Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 tipů, než oslovíte svatební vizážistku

5 tipů, než oslovíte svatební vizážistku

5 tipů, než oslovíte svatební vizážistku

14. července 2017 od Pavla Maříková

14. července 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Čeká vás toto léto svatba a stále ještě nemáte jasno v tom, zda oslovit svatební vizážistku, nebo si s make-upem poradíte sama? Pokusíme se vám rozhodování usnadnit a také vám poradíme – v případě, že se pro svatební vizážistku rozhodnete – jak vybrat tu nejlepší z nejlepších.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pokud máte na svatbu téměř neomezený rozpočet, asi nebudete položku na svatební vizážistku příliš řešit. Jste-li však finančně limitovaná, možná se zamýšlíte nad tím, zda profíka v líčení skutečně potřebujete a nevystačíte si buď s vlastním uměním, nebo nepožádáte šikovnější kamarádku. 


Co vše byste měly vědět, než svatební vizážistku oslovíte?


Je vhodné oslovit spíše vizážistku, která se na svatby specializuje, nebo spíše sáhnout po "jistotě" v podobě vlastní kosmetičky?   

„Pokud nevěsta důvěřuje vlastní kosmetičce, asi si ji i na svatbu prosadí. Podle mého názoru je  ale volba vizážisty větší jistotou. Kosmetička se věnuje péči o pleť a vizážista finálnímu líčení. Jsou to dva různé obory s jinými zkušenostmi a vybavením,“ říká Nikola Miláčková, svatební specialistka a vizážistka. Ideální je tedy případ, kdy se vaše oblíbená kosmetička, která zná vaši pleť, věnuje i líčení a možná vás již v minulosti líčila i na jiné příležitosti.


Je svatební líčení v něčem specifické?   

Určitě ano! Mělo by vydržet celý den dokonalé, být vhodné jak na denní světlo, tak i do tmavšího interiéru, být lichotivé na focení a příjemné na pohled. A především byste se v něm měla cítit naprosto uvolněně a přirozeně! „Svatební líčení je jedno z nejnáročnějších líčení, jaké existuje,“ potvrzuje Nikola Miláčková. „Jde o to skloubit líčení pro focení (tzv. fotomake-up), jež by mělo být výrazné pro fotoaparát, a zároveň líčení na den, aby se líbilo i svatebčanům, kteří se na nevěstu dívají zblízka.“

5 tipů, než oslovíte svatební vizážistku


Tip redakce!

Pozor na přemíru lesku a třpytek! Ty se s letním sluncem a foťákem příliš rády nemají. Mnohem lepší je matný make-up a zvolit jen jednu část (oči, rty nebo tváře), kterou chcete rozzářit.


Je nutné si svatební líčení předem vyzkoušet?   

Opět vám to velice doporučujeme. Většina svatebních vizážistek nabízí zkoušku líčení (či i účesu) dokonce automaticky v rámci jejich svatebního balíčku. Zvlášť pokud se s vizážistkou příliš neznáte, je dobré počítat s tím, že i zkouška líčení se bude opakovat. Nebojte se být asertivní, jasně říct svou představu, třeba si i přinést fotografie s inspirací. „Svým nevěstám zkoušku rozhodně doporučuji, protože ve svatební den by již nevěsta měla vizážistovi plně důvěřovat a líčení si užít,“ říká Nikola Miláčková. Některé vizážistky si nechají za zkoušku platit zvlášť, jiné ji zahrnou přímo do ceny svatebního líčení.


Poradí svatební vizážistka i s výběrem šperků a doplňků do vlasů?  

Pokud bude vaše vizážistka upravovat i vlasy, pak je téměř automatické, že vám poskytne i doplňky do vlasů, jako jsou štrasové ozdoby, vlásenky, čelenky, závoj nebo květiny. V případě samostatného líčení je určitě vhodné, aby znala výběr vašich svatebních šatů i šatů, do kterých se později během svatebního dne či večera převléknete. Neuděláte chybu, když jí nastíníte i představu šperků.

5 tipů, než oslovíte svatební vizážistku


Na kolik vás svatební vizážistka vyjde?  

Praha 2000 – 5000 Kč
Brno 1500 – 3000 Kč
Menší města od 800 Kč výše


Tip redakce!

Vždy si předem ujasněte a upřesněte, co všechno cena svatební vizážistky zahrnuje a jakým způsobem bude probíhat platba. Některé vizážistky požadují zálohu, popř. zaplacení zkoušky a finálního líčení zvlášť.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít