Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Čas sama na sebe: Jak o sebe pečovat v předvánočním shonu

Čas sama na sebe: Jak o sebe pečovat v předvánočním shonu

Čas sama na sebe: Jak o sebe pečovat v předvánočním shonu

11. prosince 2016 od LuK

11. prosince 2016 5 minut čtení
Připravil/a LuK ve spolupráci s expertem Alice Hrozová

Předvánoční čas je ve znamení shonu. Co pro sebe můžete dělat, když máte 5 minut, 10 minut, 30 minut, hodinu?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Předvánoční expres péče o vaši pleť!

V práci se všichni zbláznili, a co se nestihlo za celý rok, musí se udělat teď. Doma se taky snažíte dohnat resty a uklidit. K tomu pečete cukroví, sháníte a balíte dárky. Na kosmetické rituály ani luxusní kosmetiku není čas, ale třeba si během dne utrhnete alespoň chviličku na tělový krém či pleťovou masku.

Na to, abyste pro sebe, svoji krásu a relaxaci dokázaly něco udělat, nemusíte mít k dispozici celé odpoledne. Důležité je vědět, co dokážete stihnout, a mít jasno v tom, co vám dělá dobře. Každá taková chvilka, ať je to 5 minut, půl hodiny, nebo hodina, vás může zrelaxovat a skvěle naladit, pokud ji správně využijete.


I za pět minut stihnete hodně!

Když máte jen 5 minut času, podívejte se do zrcadla, usmějte se a pochvalte se za to, jak to všechno skvěle zvládáte. Jste jednička! A když už vidíte tak sympatickou bytost, pojďte ji trochu rozmazlit!

Během pár minut určitě zvládnete trochu pohýčkat vaše ruce. Ty dostávají zabrat jak kvůli počasí, tak při předvánočním úklidu, takže si vaši péči rozhodně zaslouží. Zvolte výživný krém, který rukám zároveň dodá v zimě potřebnou hydrataci.

Pokud potřebuje malou vzpruhu především váš účes, zvolte některý ze stylingových produktů, který můžete mít kdykoliv po ruce, třeba i v kabelce. Hitem poslední doby je např. stylingový pudr, který vlasům dodá nejen tvar, ale zároveň také senzační objem.


10 minut – pusťte se do toho!

Pokud vám nabitý diář dopřeje 10 minut pro sebe, můžete jásat, to už je doslova bohatství. Stihnete si na tváři vytvořit lehoučké líčení, které vám dodá svěží vzhled.

„Já přísahám na vodní mlhu ve spreji. Vyrábí ji různé značky a lze ji koupit ve většině drogerií. Jedná se o pleťovou vodu, která se dá použít jak pod krém jako tonikum, pod makeup jako podklad. Stejně tak i během dne jako SOS sprška, která povzbudí pleť, osvěží, hydratuje, chrání a především rozzáří. Takže v předvánočním chaosu, kdy pro sebe chci něco udělat a mám jen malou chvilku, použiju tento pleťový sprej, nanesu malé množství make-upu s přidáním pleťového krému, který běžně používám, a jen prsty aplikuji na obličej,“ radí pleťový terapeut Alice Hrozová.

Dalším trikem, jak se zkrášlit za 10 minut, je použití tvářenky. Když to s ní nepřeženete, budete vypadat, jako byste se právě hezky dorůžova vyspala. „Ráda volím tvářenky krémové. Za prvé proto, že se jednoduše nanášejí prsty, a za druhé vypadá krémová textura na tváři přirozeně. Nemusíte se bát, že skončíte jako Marfuška z Mrazíka,“ směje se Alice Hrozová.

A když už máte vážně jen chviličku a musíte zase běžet, vytáhněte z poličky luxusní parfém, který schováváte jen na sváteční příležitosti. I když máte na sobě tenisky a svetr, vůně vás povznese, pohladí a trochu vytrhne z věčného shonu.


Půlhodinka pro svěžest a krásné ruce

Cítíte se ospalá a bez energie? Možná vám pomůže šoková terapie podle Alice Hrozové: „I když je to někdy trošku na hraně, věřím, že nejlépe člověka probere aspoň tříminutová studená sprcha. Rozproudíte si krev a zlepšíte náladu, na to vsadím krk.

Aby vám pocit svěžesti a dobré nálady co nejdéle vydržel, namažte se od hlavy až k patě kvalitním tělovým krémem, ideálně s nějakou svěží vůní. Skvělá je například kombinace zelený čaj – verbena.

Pak se můžete vrhnout na domácí manikúru. "Napřed důkladně odlakujte nehty a zatlačte kůžičky kolem nich. Odstraňte případné nečistoty pod nehty a důkladně je zapilujte do jemného obloučku. Pilník volte podle toho, jaký nejlépe poslouží právě vám. Pokud máte tenké, lámavé a třepivé nehty, sáhněte po tom nejjemnějším pilníčku, jaký najdete. Poté do pokožky rukou jemně vmasírujte abrazivní krém, který vám pomůže odstranit starou, zrohovatělou kůži. V zimě mají ruce sklony k vysychání a hrubnutí, takže určitě uvítají olejovou lázeň – napusťte si do umyvadla teplou vodu, přidejte 2 lžíce oleje (mandlového, růžového, nebo v případě nouze i olivového) a ruce nechte alespoň 5 minut odpočívat." vysvětluje postup Alice Hrozová.


Hodina pro čistou, zdravou a zářivou pleť

Vzal manžel děti na brusle nebo k tchyni na cukroví? Skvělé, určitě máte alespoň hodinku času pro sebe. Nechte úklid úklidem a radši udělejte něco pro svou pleť a vlasy.

Vlasy umyjte a aplikujte na ně masku na vlasy podle potřeby. Suchým vlasům prospějete maskou s olejem, ať už kokosovým, arganovým nebo opět třeba olivovým. Unavené matné vlasy ocení kůru z banánu či vejce a oleje. Pokud máte vlasy mastné a se sklonem k tvorbě lupů, smíchejte olivový olej s citronem a několika kapičkami tea tree oil.

Čistá pleť pro lepší pocit

Mezitím se můžete pustit do důkladného čištění pleti. „Čištění pleti je něco, co nevynechám prostě nikdy, ani když přijdu domů ve 3 ráno,“ tvrdí Alice Hrozová. Můžete začít peelingem, případně šetrnou čisticí pěnou a pleť dočistit pleťovým mlékem a vodou.

Pak aplikujte masku podle typu pleti. „Ženy často dělají chybu, že zbytečně utratí spoustu peněz za pleťovou masku, ale pak ji aplikují na nedostatečně vyčištěnou pleť. Přitom je fakt, že aby maska mohla probudit v kůži kolagen a vyživit kožní buňky, musí se dostat až do hlubokých vrstev kůže, jinak to ani nemá smysl. Zatímco maska působí, na chvíli si lehněte a zavřete oči. Zkuste na nic nemyslet, jen odpočívejte. Je to taková malá meditace,“ doporučuje A. Hrozová.

Smyjte masky z vlasů i z tváře, vlasy vyfoukejte a můžete se nalíčit. Vytáhněte tu nejluxusnější kosmetiku, jako doma máte! Záleží jen na vás, jestli zvolíte jemné přirozené líčení, nebo něco výraznějšího. Pokud zvolíte výraznou rtěnku, sáhněte raději po matném odstínu. Nepůsobí tvrdě a vulgárně jako lesklá a navíc se vám tak snadno neobtiskne na skleničku s vínem.

I v krátkém čase můžete se svou pokožkou udělat zázraky a dodat jí vzpruhu. Neodbývejte se proto ani před Vánoci s tím, že nemáte čas! Těch pár minut, které každý den investujete do své krásy, se vám bohatě vrátí dobrým pocitem uvnitř, který budete vyzařovat i navenek.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás LuK ve spolupráci s expertem Alice Hrozová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Alice Hrozová
Pleťový terapeut
15
"Vždycky si plním své sny, nikdo jiný to za mě neudělá."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít