Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Nehty sytých barev – váš trendy podzimní šperk

Nehty sytých barev – váš trendy podzimní šperk

Nehty sytých barev – váš trendy podzimní šperk

20. listopadu 2016 od Martina Hühneová

20. listopadu 2016 5 minut čtení
Připravil/a Martina Hühneová ve spolupráci s expertem Kamila Šimková

Podzim jako nejnápaditější výtvarník ze všech ročních období definitivně převzal otěže nad přírodou a počasím. S pomocí slunce, listí, luk, polí, skal, ovoce, mraků – dokonce i těch draků na obloze – maluje dechberoucí barevné scenérie. Změna sezóny je ale motivem a inspirací pro kreativní hrátky včetně těch s barvami laků na nehty.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Základní barevná paleta s příchodem chladnějšího období většinou potemní a odkáže nás k šedé, tmavě modré. Nebo nás oblékne přímo do černé. Nejinak je tomu v podstatě i letos, i když… Módní tvůrci pro letošek vsadili rovněž na sofistikované syté barvy. Do nich zahalili své modely od hlavy až k patě. Ideálně tón v tónu. Inspirovali se zejména drahými kameny, jejichž odlesky umocňují eleganci.
 
Designéři oděvního průmyslu udávají následně směr také kosmetickým firmám. Není proto divu, že i nové kolekce laků na nehty sázejí ohledně škály barev na pestrost. Ta je v tomto ročním období opravdu in. „Kolekce barev laků na nehty pro podzim a zimu 2016 jsou jako vždy ovlivněny aktuálními módními směry. Vévodí jim nejrůznější odstíny šedé, nápadité a tajemné tmavě zelené inspirované pavími pery, nádechy tmavě modré, karmínově červené či červenohnědé. Zastoupena je ale i nestárnoucí klasika - červená, ať zvolíte jakýkoliv odstín. Všechny barvy jsou především výrazně saturované. Velmi tmavé. Obsahují opravdu hodně pigmentových složek,“ říká Kamila Šimková, manažerka a školitelka značky OPI.
 
Dodává, že letošní barvy jsou určeny cílevědomým dámám, které vědí, co chtějí. Podtrhují osobnost a směřují k navození elegantntího vzhledu. Odrážejí tendenci současných žen: být svá, úspěšná a prosadit se. Nenásilně, sofistikovaně, ale přitom důrazně.


Letos vládne extravagance

Pokud tedy chcete držet krok s Paní módou, vyberte si barvy z její současné nabídky podle svých představ. Oslovit vás může třeba smaragdově zelená, safírová či sexy rubínová nabitá energií. Sáhněte klidně i po temně fialové barvě lilku nebo sytě šedé ve všech jejích nuancích. Zvolte modř, jež evokuje hloubku moře, blankytnou nekonečnost nebe či chuť vyzrálé švestky.  Nebo bude pro vás tím pravým ořechovým sytá béžová s nádechem do zlaté, červená s hnědými odlesky, nebo dokonce antracitová?
 
Ať z barevného spektra zvolíte kteroukoliv pro vás příjemnou nuanci, rozhodnete se správně.  Podle expertky totiž ani tlumené barvy, určené pro tuto sezónu, nejsou vůbec nudné. Kamila Šimková ovšem zároveň upozorňuje, že sytost a výraznost barev je podmíněna právě vysokým podílem pigmentů.

Podkladový lak nehet ochrání před zabarvením


Nabádá proto k dodržení správného postupu při lakování: „Nehty jsou pórovité a mají tendenci vsakovat barvy, jejich pigmenty. Právě proto je nesmírně důležité ošetřit je před použitím barevného laku správným podkladem. Použít tzv. base coat. Vyhneme se tak velmi nehezkému a nežádoucímu zabarvení nehtů dožluta.“ Toto zabarvení umí ostatně pěkně potrápit. Přetrvává totiž tak dlouho, jak dlouho nehet odrůstá. Často jsou to i tři měsíce.

Podklad prokáže vaší péči o nehty i další vítanou službu. Má speciální složení a zvolený barevný lak k němu tak lépe přilne. Nalakované nehty potom vydrží mnohem delší dobu v perfektním stavu. Navíc správně provedené lakování, jestliže použijete kvalitní přípravky, dokáže nehty i zpevnit. Upravené a nalakované nehty pak vypadají čistě a mnohem lépe než nenalakované. Jsou navíc mnohem odolnější nejen vůči klimatickým podmínkám, ale také k různým chemikáliím, se kterými se denně dostáváte do kontaktu.


Základem jsou zdravé a čisté nehty

 
Barvy ale nejsou všechno.  Móda jako nejpřísnější porotkyně vyžaduje kompletně upravené ruce. Dokonalé po všech stránkách. „Ruce jsou vizitkou každé ženy. Perfektnímu nalakování v trendy barvách by mělo vždy předcházet kvalitní ošetření nejen nehtů, ale rovněž celých rukou. Tvar nehtů, který je tzv. ´cool´, přitom neexistuje. Některé ženy je preferují krátké, jiné dlouhé. Jedna upřednostňuje nehty zapilované rovně, druhá má raději kulatý tvar, třetí vyžaduje vzhled mandle. Nejdůležitější zásadou, bez ohledu na barvy a tvar, jsou ale upravené a čisté nehty,“ zdůrazňuje Kamila Šimková. Pokud chcete dosáhnout dokonalého výsledku, aby barvy dostaly prostor se prosadit, měly byste podle ní pravidelně, alespoň jednou za měsíc, navštěvovat nehtové studio.

Nehty pěstěné, upravené a dokonale barevně sladěné s ostatními módními doplňky jsou vlastně jakýmsi přirozeným šperkem. Hodnoty de facto nevyčíslitelné, protože jsou vizitkou nejenom krásy, ale i zdraví.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Martina Hühneová ve spolupráci s expertem Kamila Šimková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Kamila Šimková
Odbornice na péči o nehty
248
"K dokonalým šatům, make-upu a krásným vlasům patří bezesporu i perfektně upravené ruce."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít