Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Interbeauty Prague podzim 2017: Novinky i show

Interbeauty Prague podzim 2017: Novinky i show

Interbeauty Prague podzim 2017: Novinky i show

9. listopadu 2017 od Eva Suchomelová

9. listopadu 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Ani na podzim nemohla naše redakce chybět na jednom ze dvou nejpodstatnějších tuzemských veletrhů krásy, Interbeauty Prague. Oči nám přecházely ze soutěžních přehlídek vizážistů, podívali jsme se, jaké novinky se urodily na tuzemském kosmetickém poli, a okoukli trendy a zajímavosti ze světa estetické dermatologie.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Přehlídky české vizážistiky: Snoubení krásy s děsivostí

Nedílnou součástí každého ročníku veletrhu jsou soutěže profesionálů. Na podzimním Interbeauty Prague to byly tři soutěže – Top Image Look 2017, MAKECUP awards 2017 a Czech Nail Cup 2017.

Druhý ročník Top Image Look 2017 představil klání tříčlenných týmů ve složení kadeřník, vizážista a nehtový designér. Přehlídka byla zajímavá nejen vskutku pohádkově laděnými looky, ale i lehkým adrenalinem pro soutěžní týmy, které se zadání tématu dověděly bezprostředně před začátkem soutěže.

Interbeauty Prague podzim 2017

Ve finále MAKECUP awards 2017 porovnali své umění make-up artisté a nehtoví designéři soutěžili v rámci Czech Nail Cup 2017, které čekaly kategorie jako French Nails nebo Stilleto Nails.

Pro vyvážení množství krásy se tématem MAKECUP awards 2017 stal Halloween. Modelky se procházely po pódiu jako zombie, mrtvé nevěsty a další děsivé bytosti. Make-up artisté se předháněli v autenticitě a věrohodnosti ztvárnění.

 

Co lze vyzkoušet na vlastní kůži

Velkým lákadlem tohoto veletrhu je vždy také to, že v ceně vstupenky jsou zahrnuty nejrůznější procedury krásy k vyzkoušení. Nejoblíbenější je líčení zdarma, které tentokrát čekalo na návštěvnice hned na čtyřech místech veletrhu.

Interbeauty Prague podzim 2017

Ovšem zájem vzbudily také stolečky s manikúrou či úpravou nehtů zdarma (lakování, nové techniky úpravy nehtů apod.) a v neposlední řadě také masáže, trichologické vyšetření struktury vlasu a vlasové pokožky či třeba měření rychlosti metabolismu v těle.

Interbeauty Prague podzim 2017


Novinky v péči, trendy ve stylingu

Letošní novinkou v péči o vlasy jsou sonické vysoušeče vlasů. Jsou momentálně považovány za nejlepší fény na trhu, neboť výrazně snižují tepelnou zátěž vlasů a vedle toho pomocí záporných iontů snižují působení antistatické elektřiny, tedy tzv. poletování vlasů při a po vysoušení. Je to další, nová možnost, jak zamezit elektrizování vlasů.

Interbeauty Prague podzim 2017

Z novinek péče o pleť nás zaujala kosmetika z oslího mléka. Je známo, že v lázni z mléka svých oslic se kvůli udržení mladistvé pleti koupala již egyptská Kleopatra. Oproti kravskému mléku má to oslí svým složením nejblíž k lidskému mateřskému mléku a obsahuje 60x víc vitamínu C. Ten se neztrácí zpracováním, neboť oslí mléko se pro kosmetické účely vymražením vysuší, nepoškodí se tedy v takové míře jako tepelným zpracováním. Kromě toho obsahuje i vitamín D a imunoglobulin. Oproti známějšímu kozímu mléku postrádá oslí mléko jakýkoli rušivý odér, takže nenarušuje parfemaci bylinkami, např. levandulí či rozmarýnem. Oslí mléko se využívá v pleťových krémech, tělových mlékách a šamponech se sprchovým gelem.

Také nás zaujala novinka v péči o ruce – shea elixír, což je olejíček na nehtovou kůžičku na bázi bambuckého másla, aromatizovaný některou z 11 vybraných známých vůní světových parfémů.

Interbeauty Prague podzim 2017

Pokud se zajímáte o aktuální trendy v nehtovém designu, tak kromě diktátu trendů módních mol si můžete doplnit inspiraci i o tuzemské trendy. „Naši podzimní kolekci inspirovala polská modelka Natalia Siwiec a oproti jiným kolekcím počítá s kreativním přístupem uživatelek,“ odhaluje tajemství odlišného přístupu Alice Hakl, majitelka společnosti Indigo Nails Lab. „Připravili jsme kolekci 21 nových nude odstínů gel-laků a k nim 4 nové metalické efekty. Díky kombinaci laku s efektem může vznikat celá škála odlišných looků, takže můžete být každý den jiná.“


Dermatologové: Krása a zdraví ruku v ruce

Již tradičně se centrální část Průmyslového paláce vyhradila volně přístupným přednáškám z oblasti zdraví, zdravého životního stylu a dermatologie. Vystoupily známé osobnosti jako doc. MUDr. Roman Šmucler či Mgr. Petra Řehořková a dále např. MUDr. Radek Vyšohlíd, Pharm. Dr. Ludvík Drnek, Ing. Lucie Kořínková a další. Témata se točila kolem estetické medicíny v různých fázích života, metod omlazení, eliminace celulitidy, lepení žil, zdravého životního stylu a výživy, ale věnovala se i tomu, jak nenaletět slevovým portálům, jak být přirozeně krásná či jak lze využít kyselinu hyaluronovou jako elixír mládí.

stan proti melanomu

Velký zájem vzbudila autogramiáda knihy doc. MUDr. Šmuclera „Nevěřte ani mně aneb Špinavé triky i neuvěřitelné možnosti estetické medicíny“, která se konala až po skončení přednáškového programu.

Ani letos nechyběl Stan proti melanomu, kde si mohli návštěvníci nechat pezplatně vyšetřit mateřská znaménka. Stejně jako v předchozích ročnících jej svým jménem zaštítil jeden z nejznámějších českých dermatologů, Prof. MUDr. Petr Arenberger, Dr.SC., MBA, který se velmi angažuje v osvětě ohledně ochrany před karcinomem kůže a dalšími negativními dopady UV záření.
 

Zdroj foto: Fotolia, redakce a archiv značky Dyson

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít