přibližně, např. krokoměrem. A nebojte se poté dětem sdělit, kolik kilometrů zvládly – věřte, že na sebe budou dodatečně pyšné.
Tip redakce:
Na výlet s dětmi se 100% budou hodit
Ameté Vlhčené ubrousky s antibakteriální přísadou (koupit v e-shopu), díky kterým se nemusíte bát špinavých ručiček. Nebo zkuste Happy Kids Hygienický gel na ruce, který má praktickou smyčku na uchycení. Můžete ho tak mít připevněný na batohu a použít, kdykoli bude potřeba.

2. Zajímavost terénu

Okolí výšlapu by mělo být zajímavé samo o sobě. Víc podnětů zaměstná pozornost dětí, takže vůbec nepomyslí na nějaké nepohodlí. Když se dopředu vybavíte nějakými znalostmi o cíli vaší cesty, budou vás napjatě poslouchat, případně se dočkáte zajímavé debaty.
Tip redakce:
Nezapomínejte na ochranu před sluníčkem a
komářími štípnutími. Právě tyhle nepříjemnosti mohou zkazit celý výlet. Do kapsy pro jistotu připravte NIVEA Sun Protect & Care Kapesní dětské mléko na opalování OF 50+ (koupit v e-shopu) a Diffusil Repelent Family spray (koupit v e-shopu), který chrání pokožku několik hodin.

3. Těžké začátky

Na začátku výletu mají všichni nejvíc fyzických sil a také největší chuť vyrazit. Proto je podstatné, aby nejtěžší úsek byl právě na začátku trasy výletu. Když pak přijdou „horké chvilky“ v podobě puchýře, nějaké té odřeniny, ale třeba i krátkého bloudění, budete mít ještě dost sil improvizovat a vše zvládnout.
Tip redakce:
Vybavte se a do batohu si určitě přibalte pár nezbytností, např.
Cosmos Náplastí na sport (koupit v e-shopu) na různé oděrky a škrábance, vybavenou tlumicím polštářkem, která neomezuje v pohybu, nebo Fixaplast Náplastí na puchýře a otlaky (koupit v e-shopu) s kolečkem z polyetylenové pěny, jež dobře přilne, ale nezanechává na kůži stopy.


4. Občerstvení je důležité

Zvlášť na delší výlety je dobré si s sebou zabalit svačinu, která se nezkazí nebo výrazně nezmění svůj vzhled. K tomu jsou ideální různé balené slané či sladké dobroty ve zdravější variantě. Zkuste např. Biopekárna Zemanka Bio krekry se sýrem a slunečnicí (koupit v e-shopu) bez palmového tuku a vajec nebo Racio Free Style Rýžové chlebíčky s příchutí rajče a bazalka (koupit v e-shopu). Uprostřed lesa přijdou vhod, ale je dobré mít dopředu zjištěno, kde se dá naobědvat nebo třeba upéct špekáčky. Zvlášť druhá možnost je pro děti velmi atraktivním bodem programu. A nezapomínejte na pitný režim, důležitý u dětí i dospělých!

5. Záložní plán

Zvlášť pro výlet s malými dětmi je dobré mít v záloze možnost se vrátit i jinak než pěšky. „Přítel na telefonu“ s autem, možnost cestou nastoupit na autobus nebo vlak a dopravit se zpět domů – to vše se může hodit, když přijdou problémy. Pozor: O záložním plánu děti nesmí předem vědět! Je to opatření bezpečnostní, ale když jim o něm řeknete, nebudou mít motivaci pokračovat v cestě.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít