Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak nanášet parfém, aby vydržel vonět dlouho?

Jak nanášet parfém, aby vydržel vonět dlouho?

Jak nanášet parfém, aby vydržel vonět dlouho?

12. listopadu 2020 od Eva Šarfová

12. listopadu 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Stává se vám, že už pár hodin od použití svůj parfém skoro necítíte? Vyzkoušejte naše triky a svoji vůni si budete moci užívat mnohem déle.
Na úvod je potřeba poznamenat, že pro dojem z vůně je zásadní, jestli používáte skutečný parfém, nebo jen toaletní či parfémovanou vodu. Je to vždy uvedeno na obalu produktu, který si kupujete. Parfémy mají vyšší koncentraci esenciálních olejů, a právě ty stojí za jejich větším účinkem. Proto také bývají dražší. Dobrou službu vám ale udělá i parfémovaná voda, stačí ji jen správně používat.  

Vyberte nejlepší místa

Aplikovat vůni na oblečení je tak trochu plýtvání. Vůně patří přímo na kůži, na místa, kde pulzuje krev. Jsou to krk, zápěstí či předloktí, pár kapek parfému můžete vetřít i nad spánky, ale pozor, nikdy ne do vlasů, které by se zbytečně vysušily.
 
Tip redakce:
Nepřehánějte to s množstvím parfému, tím si totiž jeho výdrž nezajistíte.
Máte-li rádi intenzivnější vůně, vyzkoušejte například Elizabeth Arden 5th Avenue Eau de Parfum (koupit v e-shopu).  

Správně nanášejte

Parfémy nepatří na úplně suchou pokožku. Jejich molekuly se mnohem lépe udrží na mastnější kůži, na které lépe ulpí – doslova se na ni nalepí. Na pulzní body proto naneste nepatrné množství krému nebo obyčejné vazelíny a dobře rozetřete.

Hodí se třeba klasická Vaselina Original kosmetická vazelína (koupit v e-shopu). Teprve pak aplikujte vůni. Zvlášť působivě se vůně rozvine po koupeli, kdy je celé tělo rozehřáté a máte pocit, jako by ji vstřebávalo každou buňkou pokožky.

Naučte se vrstvit

Už jste slyšeli o vrstvení vůní? Dosáhnete jím skvělého efektu. Jde o to používat více produktů z jedné řady od vaší oblíbené značky. Když parfém nebo „toaletku“ doplníte sprchovým gelem a tělovým mlékem, bude vaše pokožka dokonale provoněná a vůně přímo omamná.

Skvěle se také doplňují účinky deodorantu a toaletní vody, jako je tomu třeba v případě Adidas Toaletní vody Get ready! (koupit v e-shopu) a Adidas Antiperspirantu spreje Get ready! (koupit v e-shopu). Takové kombinace často najdete v sadách, které poslouží i jako krásný dárek třeba k Vánocům.

TIP: Velký výběr parfémů a toaletních vod najdete i na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít