Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Letní pohlazení: Péče o ruce v létě

Letní pohlazení: Péče o ruce v létě

Letní pohlazení: Péče o ruce v létě

15. srpna 2016 od Eva Suchomelová

15. srpna 2016 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Zuzana Klímová

Léto přeje regeneraci a růstu nehtů, na druhou stranu slunce, slaná i sladká voda při koupání vysušuje pokožku rukou. V teplém období roku neskryjeme ruce do rukavic, péče o ně tedy rozhodně neustává. Na rady a tipy jsme se zeptali certifikované manikérky Zuzany Klímové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Díky dostatku slunečního záření vzniká v našem těle dostatek vitaminu D, což našim nehtům prospívá. Rostou a regenerují se rychleji. Pokud se nám v zimě nehty třepily nebo byly slabé a tenké, teď se zpevňují a sílí. Co je potřeba udělat, aby to tak zůstalo?

Čas na zkracování nehtů

Základním nástrojem domácí manikúry je pilník. Pilovat můžeme jak přírodní, tak i gelové nehty. Přírodní nehty můžeme navíc i zkracovat nůžkami. Primárně se na ruce používá pilník o hrubosti 150, nejčastěji papírový, ale lze i skleněný. Papírový je lehký, skladný – vejde se i do kabelky, navíc některé z nich mají i trendy design. Použití skleněného pilníku je záležitostí zvyku – někomu může vadit, že je tlustší než papírový, křehký materiál se může navíc snadno poničit při pádu nebo transportu. Přírodní nehty lze na závěr vyleštit gumovým leštítkem, které někdy bývá na druhé straně papírového pilníku, nebo se dá koupit samostatně.

Jak správně upravit nehty?

Podle odbornice je nejlepší při úpravě postupovat následujícím způsobem:

  • Pilujeme jedním směrem od jednoho okraje nehtu ke druhému
  • Zapilujeme prostředek nehtu, pak okraje směrem k jeho středu.
  • Kůžičku u lůžka nehtů nikdy nezastřiháváme. Použijeme na ni alkalický roztok nebo ji jen zatlačíme pomerančovým dřívkem k lůžku.
  • Celé nehtové lůžko přetřeme výživným olejíčkem.

Důležitá je hydratace

V létě je třeba předcházet dehydrataci pokožky rukou, proto je nejdůležitější ruce mazat. Použijeme výživný krém s ochranným faktorem, který dobře zasychá. Ideální je nosit s sebou v kabelce menší balení krému na ruce a mazat je, kdykoli jsme chvilku v klidu a nemusíme zrovna na nic sahat. Úplným balzámem jsou pro ruce zábaly. Jako nejúčinnější se mi osvědčil domácí zábal s olivovým olejem, který si můžeme dělat v létě každý večer, např. u televize.

Postup je následující:

  • Nahřejeme olivový olej a nalijeme ho do misky.
  • Prsty vložíme do misky tak, aby byly nehty úplně ponořené. Pokud se nám do misky vejde celá ruka, dopřejme jí tuhle péči.
  • Po 15 minutách ruku vyndáme, osušíme ručníkem a necháme ještě v klidu, aby mohly výživné látky v pokožce působit.

Tip redakce:
Je dobré si najít 1x týdně čas a dát si na ruce noční zábal. Pokožku rukou bohatě namažeme výživným mastným krémem na ruce, natáhneme na ně bavlněné rukavice a jdeme spát. Ráno budeme mít ruce krásně hebké.

Profesionální péče

Na rozdíl od pedikúry doporučuji zajít na profesionální manikúru těsně před odjezdem na dovolenou. Ať už se necháme zkrášlit, nebo jen opečovat, odjedeme s upravenými nehty a rukama, jež budou lákat k doteku.

V létě se ženy častěji odvážou a chtějí mít upravené, nalakované nebo ozdobené nehty. I ty, které se jinak přes rok výraznějšímu zdobení brání, požádají o shellac, výrazně barevný lak na nehty nebo vyzkouší gelové nehty.

Po návratu z dovolené bývají většinou ruce vysušené, aktivní dovolená plná sportu zase zanechá nepěkné stopy na nehtech. V takovém případě doporučuji zamířit do salonu a na zotavenou dopřát rukám parafínový zábal nebo masku na ruce. Manikérka pak zvolí vhodnou úpravu poničených nehtů, ať už je to doplnění ulomeného nehtu gelem, nebo jiné „profi fígle“.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Zuzana Klímová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Zuzana Klímová
Certifikovaná pedikérka a manikérka, salon Blue Bell, Praha
76
"Co pro ženu do pohody? Krásné ruce, zdravé nohy!"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít