Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Když koupelnou zavoní třešně…

Když koupelnou zavoní třešně…

Když koupelnou zavoní třešně…

24. dubna 2018 od Helena Hladíková

24. dubna 2018 2 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Polibek pod rozkvetlou třešní, to je romantické gesto, které provází každoroční první máj. Vy však nemusíte čekat celý rok, abyste mohly vdechnout tu jedinečnou a omamnou vůni. Stačí si jen vybrat ty správné kosmetické pomocníky.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Třešeň byla v dřívějších dobách spojována s krásou a plodností, proto také býval při narození dívky v rodině vysazován na znamení této události třešňový strom. Nejznámějším pěstovaným druhem je japonská sakura s růžovými květy, které v době květu doslova zaplavují ulice, a ptačí třešeň s drobnými bílými kvítky. Malé červené plody třešně obecné jsou nejen chutné, ale také plné prospěšných látek. Najdeme v nich vitamin A, E, C i vitaminy skupiny B, velké množství jódu, draslíku či vápníku. Příznivě působí na podporu vylučování a odvádění toxinů z těla, pomáhají při zácpě a jsou vhodně při redukční dietě.

Hojně se jich využívá právě i v kosmetickém průmyslu, protože dokážou: 
  • napínat kožní vaziva,
  • ničit enzymy, které přispívají ke stárnutí pleti,
  • působit proti vráskám a unavené pleti,
  • díky obsahu betakarotenu chránit pokožku před nebezpečným UV zářením,
  • vyhladit a zjemnit pleť prostřednictvím peelingu.
 
Tip redakce:
Barvivo antokyan obsažené v třešních a višních chrání pleť proti volným radikálům, které ničí kůži, způsobují rychlejší stárnutí pleti. Kromě toho také mírní záněty, a tak pozitivně působí např. při problémech s akné. 

třešně

Na tělo i do vlasů

Třešně jsou oblíbenou přísadou například do sprchových gelů, v nichž se starají o jemnou a hladkou pokožku celého těla. Zároveň svou nezaměnitelnou vůní, která má povzbuzující účinek a dodává dobrou náladu, působí aromaterapeuticky. Vyzkoušejte třeba Dermacol Sprchový gel Aroma Rituals, který ve stejné produktové řadě nabízí také třešňový krém na ruce.

I v pleťové kosmetice se můžete zahalit do třešňové vůně a využít jejích blahodárných účinků. K dostání je třeba Dermacol Intenzivně liftingová maska. Hedvábné rty doslova k zulíbání vám zajistí  Labello Tónovací balzám na rty Cherry nebo 2K Duo Lip Balm Cherry & Mango.
V sortimentu vlasové kosmetiky vyzkoušejte výtažky z kůry divoké australské třešně, a sice v produktech značky Aussie, například lak na vlasy Shine Bright Tonight nebo pěnové tužidlo Turn Up the Curl.
 kosmetika z třešňových květůTip redakce:
Můžete využít i čerstvé třešně, a to jako pleťový peeling, který rozzáří vaši pleť. 8 třešní rozmačkejte, přidejte 3 lžíce medu a 3 lžíce ovesných vloček. Směs promíchejte, krouživými pohyby vmasírujte do pleti obličeje, krku a dekoltu. Nechte pár minut působit a poté smyjte vlažnou vodou.


Nasládlé květy

Své místo v kosmetice mají i půvabné třešňové květy, jejichž jemná, lehce nasládlá vůně bývá oblíbenou složkou parfémů, ale například i sprchových gelů nebo tělových mlék. Vyživenou a hedvábně jemnou pokožku získáte třeba díky NIVEA Tělovému mléku s olejem Třešňový květ & Jojobový olej, který skvěle doplní sprchový gel s olejovými perličkami NIVEA Oil Pearls Creme Cherry Blossom.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít