Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co s sebou do nemocnice? Vychytávky, které vám zpříjemní pobyt

Co s sebou do nemocnice? Vychytávky, které vám zpříjemní pobyt

Co s sebou do nemocnice? Vychytávky, které vám zpříjemní pobyt

7. září 2017 od Karolína Hornová

7. září 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Život není vždy jen pozitivní a do nemocnice se dříve nebo později dostane každý – i když třeba jen na pár dní. To, jak je strávíte, závisí i na tom, co si s sebou do nemocnice přibalíte. Přinášíme tipy na vychytávky z drogerie, které vám zpříjemní pobyt v nemocnici i zvednou náladu.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pokud se do nemocnice chystáte na plánovaný zákrok, budete mít většinou dostatek času si rozmyslet, co všechno si zabalit s sebou, a co naopak nechat doma. Život ale přináší různé nástrahy a zdaleka ne všechno si můžete naplánovat tak, jak byste chtěly. A tak se může stát, že se do nemocnice dostanete naprosto nepřipravené – a i když půjde o situaci veskrze radostnou (kdo říká, že vás termín porodu nemůže zaskočit o pár dní dříve), stres a zcela nová životní situace vám nedovolí přemýšlet nad „maličkostmi“. Právě ty vám ale pobyt v nemocnici mohou znatelně zpříjemnit.


Co s sebou do nemocnice? Hygiena především

Ačkoliv si v souvislosti s nemocnicí vybavíme sterilní čistotu, realita může být jiná. Především, sdílíme-li koupelnu s více lidmi. Pokyny na webových stránkách nemocnic podávají většinou kusé informace: ručník, mýdlo, kartáček na zuby, šampon. Přidám osobní zkušenost: po vážné autonehodě a náročné operaci zlomené stehenní kosti, kdy jsem se ocitla na operačním sále takřka z minuty na minutu, jsem ani nebyla schopna vysvětlit do telefonu, co vlastně chci přinést. Pak se ocitnete v situaci, kdy už jste zachráněni a začnete přemýšlet nad zvýšením komfortu. Příbuzní a přátelé vám v dobré víře nosí vedle pomerančů voňavé šampony, nebo dokonce masky na vlasy. A vy jste přitom v situaci, kdy se sotva posadíte na posteli a navíc vám lékaři na pár dní zakázali sprchování kvůli čerstvě sešité ráně…

Nejvíce se mi po nástupu do nemocnice osvědčily vychytávky z drogerie, které umožní provést poměrně kvalitní osobní hygienu přímo na lůžku:

Pleťové čisticí a odličovací ubrousky (vyzkoušejte třeba Garnier Skin Naturals Essentials nebo Nivea Anti-Blemish Peeling Wipes, které zastanou hned tři funkce: odlíčení, vyčištění pleti a odstranění suché kůže).

Hodí se i minerální voda ve spreji na obličej, dezinfekční sprej nebo pěna. Skvěle funguje antibakteriální gel Dettol, který se prodává v praktickém malém balení a ničí 99 % bakterií.

Dezinfekční ubrousky nebo sprej na ruce se bude hodit i pro umytí rukou před jídlem. Po jídle – pokud nemůžete nebo se vám nechce do koupelny – určitě oceníte žvýkačky a k běžné zubní hygieně pastu na zuby v malém balení. V případě, že na pobyt zrovna vycházejí „vaše dny“, nezapomeňte na vložky nebo tampony – ty erární z nemocnice vám pobyt rozhodně nezpříjemní.

Z neustálého používání dezinfekce jsem měla vysušenou pokožku na rukou. Ocenila jsem výživný krém na ruce Dermacol SOS Repair, který pokožku opravdu okamžitě zvláční. Používala jsem ho i na celé tělo a dodnes na něj nedám dopustit.

Dalším problémem byly suché rty: okusování z nudy a klimatizovaný vzduch jim nepřidal. Pomohla mi zpočátku obyčejná kosmetická vazelína, kterou nosím neustále s sebou, a pak olej Prettifying Lip Oil od Essence, který mi přinesla kamarádka. Krásně voní, přirozeně zvláčňuje, a dokonce dodá rtům zdravou barvu.

Skvělým univerzálním pomocníkem (na rty, obličej i pokožku) je kokosový olej – já používám ten od značky Herbamedicus s výtažkem z aloe vera.

Co s sebou do nemocnice? Víme o vychytávkách, které vám zpříjemní pobyt


Kosmetika zvedá náladu. I v nemocnici

Když člověk přemýšlí nad tím, co s sebou do nemocnice, zamyslí se určitě i nad líčidly. Není to rozhodně první věc, na kterou pomyslíte po probuzení z narkózy nebo pár hodin po porodu, ale na druhou stranu – když vypadáte dobře, máte hned vyšší sebevědomí a lepší náladu. Pamatujte na to, že přes den možná budete spát, což by očním linkám nebo řasence rozhodně neprospělo. Já jsem si vystačila s tužkou a gelem na obočí (skvělý, levný a v praktickém balení je Make Me Brow od Essence nebo Brow This Way od Rimmelu) a tvářenkou, která dodá pobledlému obličeji zdravou barvu.

Dobrému pocitu (nejen, když čekáte návštěvu) pomohou pěkné vlasy. Celodenní ležení v posteli jim opravdu na kráse nepřidá, ale suchý šampon a kartáč dokážou divy. Zkuste šampon Batiste Original s příjemnou svěží vůní, který vlasy opravdu dokonale oživí. Použila jsem ho dokonce tři dny po sobě, a i když jsem se pak už hodně těšila na klasické umytí, efekt byl skvělý.

Ať už se do nemocnice dostanete z jakéhokoli důvodu, snažte se „získaný“ čas obrátit ve svůj prospěch. Co nejvíce odpočívejte a spěte (ucpávky do uší jsou jednou z věcí, o které si návštěvám určitě řekněte) a snažte se myslet pozitivně. Pomůže vám i to, když se co nejvíce zabavíte – kromě četby, hudby nebo filmů vám pomůže právě i kosmetika. Co si třeba konečně udělat dokonalou manikúru, na kterou jste nikdy pořádně neměla čas? Nebo třeba výživný zábal na ruce či čisticí masku na obličej, který si konečně na chvíli odpočine od make-upu?
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít