Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Gelové nehty: Kdy je vhodný čas je sundat?

Gelové nehty: Kdy je vhodný čas je sundat?

Gelové nehty: Kdy je vhodný čas je sundat?

20. července 2020 od Jana Kantorová

20. července 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

K nošení gelovek se uchylujete, když máte své nehty slabé nebo nemáte čas o ně pečovat každý den. Umělé nehty ale mohou ty vaše ještě více oslabovat. Víme, kdy je sundat a jak posilnit vlastní nehty.
S přibývajícím věkem je potřeba o nehty pečovat téměř každý den, aby vypadaly pěkně. A to nejen lakem nebo pilníkem, ale je nutné je posilovat zvenku i zevnitř. Přirozeně totiž nehty slábnou, mohou měnit strukturu i barvu. Zakrýt je gelovými nehty je ale příliš krátkozraké řešení – gelovky totiž ještě více vaše vlastní nehty oslabují, a může tak docházet k třepení či lámání.
přírodní nehty

Poznejte ten správný čas

Jsou ženy, které nosí gelové nehty už několik let. Pak jsou takové, kterým se i gelové nehty lámou nebo pořádně nedrží. To už je známka toho, že přirozené nehty jsou pod těmi umělými velmi slabé. Ať už zvolíte jakoukoli metodu umělých nehtů, čas od času je potřeba nechat vlastní nehty odrůst a odpočinout. Víte, jak na to správně?

Ať jsou zase v kondici

1. Sundejte je

Rozhodnete-li se sundat si gelové nehty, raději zajděte za manikérkou, která to udělá tak, aby nedošlo k ještě většímu poškození vašich vlastních nehtů. Poté počítejte s tím, že může trvat až 6 měsíců, než nehty získají zpět kondici a pevnost.

2. Zkracujte

Oslabené nehty je potřeba udržovat co nejkratší, aby se zabránilo zatrhávání. Je tedy dobré pravidelně nehty pilovat tak, aby délka byla zarovnána s prstem. Krátké je noste tak dlouho, než ucítíte, že jsou zase pevné. Ideální volbou na tento čas budou jemné papírové pilníky, například Diva & Nice Pilník z japonského papíru (koupit v e-shopu). A dbejte na správnou techniku pilování.
pilování nehtů
Tip redakce:
Nehty mohou být nerovné na povrchu. Sem tam proto můžete použít leštičku, díky které nehet vyrovnáte. Vyzkoušejte třeba
Gabriella Salvete Lešticí blok na nehty (koupit v e-shopu), ale zacházejte s ním velmi jemně. 


3. Vyživujte

Právě v tuto chvíli přichází na řadu výživa nehtů zvenčí. Každý den je můžete promazávat olejem, nejlépe kokosovým nebo olivovým. K tomu zvolte vyživující a pečující bezbarvé laky na nehty obohacené o keratin, proteiny nebo vápník. Vhodný je například Eveline Cosmetics SOS multivitaminový kondicionér s vápníkem Nail Therapy Professional (koupit v e-shopu), který regeneruje a vytvrzuje nehty. Dávejte pozor i při odlakování, volte jemné odlakovače s obsahem ricinového oleje, Aloe vera nebo Tea Tree. Zkuste třeba Lilien Odlakovač na nehty Professional Tea Tree Oil (koupit v e-shopu).
péče o nehty

4. Dopřejte si vitaminy

Pro správný růst a sílu potřebují nehty také výživu zevnitř, a to v podobě vitaminů, minerálů a proteinů. Do jídelníčku pro pevné nehty zařaďte ryby, vejce, luštěniny a další potraviny bohaté na železo, hořčík, vápník a vitamin E. K tomu přidejte také doplňky stravy zaměřené na zlepšení stavu nehtů, vlasů i pokožky.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít