Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak se zbavit kocoviny

Jak se zbavit kocoviny

Jak se zbavit kocoviny

27. prosince 2020 od Eva Šarfová

27. prosince 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Alkohol patří k oslavám konce roku. Jenže někdy se stane, že to člověk přežene a ráno bývá krušné. V hlavě vám buší kladívky permoníci, zvedá se vám žaludek a nejste schopni fungovat. Jak se z kocoviny co nejrychleji dostat?
Důvodů, proč se cítíme po alkoholové smršti pod psa, je víc. Naše tělo je dehydrované a plné chemických látek z vypitého alkoholu. Chybí nám energie, vitamíny a minerály, žaludek je překyselený a bolí nás hlava. Zázračná pilulka, která zafunguje lusknutím prstů, bohužel není, navíc každý člověk má jiný metabolismus. Pár tipů, které obecně přinesou úlevu, ale přeci jen existuje.

1. Doplňte tekutiny

Zapomeňte na sklenici coly nebo hrnek kafe. Tyto oblíbené nápoje totiž obsahují kofein, který vaše zdevastované tělo ještě více odvodní. Raději ze všeho nejdřív vypijte sklenici vody. Nic nezkazíte třeba minerálkou Magnesia Neperlivá přírodní minerální voda (koupit v e-shopu). Pomůže také trocha studeného mléka, které zneutralizuje žaludeční kyseliny a uleví vám i od pálení žáhy.

2. Dejte si polévku

Vyplatí se trochu se před začátkem mejdanu připravit a uvařit hrnec výživné polévky. Ráno ji budete mít, jako když ji najdete. Dobrým tipem je silný hovězí nebo kuřecí masový vývar, do kterého rozklepnete vajíčko a přidáte česnek. Na nohy vás ale postaví i klasická česnečka.

3. Uvařte si čaj

Rozbouřený žaludek uklidníte také zázvorovým či mátovým čajem. Játra a žlučník zase přivítají odvar z řebříčku. Blahodárně působí Leros Natur Zažívání bylinný čaj (koupit v e-shopu). Ideální je pít ho vlažný po malých doušcích.   

4. Doplňte vitamíny a minerály

Tyhle vitální látky totiž alkohol odplavil a vašemu tělu teď zoufale chybí. Dejte si například rozpustný Allnature Vitamín C prášek Premium (koupit v e-shopu). Osvědčeným prostředkem proti kocovině jsou také banány, protože jsou lehce stravitelné a doplní tělu minerály a energii v podobě rychlých sacharidů.

TIP: Velký výběr doplňků stravy s vitamíny a minerály najdete také v e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

5. Nadechněte se kyslíku

Ačkoli jste po „propařené“ noci asi rádi, že ležíte, pokud to jen trochu půjde, běžte kocovinu rozchodit na čerstvý vzduch. Všechny buňky vašeho těla (zejména ty mozkové) totiž volají po životodárném kyslíku. Pokud váš stav nedovolí pohyb, otevřete na sebe alespoň dokořán okno.

Tip redakce:
Alkoholová smršť si většinou vybere i svou daň na našem vzhledu. Typické jsou třeba otoky očí, které pomůže vyřešit
Garnier Skin Naturals povzbuzující oční maska obohacená o šťávu z pomeranče a kyselinu hyaluronovou (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít