Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Redakční test: vůně pro ženy

Redakční test: vůně pro ženy

Redakční test: vůně pro ženy

19. října 2016 od Eva Suchomelová

19. října 2016 15 minut čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Každý důvod, proč si koupit novou vůni, je dobrý. Ať už si chcete rozjasnit pošmourné dny, udělat dojem na svůj nový objev, vybrat si dárek k narozeninám, nebo si prostě jen udělat radost. Vydala jsem se do drogerie, abych vám trochu usnadnila výběr. Tady jsou mé dojmy z voňavé výpravy.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Občas je peněz víc, občas méně. Do svého dnešního výběru jsem tedy zařadila jak cenově dostupné, tak i luxusnější vůně. Některé jsou novější, jiné už osvědčená klasika, která nezklame.

Bruno Banani Absolute Woman

Ovocně-květinová vůně zachycující dvě protikladné tváře ženy nás provází od roku 2015 a doplňuje známou řadu flakonů ve tvaru růžku. První přivonění rozjiskří v hlavě ovocné trio liči, grapefruitu a ostružiny, okořeněné růžovým pepřem a svěžím tónem bergamotu. Po úvodním akordu rozevřou svou náruč květiny – klasické kombinaci růže a jasmínu dává nový rozměr měsíček a květ pomerančovníku. Závěr přináší hedvábnou sladkost vanilky a pižma, hřejivost ambry, podtrženou akcentem pačuli, dubového mechu a rafinovaného cedru.

Můj verdikt: Tahle hravá, zábavná vůně se hodí v pošmourných dnech. Šťavnaté ovoce je lékem proti smutné náladě i nudě. Parfém si klidně vezměte na rande, do kanceláře je trochu moc uličnický. 

Nike 5th Element

Zatím poslední vůně sportovní řady Nike se tentokrát vydává do tajemných zákoutí ženské mysli. Je označena jako květinově-ovocný typ, čemuž od základu odpovídá. Nejprve vás obklopí aroma zahradního ovoce, malin a jahod Mara, dovedně propojené se sladce osvěžující mandarinkou. Po lahodném začátku se ponoříme do omamného záhonu růží, lilií a jasmínu, abychom se uvelebily na podušce z pižma, pačuli a aroma pralinek.

Můj verdikt: V malém množství si ji klidně můžete vzít přes den. Její jemnou rafinovanost oceníte zvlášť tehdy, kdy vstanete ráno levou nohou a zdánlivě nic se nedaří. Zastavte se a přivoňte si. S touhle optimistickou vůní to zvládnete.

Elisabeth Arden Green Tea Revitalize

Nezdá se to, ale osvědčená klasika od Elisabeth Arden nás provází už 10 let. Komplikovanější, pižmovo-dřevitě-květinová vůně, si získala velkou oblibu. Svému jménu dělá čest, když zahajuje koktejlem mandarinky, červených pomerančů a máty. Ten se postupně prolíná s neotřelou kombinací z Dálného východu - magnólie, zeleného čaje, bambusu a lotosu. To vše se opírá o rozvážný základ mechu, pižma a břízy.

Můj verdikt: Skvělá vyváženost této vůně z ní dělá horkého favorita na dlouhodobého průvodce vašimi dny. Je solidní, ale ne těžká. Pokud navíc neholdujete květinovým kompozicím, je pro vás tahle vůně jasná volba. 

Lanvin Éclat d´Arpège

Jednu z nejženštějších vůní jsem nemohla vynechat. Je to vpodstatě klasika klasiky, protože byla vytvořena jako vzpomínka na původní parfém Arpège od téže značky z roku 1927. Tento „střípek vzpomínek“, jak by se dal název přeložit, má odlišné složení, ale ctí původní ideu značky, totiž vyjadřovat ženskost v nejčistší podobě. Jak tedy voní žena s velkým Ž? Parfém plyne jako radostná melodie, od prvních tónů šeříku akcentovaných sicilským citronem, přes záplavu květů v andělském akordu vistárie, červené pivoňky, osmanthusu a broskvových květů, vyvážených zeleným čajem, a graduje v ušlechtilém souzvuku libanonského bílého cedru, pižma a ambry.

Můj verdikt: Tohle je parfém pro slavnostní chvíle. Vezměte si jej do divadla, na svatbu či na jakoukoli významnou příležitost, kterou umocní svým zářivým kouzlem. Sice si za něj připlatíte, ale za své peníze dostanete kvalitu. Parfémovaná voda vydrží výrazně déle než toaletní či tělové vody. Díky tomu jí stačí použít méně a při správném skladování vám vydrží roky.

Mexx Woman

Sebevědomá vůně z rodiny Mexx ve zlatém obalu letos slaví 20 let na trhu. Ovocně-květinová kompozice se otevírá překvapivě černým rybízem ve spojení s citronem a bergamotem. Poté následuje „známá dvojka“ růže s jasmínem, doladěná jemnou konvalinkou. Závěrečné tóny santalového dřeva, cedru a ambry vůni příjemně zaoblují.

Můj verdikt: Výborná vůně pro dny, kdy postrádáte světlo. Lehký, jakoby vzdáleně sladký opar prozařují odlesky zlatých paprsků. Pokud jste plachá, stydlivá, nechte ji být. Tuhle vůni je třeba umět nosit s grácií, jen tak vám přinese potěšení.

Calvin Klein Eternity

Na závěr jsem si nechala vůni, která už při svém zrození v roce 1988 byla předurčena stát se evergreenem. Eternity znamená „věčnost“ a vypadá to, že tenhle romantický květinový buket tu s námi bude ještě hodně dlouho. Čím tak fascinuje tolik svých fanynek? Hned na začátku vás omámí intenzivní frézie s mandarinkou a šalvějí, aby pak uvedly na scénu kytici z lilií, konvalinek, narcisů a měsíčku. Celek dotváří elegantní kombinace santalového dřeva s ambrou a pačuli.

Můj verdikt: Je to takové pohlazení po duši. Ideální je vzít si ji k něčemu jednoduchému, klasickému. Dobře střižené tmavě modré džíny, padnoucí bílá halenka, černé vypasované sáčko nebo béžový trenčkot… Už tušíte, kam mířím? Jasně, tuhle vůni můžete mít do práce i na pohodové rande, do kina i na vernisáž. A pořád si v ní budete připadat krásná a výjimečná.
 

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít