Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak zvládnout zkrášlující svatební přípravy?

Jak zvládnout zkrášlující svatební přípravy?

Jak zvládnout zkrášlující svatební přípravy?

18. dubna 2018 od Anna Adlerová

18. dubna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Táňa Staňková

Konečně se blíží váš den D a všechno musí být přinejmenším perfektní! Každá nevěsta chce být tou nejkrásnější, kterou tato země nosila. A my vám poradíme, jak to s přehledem zvládnout! Přečtěte si, co všechno musíte zařídit. O své tipy se s vámi podělila vizážistka a majitelka vizážistického ateliéru Komtessa - Táňa Staňková.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Říká se do roka a do dne. Ideální proto je začít plánovat svatbu hned po zásnubách a začít tím, že změnu v životě oznámíte rodičům, přátelům a vrhnete se do příprav. Ale nebojte se, nemusíte začít panikařit, pokud nemáte celý rok času. Naplánovat svatbu totiž můžete v podstatě i ve zrychleném módu během jednoho měsíce. V obou případech se ale můžete držet našich jednoduchých kroků, které vás svatebními přípravami provedou.


1. krok: Velký plán (1 až 6 měsíců před samotnou svatbou)

Všechny kroky svatebních příprav spolu víceméně souvisí. Jak se ale nenechat paralyzovat množstvím úkolů, které musíte zařídit, a zvládnout všechno pěkně postupně? Ze všeho nejdůležitější je stanovit si termín a místo svatby. Při výběru místa je rozhodující také to, v jakém duchu se má svatba nést. A také si stanovte rozpočet na danou svatbu. Až po tom, co máte jasno, přichází na řadu plánování toho pravého beauty svatebního harmonogramu. Mezi prvními oslovte také svatebního fotografa nebo kameramana. V dnešní době je potřeba ty nejlepší domlouvat s větší časovou rezervou, tedy klidně i 5 měsíců před svatbou, a až následně později s ním domluvit podrobnosti ohledně svatby.

Tip redakce:
Čím dříve vyberete místo svatby, tím levnější může být, a navíc můžete vybírat přesně podle svých představ. Oblíbená místa se rychle plní, a proto je lepší neotálet. Svůj termín si také zarezervujte na matrice. Začněte sepisovat seznam hostů a vyberte si barvy své svatby, abyste k tomu mohly ladit barvu šatů, květiny, výzdobu apod.


společné plánování

2. krok: Svatební šaty (5 až 9 měsíců před svatbou)

Stěžejním krokem je výběr svatebních šatů. A to nejenom proto, že je to nejvýraznější prvek celého svatebního dne. Je potřeba, abyste měly dostatek času a možností, kam se zajít podívat. Materiál, styl a střih jsou rozhodujícími faktory pro vizážistku, která se díky těmto informacím může lépe rozhodnout, jaký z mnoha stylů make-upu a účesů bude ten nejvhodnější právě pro vás,“ říká Táňa. „Podobně důležitou informací je pro vizážistku i informace o tom, jak bude vypadat vaše svatební kytice,“ pokračuje expertka.

Tip redakce:
V tomto období nezapomínejte ani na výběr hudby. Nejen jako doprovodu ke svatebnímu obřadu, ale také si poslechněte kapelu nebo DJ, které na svatbě chcete. S tím souvisí i zamyšlení se nad svatební hostinou a oslavou. Kde bude a vejde se tam kapela?


3. krok: Vizážistka (3 měsíce před svatbou)

Je bez diskuse, že právě tato osoba pro vás bude jedním z nejdůležitějších pomocníků. Jak najít tu správnouUdělejte si na to klid a čas. „Prohlédněte si fotky prací vhodných vizážistek a pročtěte si jejich recenze, které dnes najdete bez problémů třeba pod fotkami jejich prací na sociálních sítích,“ radí Táňa. Domluvit se s vizážistkou v místě vašeho bydliště je určitě pohodlnější, ale pro odbornice specializující se na svatby není často žádný problém za zákaznicí dojet. Jedná se dokonce o velmi častou službu. Pokud ale vzdálenost, kterou kvůli vám musí vizážistka překonat, bude delší, samozřejmostí bývá proplacení cestovného.

zkouška svatebního make-upu

4. krok: Kadeřnice (3 měsíce před svatbou)

Stejně jako vizážistka je důležitá i kadeřnice. Pokud najdete vizážistku i kadeřnici v jedné osobě, máte napůl vyhráno, protože make-up i vlasy se tak ponesou v jednom duchu a výsledek uvidíte na zkoušce najednou. Nejlépe vás zná vaše běžná kadeřnice, zkuste se proto nejdříve zeptat jí, jestli by vás na svatbu neučesala.

Tip redakce:
Zvládnete se učesat sama? Nebo máte šikovnou kamarádku? Ani to není problém. Ne každá žena chce mít super dokonalý účes od odborníka. V takovém případě se můžete nechat inspirovat a
romantický účes si můžete vytvořit i doma.

svatební účes

5. krok: Domluva zkoušky (3 týdny před svatbou)

I když si dopředu vyberete dokonalý make-up a vlasový styling, nemáte ještě vyhráno. Oboje totiž může vypadat úžasně na modelce z katalogu, ale vám požadovaný styling sedět nemusí. Velice důležité je vyzkoušet si všechno pěkně ještě před svatebním dnem. „Svatební zkouška většinou zabere více času a spotřebuje se při ní více materiálu než v samotný den svatby,“ připomíná Táňa. Odměnou vám ale bude přesně padnoucí styling a hladší průběh příprav na obřad.

Tip redakce:
Jeden až dva týdny před svatbou vyzkoušejte znovu také svatební šaty. A domluvte si také podrobnosti s fotografem a kameramanem.

zkouška svatebních bot

6. krok: Blížící se den D (během týdne před svatbou)

Poslední týden jako svobodná žena máte na práci hned několik věcí. Pár dní před obřadem zajděte na svatební manikúru. Nejlépe se nevěstám hodí klasická francouzská manikúra s drobnými ozdobami nebo nehty sladěné s barvou celého obřadu. Pokud plánujete kosmetické ošetření nebo nějaký omlazující zákrok, jděte do salonu nejpozději dva dny před samotnou svatbou. Měly byste totiž myslet na to, že po peelingu a ošetření je pleť červená a citlivá. A navíc by se po kosmetickém ošetření neměl na pleť dávat zhruba 24 hodin make-up. Ráno před obřadem vás pak čeká jen úprava vlasů a samotné líčení. Vlasy si můžete umýt večer před dnem D, ale máte-li jemné vlasy, které se kroutí či krepatí, nechte to na ráno, kdy vlasy umyje a upraví přímo kadeřnice do vámi schváleného účesu.


Bonus ke stylingu!

Nebojte se obrátit se na svou vizážistku i s prosbou o radu. Nejen, že dokáže skvěle zhodnotit váš stav pleti, obočí a vlasů, většinou se výborně orientuje v oboru, a může vám tak ušetřit spoustu drahocenného času. Je schopna doporučit vhodnou péči pro vaši pleť, aby byla na svatbu v perfektní kondici, nebo vhodnou kosmetičku či kadeřníka na dobarvení vlasů. Mnohdy má dokonce přehled o svatebních salonech nebo zná nějakého výborného fotografa.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Táňa Staňková

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Táňa Staňková
Make-up artist
5
"Nikdy se nevzdávej, ani když mnohokrát zabloudíš."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít