Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Dokonalá business manikúra

Dokonalá business manikúra

Dokonalá business manikúra

21. ledna 2017 od MNo

21. ledna 2017 5 minut čtení
Připravil/a MNo ve spolupráci s expertem Ing. Petra Kliková

Stejně jako vybíráte make up, musíte své práci přizpůsobit i nehty. Stejně jako za úřední přepážku nesednou ženy s černou rtěnkou a silnými linkami přes celé oko, tak i manikúra může uškodit dojmu, kterým na okolí působíte. Zkrátka i pracovní vizáž rukou má svá nepsaná pravidla.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Je jasně dokázáno, že špatně upravené nehty mohou pokazit dokonce už i pohovor na určité pracovní pozice. Okousané, nehezky upravené nehty, nebo dokonce s oprýskaným lakem prozradí hned po pár minutách rozhovoru jednu ze dvou věcí – buď jste nervózní, nebo vám to je tak jedno, že jste se o sebe ani trochu nepostarala, než jste přišla. Obojí je každopádně špatně.

Podle manikérky Petry Klikové je primárně důležitý zdravý vzhled. „Často se mě lidé ptají, jak pečovat o své nehty vzhledem k profesi. Na to mě nenapadá obecná odpověď. Co se na to ale podívat trochu jinak – ne všechny ženy mají nehty stejně kvalitní, některým nepřerostou přes okraj bříška prstu, jiné je mají tvrdé. Důležité ale je, že všechny můžou vypadat zdravě a reprezentativně,“ dodává vedoucí centra krásy na klinice Esthesia.


Trendem jsou kratší nehty

Dělit péči o nehty tak můžeme podle manikérky na dvě kategorie – péči domácí a přírodní a péči, kterou vám zajistí jen v salonu. Co zvládáme všechny doma (nebo bychom alespoň měly) je základní začištění nehtů. Základní pravidlo: zapomeňte na nůžky, stačí pilník. Tvrdším krátíte, jemnějším zarovnáváte. Dnes jsou trendem spíše hezky pěstěné kratší nehty, a to nehledě na zaměstnání.

Pak většinou přichází na řadu lakování. I tady je třeba se rozhodnout podle tvrdosti vašeho nehtu. „Laky na nehty, pokud jsou pečující, nehty také vyživí. Je ale potřeba se o ně starat, přelakovávat, aby vypadaly dlouho upraveně,“ říká manikérka. A doporučuje nejdříve samozřejmě použít lak podkladový.

Kancelář, ale třeba i prodej potravin

Právě krátké, zato dobře pěstěné nehty bývají vizitkou třeba u prodavaček potravin. Málokdo chce, aby mu maso balil někdo s rudými dlouhými drápy. Takovou úpravu rukou by pak měly volit i ženy, které dělají manuální práce a často si zatrhávají nehty. Krátké nehty ale rozhodně nejsou na škodu a nikomu nemusí být líto, že právě jeho práce mu nedovoluje nechat si je narůst. Dnes jsou spíš trendem. Hodí se tak třeba k pracovnicím ve výrobě, ale nakonec i sestrám nebo lékařkám.

Důležité je pak i přemýšlet o odstínech laků. Zatímco v bankách a na úřadech je lepší mít spíše přírodní odstíny, jsou i profese, kde můžete vysloveně zazářit. Jakékoli kreativní prostředí vysloveně vyzývá k tomu, aby ženy experimentovaly i se sytými barvami, jako je červená, růžová, ale dnes i s mnohem širší škálou například pastelových barev. Podobně se na svých nehtech můžou vyřádit třeba i prodavačky v buticích, zaměstnankyně reklamních agentur, pracovnice v marketingu, obchodu a podobně.
Důležité zkrátka je si dobře promyslet, s kým se pracovně setkáváte a jaký dojem chcete budit.


Gel nehty zpevní a ochrání

Kdo chce drápky dlouhé, ale takové, aby se moc nelámaly, často zamíří do salonu. Je to nejjistější. Vhodné je to především pro ženy, které své ruce musí prezentovat, současně ale vědí, že jsou jejich nehty náchylné k lámání a nikdy pořádně nevyrostou. Delší pevné barevné nehtíky často vyhledávají třeba obchodnice, makléřky, finanční poradkyně. Zkrátka ty, pro které je podání ruky na denním pořádku. I tady je ale podle Petry Klikové důležité, že jak gel laky, tak i akrylové nehty působí i jako jakési zpevnění. „Třeba akrylové nehty jsou z nejtvrdších materiálů, které poskytují ochranu nehtu i ve chvíli, kdy jsou mechanicky velmi namáhané,“ říká manikérka.


Nehty jsou vaše vizitka

„Ten, kdo má od přírody vlastní krásné nehty, zvládne doma vše s domácí manikúrou. Naopak někteří potřebují péči profesionála, protože chtějí mít pěstěné ruce a mají rádi, když se o ně někdo stará a věnuje jim pozornost,“ ukončuje debatu Petra Kliková. Důležité je ale podle ní hlavně jedno – ať už zvolíte jakoukoli cestu, nehtům se alespoň trochu věnujte, zaslouží si to a hlavně vám jak v práci, tak i ve společnosti dělají vizitku.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás MNo ve spolupráci s expertem Ing. Petra Kliková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Ing. Petra Kliková
Podoložka, manažerka kliniky Esthesia
8
"S úsměvem jde všechno lépe."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít