Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Ozdoby na nehty - v kurzu je nail art

Ozdoby na nehty - v kurzu je nail art

Ozdoby na nehty - v kurzu je nail art

23. ledna 2016 od Martina Hühneová

23. ledna 2016 5 minut čtení
Připravil/a Martina Hühneová ve spolupráci s expertem Mirka Šochová

Třpytky, kamínky a všelijaké další rozmanité ozdoby neslouží dnes už jen k ozvláštnění a dekoraci šatů. Použijte je originálním způsobem i na nehty. Budete nepřehlédnutelná a při troše originální kreativity i jedinečná.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Lakování, které nehty nejen chrání, ale dokáže vzhled rukou i omladit, je již dnes skoro samozřejmostí. K trendům patří gelový lak, který spojuje vlastnosti klasického laku a gelu. Nanáší se stejně jednoduše jako klasický lak. Oproti němu ale déle vydrží, leskne se, ale má stejně přirozený vzhled. Jak si vybrat to "pravé gelové" pro vás, si přečtěte zde.


Zdobení nehtů je umění i hra

Módním hitem je nail-art, tvůrčí činnost, která zahrnuje celou řadu způsobů zkrášlování nehtů. Od malování vzorů v různých odstínech, přes použití razítkových ozdob, nálepek, vodolepek, třpytek a kamínků až po trojrozměrné aplikace. Přikrášlují se nehty přírodní, umělé i gelové. Aby výsledný efekt zdobení nehtů byl co nejlepší, volte dekorace vhodné pro konkrétní příležitost. Zdobení není ve své podstatě nic složitého. S trochou zručnosti jej zvládne každý.


Dekorace samolepkou v pár vteřinách

„Nejjednodušším způsobem zdobení je použití nálepek nebo vodolepek. Oboje se hodí jak na přírodní nehty, tak na nehty gelové, nalakované běžným nebo gelovým lakem. Ostatně jako většina všech okras. Motivů je nepřeberná škála a jejich aplikace zabere opravdu minimum času,“ říká manikérka Mirka Šochová. Nehty doporučuje vždy opatřit podkladovým bezbarvým lakem a vyčkat, až dobře zaschne, v případě gelových nehtů je vytvrdit UV/LED lampou. Pak nanést zvolené etiketky a opět přelakovat vrchní vrstvou, která ozdobu i lak ochrání.

Podobné je to s vodolepkami. Ty ale musíte nejprve ponořit na 10-15 vteřin do malého množství vody. Pinzetou je oddělíte od podkladového papíru a přenesete na nehet. U lakovaných nehtů se lepí na poslední vrstvu laku před nanesením tzv. "top coat".

Ornamenty z briliantů

Také zdobení kamínky nejrůznějších tvarů a barev je poměrně jednoduché. Lze jej použít na jakékoliv úpravy nehtů. Důležitou vrstvou je však i zde podkladový lak. Zabraňuje totiž nežádoucímu zabarvení pigmenty barevného laku a především nehty chrání. Kamínky se aplikují do ještě nezaschlého laku nebo na kapičku nehtového lepidla či samotného bezbarvého laku.

„K nanášení kamínků se hodí zdobicí tyčinka s kuličkou. Lehce ji namočíte do vody a přiložíte ji ke kamínku. Voda ho přidrží a vy krystalek přenesete na zvolené místo na nehtu. Jakmile lak zaschne, zafixujete nehet i ozdobu vrchní vrstvou,“ vysvětluje Mirka. V případě gelových nehtů bude zdobení vytvrzené v UV/LED lampě podle nehtové kosmetičky mnohem trvalejší. Nabídka kamínků na trhu je nepřeberná. Vybrat si lze podle velikosti, tvaru, barvy atd. Můžete s nimi kreativně kouzlit a jejich kombinacemi vytvářet unikátní obrazce a třpytivé ornamenty.


Hitem jsou třpytky

Třpytivé nehty umějí být jak extravagantní, tak i zcela nenápadné a elegantní.  Můžete se s nimi ozdobit do zaměstnání i na ples. Zvolte jen ten správný odstín a množství. Ozvláštníte jimi třeba i francouzskou manikúru. Nanést je na nehty není podle manikérky nic složitého. Sáhněte třeba přímo po laku se třpytkovým, tedy s tzv. glitter efektem. Vkusně působí barevný lak s vrchní vrstvou laku se třpytkami ve stejné barvě. Mnohem hustší pokrytí nehtů třpytkami získáte, když si je přimícháte do trochy zvoleného laku, gelu nebo gel laku. U gelových nehtů je naneste mezi vrstvy gelu štětečkem nebo prsty. Pak to vše zafixujte vrstvou top coatu a zapečte v UV/LED lampě. Dokonce již koupíte i gely, které třpytky obsahují.


Razítka na nehty

Oblíbenou metodou nehtové dekorace je razítkování. Na rozdíl od malování zajistí, že motivy na nehtech budou jeden jako druhý. Budou mít jasné kontury a perfektní tvar.  „K razítkování potřebujete speciální lak na razítka,“ vysvětluje expertka na péči o nehty a dodává: „Obsahuje větší množství pigmentu, neroztéká se a rychle zasychá.“ Barevná škála štemplovacích laků je dnes široká, stejně tak i destiček s nejrůznějšími motivy. Nehty opatřete podkladem a případně barevným lakem a nechejte zaschnout. Ze šablony si vyberte motiv a nalakujte jej lakem – ideálně kontrastním, aby byl na nehtech dobře viditelný. Jedním tahem setřete stěrkou přebytečný lak. Vezměte razítko, ornament na něj houpavým pohybem obtiskněte a stejným pohybem přeneste ihned na nehet. Nechte asi 10 vteřin zasychat a následně naneste vrstvu top laku.

Možností, jak zkrášlovat nehty, je nespočet. Existují zdobicí fólie, magnetické laky. Aplikují se sušené květinky nebo působivé laky se zrcadlovým efektem. Odvážnější mohou své nehty různými kresbami dokonce povýšit na malá umělecká dílka.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Martina Hühneová ve spolupráci s expertem Mirka Šochová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mirka Šochová
manikérka
4
"Spokojená klientka se vrací. To je pro mě satisfakce."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít