Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Je parfém vhodný dárek pod stromeček?

Je parfém vhodný dárek pod stromeček?

Je parfém vhodný dárek pod stromeček?

2. prosince 2019 od Helena Pokorná Hladíková

2. prosince 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Pokorná Hladíková

Máte pocit, že darovat parfém je jen „nouzové řešení“, když vás nic jiného nenapadá? Omyl! Jen musíte výběr parfému pořádně promyslet a nedat na první dojem. Kterých rad je dobré se držet?

1. Vyznejte se ve „voňavkách“

Nejprve si ujasněte, jaký je rozdíl mezi parfémem, toaletní vodou apod. Není na tom nic těžkého, stačí vědět, že:
  • toaletní voda obsahuje 4–8 % vonné kompozice,
  • parfémovaná voda 8–15 % vonných složek a vydrží vonět až 8 hodin,
  • parfémnejvyšší koncentraci vůní, tedy 15-40 %, a po aplikaci je cítit minimálně 10 hodin.
„Toaletky“ se zpravidla nosí spíše v létě a parfémované vody v zimě, ale záleží na konkrétním výrobku a volbě dotyčné osoby. Dodržuje se spíše pravidlo, že toaletní a parfémované vody jsou vhodnější na denní nošení, jelikož jsou lehčí, a ne tak výrazné, zatímco intenzivnější parfémy se hodí spíše pro výjimečné okamžiky.
vybírání parfému

2. „Konzerva“, nebo sportovec?  

Ať už vybíráte parfém pro ženu, pro muže, partnera/ku, či kamaráda/kamarádku, vždy je důležité zamyslet se nad tím, jaká je osobnost dotyčného člověka. Smýšlí a chová se konzervativně? Rád/a experimentuje? Sportuje? To všechno patří k důležitým charakteristikám, které by vám měly napovědět, jaký typ parfému by se pro dotyčnou/dotyčného mohl hodit. Odložte protentokrát svoje vlastní preference a představy a v potaz berte také:
  • věk,
  • záliby,
  • zaměstnání,
  • styl oblékání.

3. Detektivní pátrání

Štědrý den se blíží a vy pořád nemáte jasno? Nenápadně prozkoumejte koupelnovou výbavu vaší partnerky/vašeho partnera. Očichejte sprchové gely a tělová mléka, podívejte se na složení. Převládají květinové vůně, nebo spíše ovocné? Kořenité, či lehké? Podle těchto indicií zjistíte, co dotyčné osobě nejvíce voní, a můžete stejné či podobné složky hledat i ve složení parfémů. Další možností, kterou jistě ocení zejména bezradní muži, je zeptat se jiné blízké osoby (kamarádky, maminky, sestry…). Nejspíš na vás nevyhrknou přesnou značku a model, ale jejich názor vám může být velmi nápomocný.
Tip redakce:
A co takhle zkusit
parfém vyrobit doma? Je to jednoduché a obdarovaného vaše snaha jistě nesmírně potěší.

4. Vsaďte na stálice

Nejjednodušší ze všeho je samozřejmě pořídit flakon oblíbené vůně, která už dotyčné osobě dochází. Neriskujete žádný průšvih, zvlášť když jde skutečně o tu nej vůni, a „rozšoupnout“ se můžete třeba tak, že k parfému přikoupíte další přípravky stejné řady, například tělové mléko, deodorant apod. Zejména ženy určitě ocení, že díky tomu budou zaručeně vonět po celý den. Pakliže však opravdu tápete, ale parfém přesto chcete věnovat, vsaďte na některou z osvědčených a léty prověřených značek. Asi není náhoda, že k letitým stálicím patří třeba Chanel No. 5. Z produktů pro ženy otestujte třeba:
flakony a druhy parfémů
Hledáte-li vhodný parfém pro muže, vyzkoušejte například:


5. Reklamy mají svůj smysl

Máte pocit, že reklamy na parfémy se slavnými celebritami jsou jen skvělým marketingovým tahem? Ne tak docela. Reklamní kampaně nevznikají náhodně, tvář daného parfému se pečlivě vybírá, neboť by měla rezonovat s typem osobnosti, pro niž je výsledná směs vonných složek určena. Pokud se tedy v reklamě objeví nespoutaná, energická žena plná smyslnosti, onen parfém pravděpodobně nebude nejvhodnější volbou pro usedlou postarší dámu, která si potrpí na konvence. Zkuste vzít při výběru reklamy na milost, možná vám to leccos usnadní.

Připravil/a pro vás Helena Pokorná Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít