Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Šetrná kosmetika pro vaše děťátko: vybírejte podle věku

Šetrná kosmetika pro vaše děťátko: vybírejte podle věku

Šetrná kosmetika pro vaše děťátko: vybírejte podle věku

17. května 2023 od Lenka Knápková

17. května 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Dětská pokožka je velmi citlivá, z toho důvodu musí být dětská kosmetika k pokožce maximálně šetrná a bez zbytečných přídavných látek. Ideální kosmetika pro děti je na přírodní bázi a pokožku by měla dostatečně vyživovat a hydratovat. Zajistěte svým dětem dokonalou péči o pokožku. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší a nejšetrnější produkty pro vaše nejmenší.

Na co se zaměřit při nákupu kosmetiky pro děti:

  • Dětská pokožka je až 5x tenčí než pokožka dospělého, proto na to při nákupu kosmetiky myslete a čtěte složení na obalu.
  • Důležité je, aby byly produkty bez parfemace a konzervačních látek.
  • Volte přírodní esence, jako třeba mandlový olej.
  • Vyvarujte se příliš „navoněným produktům“, ty totiž většinou nebývají šetrné a obsahují nežádoucí a alergizující složky.

Novorozenci

První dny života novorozence není potřeba používat žádnou kosmetiku. Miminko není nutné koupat každý den, postačí obden. Dětský lékař vám může doporučit čistý slunečnicový olej z lékárny na promazávání suché pokožky, na kterou čerstvá miminka trpí. Nebo můžete používat  HiPP Babysanft Přírodní pleťový olej (koupit v e-shopu), který obsahuje čistě přírodní oleje včetně BIO mandlového oleje, je bez parfemace, éterických a silikonových olejů, parabenů, barviv a dalších nežádoucích složek. Jakmile novorozenec trochu povyroste, pořiďte si dětskou mycí emulzi HiPP Babysanft Sprchový gel (koupit v eshopu), kterou můžete používat jak na tělíčko, tak na jemné dětské vlásky. Navíc zachovává kyselý plášť pokožky a nevysušuje ji.
Tip redakce:
Na jemné dětské vlásky se vám bude hodit
NUK Sada kartáč + hřebínek na vlasy (koupit v e-shopu), který má velmi měkké štětinky.

Kojenci

I děti do jednoho roku potřebují velmi starostlivou péči o pokožku. Větší děti už si rituály jako koupání užívají, takže se skvěle bude hodit třeba  Weleda Měsíčková kojenecká koupel (koupit v e-shopu), která je vhodná i pro děti s vysoce citlivou pokožkou či atopickým ekzémem. Měsíček lékařský má blahodárné a hojivé účinky na dětskou pleť. Po koupeli můžete své děťátko namazat Weleda Měsíčkovým kojeneckým olejem (koupit v e-shopu), který můžete použít nejen po koupeli, ale i v místech kolem plenek či pro jemnou masáž. Na opruzený nebo podrážděný zadeček budete potřebovat Bepanthen Baby Mast (koupit v e-shopu), kterou můžete používat i na péči o namáhané bradavky při kojení.
Tip redakce:
Pokud se chystáte s kojencem cestovat na dovolenou, nezapomeňte, že nejmenší děti, minimálně do 6 měsíců věku, by se vůbec neměly vystavovat přímému slunci. Starší děti pečlivě mažte vhodnými přípravky, jako je
Nivea Sun Sensitive Protect dětský sprej na opalování OF 50+ (koupit v e-shopu), který má nejvyšší ochranu a je vhodný i pro velmi citlivou pokožku. Nebo Helios Herb Dětský sprej na opalování OF 50 (koupit v e-shopu), který obsahuje i hojivý panthenol.

Nezapomeňte, že děti do 3 let by měly:

  • Být mezi 11-15 hod mimo přímé slunce.
  • Měly by mít pokrývku hlavy.
  • U moře či bazénů by měly mít ochranný UV overal.
  • Dodržovat pitný režim, aby nedošlo k přehřátí.

Batolata a větší děti

Na tělo:

Pro děti starší 2 let můžete pořídit Nivea Baby Krémová pěna do koupele & sprchový gel (koupit v e-shopu), která se dá používat jako sprchový gel a také jako pěna do koupele. Pro lepší usínání  zkuste levandulový Johnson's Bedtime Mycí gel pro dobré spaní (koupit v e-shopu). Po koupeli vyživte pokožku  PURITY VISION Bio dětské tělovým máslem (koupit v e-shopu), které je hypoalergenní, díky čemuž se hodí i pro osoby trpící ekzémem. Máslo se lehce roztírá a rychle se vstřebává. Na pokožce vytvoří ochranný film, čímž zvyšuje její odolnost a chrání ji před negativními vlivy a zklidňuje jí.

Na ruce:

Větší děti budou potřebovat už také mýdlo na ruce,  šetrně bude dětské ručičky mýt a zároveň o ně  pečovat Happy Kids Tekuté mýdlo Tropické ovoce (koupit v e-shopu), s obsahem Pro-vitaminu B5 a panthenolu. Na umyvadle děti potěší šetrné mýdlo na ruce a obličej ve tvaru veselé kachničky HiPP Babysanft Pěna na mytí (koupit v e-shopu), která je přizpůsobena dětským ručičkám a neobsahuje mikroplasty.

Na vlásky:

Nejen pro holčičky s dlouhými vlásky budete potřebovat  HiPP Babysanft Šampon s kondicionérem (koupit v e-shopu), který neobsahuje parabeny ani alergizující vůně. Díky obsaženému kondicionéru se vlásky budou snadno rozčesávat a nebudou se cuchat.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít