Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Nejlepší dárek? Vybírejte podle typu osobnosti!

Nejlepší dárek? Vybírejte podle typu osobnosti!

Nejlepší dárek? Vybírejte podle typu osobnosti!

5. prosince 2018 od Helena Hladíková

5. prosince 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Bloumáte po obchodech či na internetu a pořád nevíte, co svým nejbližším nadělit pod stromeček? Vezměte si k ruce tento malý test a zjistíte to raz dva!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Podle vlastního uvážení a intuice vybírejte odpovědi u jednotlivých otázek a písmena si zapisujte. Na konci zjistěte, které písmeno u vás převažuje, a přečtěte si vyhodnocení. Jste připraveni? Pak můžete začít.


1. Co z následujících tvrzení nejlépe vystihuje způsob rozhodování vašeho blízkého?

  • Dává hlavně na své pocity a dojmy. C
  • Řídí se svou intuicí. A
  • Myslí hlavně na ostatní, zejména na svou rodinu. D
  • Snaží se přemýšlet racionálně. B
  • Preferuje vždy tu nejlepší kvalitu či nejvyšší cenu. E


2. Jak si váš blízký podle vás představuje ideální volný večer?

  • Určitě si půjde zaběhat/do posilovny/na squash. B
  • Naloží se do horké vany a bude relaxovat. C
  • Poklidí doma, aby bylo všude čisto a útulno. D
  • Sedne si ke stolu a pustí se do malování/techniky decoupage… (ideální činnost si dosaďte sami) A
  • Zajde si do vyhlášené restaurace. E


3. Každý z nás má nějaký styl komunikace. Co nejvíce „sedí“ na vašeho blízkého?

  • Analytický typ (nutné je pro něj jasné a přesné zadání úkolu, což vyžaduje i po druhých lidech; o věcech hodně přemýšlí a hloubá; mluví spíše pomalu a zvažuje každé slovo; je věcný a systematický) B
  • Expresivní typ (má výraznou gestikulaci i mimiku, dokáže nadchnout a motivovat druhé lidi; jeho reakce jsou často prudké a výbušné; „bývá ho všude plno“) A i C
  • Řídící typ (vůdčí osobnost orientovaná na cíl; snaha řídit a mít poslední slovo; důležitá jsou pro něj fakta a logické argumenty) E
  • Přátelský typ (snaha pomáhat ostatním a vycházet jim vstříc; je přátelský a přívětivý, nemá rád hádky a napětí) D


4. Jak byste jedním slovem popsali svého blízkého?

  • Snílek C
  • Umělec/umělkyně A
  • Sportovec/sportovkyně B
  • Pečovatel/ka D
  • Požitkář/ka  E


Vyhodnocení:

malování jako relaxNejvíce odpovědí A: Vlastnoruční dárky od srdce

Čím potěšit osobu, která se tak ráda zabývá tvořením všeho druhu a vyjadřováním svých pocitů a názorů skrze vlastnoručně vytvořená díla? Záleží, jaká konkrétní technika je danému člověku nejbližší, ale pokud se v daném oboru nevyznáte a nechcete „šlápnout vedle“, sáhněte třeba po antistresových omalovánkách. Dotyčná osoba se v nich zaručeně kreativně „vyřádí“, a skvěle si při tom ještě vyčistí hlavu. Nezapomeňte k nim přibalit i kvalitní náčiní, třeba pastelky Koh-i-noor Triocolor 12, které jsou trojhranné a oproti tenčím pastelkám se méně lámou.

běhání

Nejvíce odpovědí B: Vyznavači zdravého života

Zdravý životní styl je pro tuto osobu velice důležitý, a tak není divu, že zkoumá všechny nové výživové směry, dbá na svou stravu a je hodně v pohybu. Radost jistě uděláte permanentkou do blízkého fitness centra, voucherem na výběr sportovního oblečení nebo zásobou zdravých svačinek. K tomu skvěle poslouží třeba balíček složený z lyofilizovaného ovoce (např. Allnature Malina sušená mrazem celá) a různých superpotravin (např. Allnature Goji - Kustovnice čínská sušená).

odpočinek

Nejvíce odpovědí C: Relax a odpočinek v hlavní roli

Stres a spěch, to není nic pro ty, kteří si dávají záležet na rozmazlování sebe sama a oddávání se snění. Nad šálkem dobrého čaje nebo výběrové kávy nechávají své myšlenky toulat bůhvíkde, a ještě raději při tom hýčkají i svoje tělo, takže vstupenka do wellness, vonné olejíčky či třeba nádherně vonící a zároveň hřejivý tělový peeling Dermacol Aroma Ritual jablko a skořice budou zaručeně to pravé.

trávení času s rodinou

Nejvíce odpovědí D: Domácí radosti

Domov a rodina, to jsou nejdůležitější aspekty v životě tohoto člověka. Raději než na vlastní pohodlí myslí na své blízké a chce pro ně jen to nejlepší, což zahrnuje i velkou starost o domácnost. Neustále vymýšlí, čím to doma ještě více zkrášlit a zútulnit, proto není od věci darovat této osobě třeba sadu přírodního osvěžení vzduchu Topvet Aroma Room Spray s esenciálními oleji. Díky nim se uzavřené prostory krásně provoní, osvěží a pročistí, ať už zavane levandule, eukalyptus, nebo ylang-ylang.

relax ve dvou

Nejvíce odpovědí E: Luxusní požitkáři

Zážitky s nádechem luxusu a vysoké kvality potěší všechny požitkářky a požitkáře, kteří se nespokojí jen tak s něčím. Není úplně jednoduché je vybraným dárkem zaujmout, zvlášť pokud na něj nemáte zcela neomezený rozpočet… Ale i v takovém případě se dá najít řešení, třeba výběrem krásného parfému. Kouzelnou vůni přinese třeba parfémovaná voda Lanvin Éclat d’Arpège. Její lehké květinové tóny přenesou obdarovaného do zahrady opojných vůní šeříku, květů broskve, zeleného čaje a červené pivoňky.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít