Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Krása podle Italek

Krása podle Italek

Krása podle Italek

10. dubna 2017 od Pavlína Kvapilová

10. dubna 2017 10 minut čtení
Připravil/a Pavlína Kvapilová

Italský šarm je pověstný. Ženy na Apeninském poloostrově jsou známy tím, že vypadají sebevědomě, elegantně a sexy. Chtěly byste být jako ony? Máme pro vás 10 tipů, jak se takovému stylu přiblížit. A to přímo od rodilé Italky - malířky Silvie Vezzuto, která žije v Praze.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
  • Vlasy musí být vždy opečované, zářivé a dobře učesané. Babičky nám říkávaly, abychom si 100krát pročesaly vlasy kartáčem před spaním a pak ráno, když začíná nový den. Samozřejmě míněno kartáčem z koňských žíní. Současná generace chodí ke kadeřníkovi obvykle aspoň každých 14 dní. Práce italského kadeřníka nespočívá nejvíc ve stříhání, ale v péči. Tak jako zahradník pečuje o své růže. Odstraňují se roztřepené konečky, dělají se vyživující masky, zkrátka vše pro to, aby vlasy byly zdravé a nádherné. 
  • Líčení zdůrazňuje oči, protože ty hrají hlavní roli při svádění. Rty se většinou líčí teplými, ale ne agresivními tóny. Neměla byste nikdy vypadat vulgárně. Často postačí jen lesk na rty. Hlavní je ovšem úsměv - to je zásadní prvek, který dává obličeji krásu.
  • Ruce musí být vždy upravené! Pokud nemáte nalakované nehty, měly byste je alespoň vyživovat olejíčky, budou tak lesklé. Nehty by měly být dobře zastřižené a čisté. V Itálii se přílis nenosí umělé nehty. Ani příliš dlouhé nebo přezdobené. Pokud se tak děje, žena je vnímána jako někdo, kdo ruce nepoužívá pro žádnou práci. A to mužům neimponuje. 
  • U oblečení vždy velmi záleží na příležitosti, pro kterou ho vybíráte. Pracovní oděv je jiný než ten, který si vyberete pro volný čas. Nikdy si neoblékáte to samé. Je také třeba sladit barvy a styl. Pravá Italka si na sebe nikdy nevezme například sukni Dior s botami Nike, což je třeba u Američanek normální. 
  • Boty by měly být krásné, elegantní, sexy. Pokud možno s podpatkem. Praktičnost je u bot poslední věcí, na kterou se díváte. Pohodlnými ortopedickými botami byste to zazdily. Takové nosí hlavně lidé v důchodu. 

  • Jak na doplňky? Šperky musí být pravé. Italky mají rády masivnější styl. Máte třeba jeden náhrdelník, ale opravdu dobrý. Náušničky malé, ale vzácné či cenné. Pokud bižuterie, tak originální, umělecká, designová nebo značková. Obvykle se náhrdelník kombinuje s náušnicemi, aby obojí dobře ladilo. Prstýnky a náramky mohou fungovat samostatně. 
  • Co se týče pleti, kromě tradičních hydratačních krémů je pro ni absolutně zásadní jezdit pravideně k moři. Každý rok je nutností být v jeho blízkosti aspoň na dva týdny. Kombinace slunce, jódu a všech minerálů, které moře nabízí, nádherně regeneruje kůži a tělo. 
  • Pro krásu je nezbytné, abyste byly zdravé. Jídlo je tajná zbraň Italů. Odmalička jsou Italky vedeny k tomu, aby jedly jahody, broskve či mrkev, aby měly hezkou pleť. Každé jídlo je obvykle zakončeno ovocem. Maso vždy doprovází zelenina. Vitaminy obsažené v ovoci a zelenině hydratují kůži a zpomalují stárnutí. 
  • Na co byste také rozhodně neměly zapomenout, je sport. Italky nejsou až tak soutěživé, ale rády dělají dobře to, čemu se věnují. Nejrozšířenějším sportem je milování. A to s vášní a se správnou osobou. To má zázračný efekt na fyzický vzhled. Každá žena pak vyzařuje krásu, bez ohledu na věk!
  • Nemůžeme pominout ani prádlo. Co se týče materiálů, určitě se budou hodit takové jako hedvábí. Modely by měly být pohodlné, ale svůdné. Protože oblékání a svlékání je vždy radost pro oči. A pokud tělo není úplně perfektní, prádlo ho rozhodně učiní hezčím. 

A vzkaz na závěr?

Přibývání let, které nikoho nemine, je důvodem, proč byste se o sebe měly starat. Ve 20 jsou krásní všichni, ale i v 80 můžete být úchvatné. Pokud se o sebe staráte. "Podívejte se třeba na Sofii Loren," uzavírá Silvia. 

A totéž potvrzuje i Tereza Nováková, Češka, která žije v Římě. Podepisuje prakticky vše, co Silvia popsala. "Italku - a především Římanku - nepotkáte nikdy na veřejnosti rozcuchanou, nenamalovanou nebo špatně oblečenou." Nejvíce oceňuje právě to, jak šik jsou italské dámy pokročilého věku.  I když jdou jen na nákup, jsou vždy elegantně oblečené a namalované. A Terezin tip pro rychlý italský look za všech okolností? Dělejte si pravidelně manikúru a pak už pro upravený vzhled stačí jen sluneční brýle a rtěnka a můžete vyrazit!

Zdroj foto: Fotolia
 

Připravil/a pro vás Pavlína Kvapilová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít