Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Pečujte o své nehty. Hlavně v noci!

Pečujte o své nehty. Hlavně v noci!

Pečujte o své nehty. Hlavně v noci!

30. června 2017 od Jana Kantorová

30. června 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Nehty jsou naší vizitkou a prozradí o svém majiteli víc, než si možná myslíte. Důležité tedy je o ně pořádně a pravidelně pečovat. A to nejenom přes den, ale i v noci. Víte, jak na to?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Už čínská medicína věděla, že se v nehtech skrývá celé naše zdraví. Sledovat tak jejich zabarvení a strukturu se rozhodně vyplatí. Z tvaru a barvy nehtů můžete vyčíst blížící se zdravotní problémy jako třeba onemocnění štítné žlázy nebo rakovinu. Ne vždy ale jde jen o závažné onemocnění, nesprávnou péčí je můžeme poškodit a oslabit. Aby nehty byly zdravé, je nutné o ně pečovat. Jak?


1.     Dopřávejte jim večerní koupel

I nehty si zaslouží pravidelnou lázeň, která nehty i nehtovou kůžičku změkčí a připraví na následné ošetření. Před tím, než cokoli uděláte, ujistěte se, že jsou nehty i celé ruce opravdu čisté. Odlakovačem, nejlépe bez acetonu, který zbytečně nehty vysušuje, odstraňte lak na nehty. Někteří odborníci dokonce doporučují vyčistit nehty i jejich okolí jemným zubním kartáčkem. Díky němu odstraníte veškerou špínu, ale i přebytečnou odumřelou kůži. Poté do vlažné vody nalijte pečující olej nebo vyživující gelové mýdlo a pravidelně nehty namáčejte po dobu zhruba pěti minut. Hned po ní vezměte žínku nebo ručník a nehty jeden po druhém začněte vysušovat. Přitom jemně zatlačujte změkčenou nehtovou kůžičku.

Pečujte o své nehty. Hlavně v noci!


2.     Pilujte je

Třepení a odlamování nehtů zamezíte tak, že je budete pravidelně pilovat. Zkuste se proto vyhnout nůžkám, ale pořiďte si pořádný pilníček. Stejně tak odborníci nedoporučují kůžičku v okolí nehtu odstřihovat, ale pouze zatlačit speciální tyčinkou z manikúry. Jestliže nehty potřebujete ostříhat, použijte nehtové kleštičky a nehty ostříhejte do tvaru písmene U. Nikdy nezapomeňte nástroje, které používáte, čistit nebo dezinfikovat, abyste se vyhnuly zbytečnému riziku infekce. Kovové nástroje omyjte mýdlovou vodou a nemáte-li dezinfekci, přetřete je alkoholem.


Tip redakce:
Stres a zakořeněné dětské zlozvyky způsobují, že neuvěřitelných 30 % žen má i v dospělosti problém s okusováním nehtů. Věděly jste, že existují speciální hořké průhledné laky, které svou chutí poměrně dost znepříjemňují kousání nehtů? Nejde totiž jen o následný vzhled nehtu, ale také samotné zdraví.


3.     Dodejte jim vitaminy

Právě přišel čas na další lázeň. Tu si nemusíte dopřávat každý den, ale 2x do týdne si zaveďte takový večerní rituál, který vaše nehty dokonale vyživí a zpevní. Připravte si do misky čistou vlažnou vodu a do ní nakapejte několik kapek citronové šťávy.

Pečujte o své nehty. Hlavně v noci!


4.     Hydratujte

Aplikujte na ruce i nehty krém nebo olej určený speciálně pro tuto partii těla, obě ruce zabalte do nahřátých ručníků a nechte zhruba 7 minut působit. Nehty můžete také vyživovat speciálními séry, která jsou určena pro suché, dehydrované a slabé nehty. Například hlavním benefitem čirého tyrkysového gelu Moisture Rehab od Sally Hansen je velmi intenzivní hydratace během spánku. Toto sérum obsahuje černou orchidej, plody palmy acai a algae (mořskou řasu).
 

Pečujte o své nehty. Hlavně v noci!
5.     Nezapomínejte na krycí vrstvu

Ráno už se tak můžete vrhnout na samotné lakování. Málokterá žena si v současnosti nezdobí své nehty nějakou barvičkou. Léto k tomu vlastně i vybízí. Stejně jako u pleti ani u nehtů nezapomínejte na podkladovou bázi, která zabrání zabarvení nehtu dožluta a zároveň nehet chrání a vyživuje. Kromě podkladové báze existují také speciální vyživující laky na nehty.


Pečujte o své nehty. Hlavně v noci!

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít