Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak si vybrat nejlepší opalovací přípravek: podle typu dovolené

Jak si vybrat nejlepší opalovací přípravek: podle typu dovolené

Jak si vybrat nejlepší opalovací přípravek: podle typu dovolené

28. června 2023 od Lenka Knápková

28. června 2023 3 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Jak vybrat opalovací prostředek na vaši dovolenou? Důležitou roli při výběru hraje, kam pojedete, s kým a co tam budete dělat. Podle toho zvolte to správné SPF, konzistenci i velikost produktu. Poradíme, jak na to!

1. Opalovačka na lehátku u vody

Pokud trávíte dovolenou spíše odpočinkově, na lehátku s knížkou nebo na pláži u hotelového bazénu s koktejlem v ruce – zvolte k ochraně spíše opalovací oleje. Což ocení zejména ženy, protože oleje zanechají nádhernou vláčnou pokožku. Oleje mají tu výhodu, že se jednoduše aplikují, roztírají a  rychle se vsáknou do pokožky, čímž ji okamžitě hydratují. Nezapomínejte ochrannou vrstvu pravidelně obnovovat, při pobytu ve vodě se totiž rychle smyje. Nubian Voděodolný olej na opalování SPF 20 (koupit v e-shopu) chrání před UVA/UVB slunečním zářením a vyživuje pokožku díky oleji z ořechu královského. Nebo můžete vyzkoušet chladivý Astrid Sun Coconut Love suchý olej na opalování ve spreji OF 20 (koupit v e-shopu) s inovativní technologií ochrany, podporuje intenzivní opálení a nezanechává pokožku mastnou.
Tip redakce:
Milujete vůni kokosu? Pak zkuste
Sahara Olej na opalování s kokosovým olejem OF 20 (koupit v e-shopu), který nejen krásně voní, ale také hydratuje pokožku.
Po koupání:
Po celodenním opalování a koupání dostala vaše pokožka zabrat, takže ji nezapomeňte už ve sprše ošetřit pomocí Helios Herb Chladivého sprchového gelu po opalování (koupit v e-shopu) a následně aplikujte Dermacol AFTER SUN Chladivý gel po opalování (koupit v e-shopu), který ji regeneruje a provoní.

2. Vysokohorská turistika

Zejména při horské turistice volte nejvyšší stupeň ochrany 50+, sluneční záření na horách je od dost intenzivnější a velice zrádné. Proto nezapomínejte také na ochranu hlavy, sluneční brýle, dostatečné množství vody a pohodlné oblečení a boty. Do batohu přibalte ASTRID SUN Mléko na opalování SENSITIVE OF 50+ (koupit v e-shopu) obsahující konopný olej se zklidňujícími účinky i pro tu nejcitlivější pokožku.

Tip redakce:
Nezapomeňte na ochranu jemné pokožky rtů pomocí
Labello Sun Protect Pečující balzám na rty OF 30 (koupit v e-shopu).

3. Sport

Kdo má rád spíše aktivní dovolenou měl by k tomu při výběru ochranného opalovacího přípravku přihlédnout. Chystáte se strávit týden „na vodě“, cyklovýletu či hraním beachvolejbalu? Volte  stupeň ochrany OF30–50, měl by být odolný vodě, potu a také proti setření. Takový stupeň ochrany poskytne pokožce Astrid Sun Coconut Love neviditelný suchý sprej na opalování OF 30  (koupit v e-shopu), který je praktický při nanášení, což u sportu jistě oceníte. Nebo zkuste Nivea Sun Protect & Dry Touch Neviditelný sprej na opalování OF 50 (koupit v e-shopu), je vhodný právě při sportu. Navíc oceníte, že nezanechává bílé stopy.

Tip redakce:
Do kapsy nebo ledvinky se vám vždy vejde praktické cestovní balení
Helios Herb Mléko na opalování OF 50 (koupit v e-shopu).

4. S dětmi

Prázdniny s dětmi jsou velmi aktivní a často aktivity během dne rychle mění. Na dovolenou s rodinou a s dětmi si přibalte větší množství opalovacích přípravků s tou nejvyšší ochranou, ideálně rovnou rodinné balení Astrid Sun Mléko na opalování sprej pro celou rodinu OF 30 (koupit v e-shopu) s praktickým aplikátorem. Pro děti ještě speciálně opatřete extra voděodolný Nivea Sun Sensitive Protect dětský sprej na opalování OF 50+ (koupit v e-shopu), který má neparfémované složení pro velmi citlivou pokožku se sklonem k ekzémům. Obsahuje organický heřmánek.
Tip redakce:
 Zásady opalování u dětí:
  • Děti do jednoho roku bychom slunečnímu záření neměli  vystavovat vůbec
  • Pro děti do 3 let je vhodné používat opalovací přípravky bez chemických filtrů (produkt zůstane na povrchu pokožky, neproniká do kůže a díky tomu také nevyvolává alergické reakce)
  • Dodržujte pravidlo 3K - klobouk, košile, krém - tzn. při pobytu na slunci  by děti vždy měly mít pokrývku hlavy. Ideální je chránit větší část těla vhodným oblečením - u moře je velmi vhodné speciální plážové oblečení, které je pro UV záření nepropustné. Dále pak je dobré používat velmi vysoké SPF (SPF 30 nebo 50 - filtruje 96 % reps. 98 % UVB záření), kterém by měl být určen přímo pro děti - být tedy hypoalergenní, testovaný na citlivé pokožce a lehké textury.)
  • Pravidelně obnovujte vrstvy opalovacích přípravků
  • Sledujte jejich pitný režim

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít