Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Sbalte děti na prázdniny!

Sbalte děti na prázdniny!

Sbalte děti na prázdniny!

11. června 2019 od Eva Suchomelová

11. června 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Vypravujete děti na prázdniny k babičce nebo na tábor? Pak byste jim určitě měli přibalit potřebné věci i vychytávky z našeho seznamu!

Co budou potřebovat vždycky

Bez ohledu na to, zda budou v péči příbuzných, nebo v dětském kolektivu, je několik věcí, které v jejich zavazadle rozhodně chybět nesmí:

  • kartáček a pasta na zuby
  • hřeben na vlasy
  • ručník, případně osušku
  • sprchový gel
  • šampon
  • balzám na rty s UV filtrem
  • dětský ochranný krém/mléko/sprej s UV filtrem alespoň 30+
  • zklidňující přípravek po opalování
  • repelent proti komárům a klíšťatům

Starší už pleť řeší

Starší dívky (cca od 10. roku) by si s sebou měly také vzít přípravky na čištění pleti přesně podle vlastní potřeby spolu s tamponky a všem, u nichž se již na pleti projevuje puberta, přidejte i okamžitou pomoc při akné.
děti na táboře

Přípravky 2 v 1? Ano, ale přemýšlejte

Na kratší pobyty jsou populární víceúčelové přípravky, tzv. 2 v 1. Než nakoupíte, dobře se zamyslete, která kombinace je vhodná právě pro vaše dítě. Pro kluky a krátkovlasá děvčata je lepší kombinace šamponu a sprchového gelu, aby vše vzali, jak se říká, „z jedné vody načisto“. Dlouhovlasým dívkám pořiďte raději sprchový gel zvlášť, kdežto dohromady kupte šampon s kondicionérem.
 
Tip redakce:
Pirátský
Schauma Kids šampon se sprchovým gelem potěší (nejen) kluky a zajistí jim každodenní očistu pod sprchou.

Specifika tábora

Možná budou některé starší dívky trvat na cestovní manikúře, ale úplně stačí, když s sebou budou mít děti jen pilníček a kartáček na ruce. Můžete vybrat nějaký barevný s hezkým motivem, aby se o své nehty staraly rády. Na týdenní tábor dětem stačí malé balení opalovacího přípravku. Abyste měli jistotu, že jej opravdu použijí co nejčastěji, pořiďte jim ho v zábavné formě – v kuličce, která na kůži zanechává barevnou stopu. Podle toho je vidět, kde už je dítě namazané. Vybrat si mohou z vodnické zelené nebo sladce růžové. Pěší túry a hry v lese jsou oblíbenou tábornickou činností, proto je vybavte také náplastmi na puchýře a náplastí, s kterou mohou do vody. V zavazadle uspoří místo, přitom ale pomůže udržet zuby v kondici i mimo rodičovskou zónu skládací cestovní kartáček s mini balením zubní pasty. S takovým se totiž bude chtít každé dítě pochlubit – motivace pro každodenní zubní péči je zaručena!
 
Tip redakce
Uvidíte, že s barevným
NIVEA dětským mlékem na opalování v kuličce OF 50+ se budou děti mazat rády a s chutí. Aby i s bolístkou mohly do vody, zabalte jim vodotěsné náplasti Cosmos Do vody.
u babičky

Delší pobyt

Většinou jde o pobyty u příbuzných, velmi často na venkově. Jakmile je dítě někde dva nebo víc týdnů, rozhodně mu s sebou dejte velké balení ochranného přípravku s vyšším (a klidně i nejvyšším) UV faktorem. I u ostatních přípravků z našeho seznamu zvažte, jestli nebude vhodnější větší balení.
 

Trocha zábavy

Na každém táboře se pořádá karneval. A pokud jsou příbuzní aspoň trochu nakloněni dětské zábavě, také svým svěřencům podobnou zábavu dopřejí. Na to se hodí nejrůznější jednorázové a smývatelné barvy na vlasy ve spreji, v pudru či křídách. Které dítě by si nechtělo něco takového vyzkoušet?

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít