Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Dětský pudr? Dokáže víc než si myslíte!

Dětský pudr? Dokáže víc než si myslíte!

Dětský pudr? Dokáže víc než si myslíte!

28. února 2017 od Šárka Jináčová

28. února 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Šárka Jináčová ve spolupráci s expertem Simona Bártová

Ač se to možná na první pohled nezdá, dětský pudr může být velmi všestranným pomocníkem v kosmetice i v péči o dospělou pokožku. Pomůže zvětšit objem řas, v parných dnech nebo při sportovní zátěži zase vstřebá nadbytečný pot. Seznamte se s kosmetickou vychytávkou, která až dosud patřila primárně miminkům.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Většina kosmetických produktů má jasně určeno, k čemu se mají používat. Některé z nich však mohou mít daleko širší škálu využití. Například dětský pudr. Název napovídá, že se hodí hlavně k péči o dětskou pokožku. Pokud tedy zrovna nemáte doma miminko náchylné k opruzeninám, asi by vás nenapadlo přidat takový pudr do nákupního košíku. A to je škoda. Dětský pudr vám totiž může posloužit jako skvělý pomocník i při vašich dospěláckých kosmetických rituálech v koupelně. Zajímá vás jak? Zde je několik kosmetických tipů, jak dětský pudr použít.


Pro alabastrovou pleť i husté řasy

Zkuste například promnout si dětským zásypem řasy před tím, než si aplikujete řasenku. Pudr funguje jako podkladová báze, díky níž budou řasy plnější a delší. Stejně tak jej můžete využít jako podklad pod make-up. Skvěle ale také funguje jako finální vrstva make-upu, která vstřebá přebytečnou mastnotu a zanechá pleť matnou. „Dnes už nicméně existují transparentní pudry a dvoufázové řasenky, proto není nutné používat při běžném líčení primárně dětský pudr,“ vysvětluje vizážistka Simona Bártová. Třeba u maskérů má ale dětský zásyp stále své místo. „Někteří maskéři používají dodnes bílý zásyp pro efekt ultrabledé pleti,“ říká Bártová.


Hravě nahradí i suchý šampon

Pudr vám poslouží také jako náhradník suchého šamponu, pakliže vám nečekaně dojde. Aplikujte malé množství produktu ke kořínkům vlasů a vmasírujte jej tak, aby nezůstal viditelný prášek na povrchu vlasů. Pudr vstřebá nadbytečnou mastnotu.

Dobře pudr funguje i jako kosmetická vychytávka po holení. Malé množství pudru zklidní podrážděnou pokožku, vydezinfikuje ji a vytvoří ochranný film. Stejně tak se pudr hodí i po epilaci voskem nebo cukrovou pastou. „Klientkám doporučuji zásyp zejména do podpaží, kde je pokožka hodně citlivá a jemná,“ říká kosmetička Karla Hronová. A přípravek dobře funguje i před samotným odstraňováním chloupků voskem. „Vosk i pasta na chloupcích lépe drží, když je pokožka suchá,“ vysvětluje Hronová.

TIP REDAKCE!

·         Dětský pudr využijete i v domácnosti, když vám děti zamastí ubrus. Stejně jako z pokožky vstřebává pudr mastnotu i z textilií. Stačí na mastné místo pudr nasypat, nechat pár minut působit a pak seškrábnout a vyprat.

·         Pomůže také zlepšit kondici knih, které trpí vlhkem. Knihy nechte pořádně vyschnout a pak mezi jednotlivé stránky nasypte pudr. Po několika hodinách pudr vytřeste.


Pudr přidejte do sportovní i plážové tašky

V parných dnech nebo před plánovanou fyzickou námahou poprašte pudrem stehna nebo vnitřní stranu paží a rozetřete jej. Pudr absorbuje pot, čímž předejdete nepříjemnému lepení a vzniku opruzení. V podpaží částečně zastane i roli deodorantu – absorbuje pot a voní. Trochu prášku můžete nasypat i do bot či do ponožek, čímž eliminujete riziko zápachu. Tento rituál můžete zopakovat i ve chvíli, kdy budete boty ukládat do botníku. Budou tak připraveny na příští použití.

Pakliže teploty neklesají ani v noci, poprašte pudrem ložní prádlo. Pudr pohltí pot a vy budete pak celou noc v suchu. A zůstaňme ještě u využití pudru v horkých dnech: přibalte jej do tašky, když jdete v létě na pláž. Před odchodem zpět do hotelu vám pomůže zbavit se nalepeného písku na těle. Stačí posypat místa, kde máte nalepený písek a oprášit. Pudr vstřebá pot, olej i vodu, kvůli kterým písek drží na těle.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Šárka Jináčová ve spolupráci s expertem Simona Bártová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Simona Bártová
Vizážistka a lektorka Make-Up Institute Prague
150
"Snažím se, aby mé klientky viděly svou vnitřní krásu. Na druhou stranu, trocha make-upu nikdy neškodí."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít